Haven

Haven
En lille have på 200 m2

onsdag den 29. oktober 2014

Når det helt enkle .... bliver supersmuk maksimalisme


 Claus Dalbys Jul - Forlaget Klematis A/S

Her først på aftenen, da jeg kom hjem efter en ikke så vidunderlig dag på arbejde, spottede jeg straks en pakke, som lå og ventede på mig på køkkenbordet. Jeg kastede mig over den med det samme. Tog ikke en gang mit overtøj af.

Allerede forsiden vidnede om, hvad der var i vente, og hvordan det enkle kan have maksimalistisk udtryk. "Less is more", som man siger over there. Den enkle tekst "CLAUS DALBYs Jul" er nemlig trykt med et let glinsende forhøjet tryk, som man kan føle, når fingrene glider hen over den enkle forside.  

Nu er vi nok nogle stykker, som har fulgt med i hr. Dalbys udskejelser udi haveri, og enkelt er nok ikke lige det, man forbinder med ham. Det er skønhed derimod.

Og bogen er skøn. Jeg er afgjort ikke en person, som normalt laver stillebens her og der - og slet ikke juledekorationer. Selvom jeg indrømmer, at jeg fik flækket nogle enkle af slagsen sammen efter at have set Claus Dalby på slap line i tv sidste år. Næ, mine julerier plejer ellers af bestå af dyrt erhvervede tingester og pynt. Ingen personlige kreationer. Men NU skal det være. NU har jeg en guldgrube af skønne "opskrifter" på de herligste kreationer, som man let kan give sit personlige twist.

I skrivende stund har jeg kun haft bogen mellem mine hænder i et par timer, men jeg har bladret rundt som en vanvittig, læst lidt her og der, løftet øjenbryn og flere gange mumlet "den der kan jeg sagtens hitte ud af. Den er helt enkel at lave og FLOT!". Her er et par snapshots, jeg lige har taget med mobilen. Det er hamrende ulovligt, men jeg håber ikke, at hr. Dalby bliver gal, og kommer efter mig. De giver langt fra indtryk af, hvor smukke billederne er. I kan se hele bogen her.
Der er strøet enkle men effektive fif og fiduser over hele bogen, som er en fryd at kigge på. 
Også selvom man ikke er til nørklerier og ikke er i julestemning. 

Bogen har flere dejlige poetiske indslag.

Gør jer selv en tjeneste og køb eller ønsk jer bogen inden jul.

9 kommentarer:

 1. Kære Nette.

  Vi to er et par heldige grissebasser allerede at have modtaget Claus Dalbys julebog. Igår var min dag også alt andet end vidunderligt. Efter en bytur, tændtes der et lys i mørket, da jeg så en postomdelt Klematispakke ligge ude i garagen. Jeg nåede heller ikke at tage frakken af, før jeg flåede bogen ud af indpakningen.

  Mine forventninger til bogen har været skyhøje. Vi er jo blevet meget meget forvænte med Claus Dalbys mange havebogs-udgivelser. Julebogen levede i høj grad op til forventningerne. Bogen er s-m-u-r-t ind i lækkerhed og det er en fryd for sjæl og øje, nu også at se Claus Dalbys elegance og raffinement komme til udtryk i disciplinen "jul". Æstetikken og sjælfuldheden i Claus Dalbys havebøger fortsætter i samme ånd i julebogen. Different but the same. På een gang så vidunderligt velkendt og dog så forfriskende nyt.

  Claus Dalbys jul er smuk. Meget smuk. Jul når jul er bedst. Med bogen i hænderne, dykker man ned i en magisk eventyrverden, hvor intet ondt kan nå een. De hundredvis af levende lys og lyskæder jager selv de mørkeste tanker på flugt. Claus Dalby formår om nogen, at fordrive mørke og kulde med skønhed og lys.

  Udover de mange smukke billeder af juledekorationer, juletræer, borddækning, levende lys og levende blomster, er bogen krydret med nogle helt vidunderlige vinterstemningsbilleder fra have og natur. De giver bogen en ekstra dimension. Det samme gør de smukke vers og salmer, der supplerer de mange stemningsbilleder på fornemste vis.

  Julebogen er en rigtig "Feel good" bog og man snyder sigselv for en kæmpeoplevelse ved ikke at læse den. Bogen er så smuk, at den fortjener at blive en del af juleudsmykningen og juletraditionen i ethvert hjem.

  Jeg ser allerede frem til Claus Dalbys forårsbog, som helt sikkert også vil give mig et skønhedsrush. Påskeæg, gækkevers og løgvækster vil tænde et kærkomment forårslys i det nordiske vintermørke. Men nu skal julebogen først nydes igen og igen. Og så lige igen.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne ikke siges smukkere ...... og mere rigtigt. Jeg opdagede i min næsten feberagtige bladren og læsen i bogen, at Claus har citeret et af de mange smukke indslag fra din egen bog, som næsten gav mig en klump i halsen.

   Slet
  2. Tak Netchen. Det var søde ord fra dine taster. Jeg forstod ikke rigtig den med din klump i halsen, indtil i formiddags, hvor jeg fik tid til at nær- og dybdelæse Claus` julebog. Så kan det da også lige være, at jeg fik en klump i halsen. Endda en meget stor een, som var så svær at synke, at den gav mig tårer i øjnene.

   Flere knus

   Slet
 2. Den ser fristende ut. Må se å få kjøpt den :)

  SvarSlet
 3. Hej Nette.Heldige dig der allerede har fået CDs nye bog.Den ser vidunderlig ud.............så jeg glæder mig til at købe den på bogmessen i Bella Centret.
  Elsker at lave dekorationer,så dejligt med lidt ny inspiration.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
 4. Jeg modtog både bogen du her omtaler,samt bogen : et liv med roser af Ernst Jensen onsdag.
  Sidstnævnte blev jeg inspireret til at købe,da jeg så dine smukke og sunde roser og læste at du behandler dem efter Ernst Jensens anbefalinger.
  Jeg har endnu kun bladet bøgerne igennem.Almindeligvis afholder jeg mig fra jule dekorationer,men tror nu på at jeg med bogen i hånden,kan lykkes med noget af det.Det må tiden vise!
  Hilsen
  Lise

  SvarSlet
 5. Det er bare skønt med sådan en ny og inspirerende bog, heldige jer :0) og Nette, god fornøjelse med julekreationerne i år.

  SvarSlet
 6. Og her kan jeg få en anmeldelse af bogen der bare sælger, den begejstring i ligger for dagen gør mig så nysgerrig, efter at sidde med den, og føle den luksus(wellness) det er at bladre gennem en fed bog med lækre billeder, og skønne citater, lyder som en bog efter mit hjerte, og at bruge den som en del af julepynten YESSS:-))))

  SvarSlet
 7. Den glæder jeg mig også til at få fingre i. Jeg har netop læst/kigget i den nye bog "Nordisk jul" fra People's Press. Rent indholdsmæssigt rigtig god, men billederne var mørke og grå (meget moderne) og det trak altså meget ned på julestemningen i mit univers.
  Med Dalby's bog er jeg ret sikker på at min julestemning kun bliver styrket :)

  (jule)hilsen
  Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!