Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 26. februar 2011

Lidt hjælp til så-dummies

Lad det være sagt med det samme. Jeg har ikke tidligere haft det store held med såning. Faktisk havde jeg mas nok med at passe de små planter, jeg købte hos Odenia sidste forår, og forrige år købte jeg også baby-lathyrus på Hesede hos Isabella Smith, da mine frø lod meget tilbage at ønske. Jeg har intet drivhus, men vover pelsen igen i år.

Så hjælp må jeg have. Derfor har jeg fundet et par gode links til hjemmesider, så frø-novicer som jeg kan komme på så-skole og få lidt ekstrahjælp.

Mine frø har jeg købt hos henholdsvis Isabella Smith, Frøbutikken, Owl's Acre Sweet Peas.

Dette link viser, hvordan både frø og kimplanter ser ud. Det synes jeg er smart. Især hvis man finder på at så på friland. Linket kører lidt langsomt, så have tålmodighed. The Seed Site.

Det andet link forklarer også såning for nybegyndere. Isabella Smith kan det der :-)

Mht. de skønne Klokkeranker satser jeg helt vildt på, at Claus Dalby forklarer grundigt i stil med "man tager højre hånds tommel- og pegefinger og ......".

14 kommentarer:

 1. Altså, Nette! Det kostede mig da lige 11 poser frø at læse din blog. Tusind tak for det lækre link ;) (Owl's Acre Sweet Peas)

  SvarSlet
 2. Rigtig fine links! - Er sikker på du vil få stort held med dine frø i år, du gør dig umage og det belønner sig! Claus vil helt sikkert lave en flot tutorial til Klokkeranken!

  SvarSlet
 3. Rart at høre at jeg ikke er den eneste som kan rode lidt rundt i det med at så frø og få dem fra frø til kimplanter..
  Skønt med links :)

  SvarSlet
 4. Yes, Marie Louise, Det er ikke gratis at læse blogs :-) Det link har jeg fra et af Claus Dalbys links. Jeg fik mine frø meget hurtigt derfra.

  Om jeg vil få mere held i år, vil tiden vise. Jeg kan ikke give de små optimale betingelser. Det er enten lyst og varmt - lyst og iskoldt eller køligt og mørkt.

  Jeg går i gang med klokkerankerne på torsdag. Man gør vel, hvad Claus Dalby siger. Hvornår jeg skal gå i gang med alle de andre 30 millioner frø, jeg har indkøbt, er jeg noget i tvivl om :-))

  SvarSlet
 5. Kære Nette, mon ikke det går denne gang:-) Du er godt forberedt. Jeg syntes også det lidt problematisk med lige hvor jeg skal sætte hele herligheden. hmmm Glæder mig vildt til at få et havehus, så jeg i det mindste ikke skal have alle de små planter stående inde.
  P S Jeg har en DVD som jeg kan låne dig, P P S Nu kan jeg ikke finde den vandforstøver som jeg købte, Grrrr - hvad gir du?
  Kærligst Gro

  SvarSlet
 6. Kære Lindlyst, "Rode lidt rundt" er nok en underdrivelse i mit tilfælde hehe.

  Kære Gro, Tusind tak for tilbud om at låne dvd. Det vil jeg takke ja til. Har brug for al den hjælp jeg kan få. I lighed med flere andre, anbefaler Claus Dalby IKKE at begynde med at så lige nu. Ingen gang, hvis man har drivhus, så jeg slår koldt vand i blodet lidt endnu. I hvert fald til på torsdag, hvor jeg starter op med klokken. Det er da øv med din forstøver. Kan være jeg har en ekstra, du kan få. Meeeen. Den må da være et sted.

  SvarSlet
 7. Kære Nette
  Nu har jeg været igennem dit blog-arkiv, spændende læsning og gang i kommentarerne, og sikke en skøn skøn lille have du har ;-) Glæder mig bestemt til at følge med her på din blog! Bedste hilsner Fru Krull

  SvarSlet
 8. Kære Nette,
  Du har fået en award :) og du kan læse mere om den på min blog, hvor jeg giver en begrundelse for hvorfor jeg har valgt dig.
  Håber du har lyst til at fortsætte "legen" og give den videre til blogs du kan lide.
  Mange havehilsner

  SvarSlet
 9. Kom over bloggen din i kveld, og har nå hatt en liten hyggelig vandring i din hageverden:) Nydelig hage du har:) Jeg kommer gjerne igjen, jeg legger deg til på blogglisten min så får jeg med meg nye hyggelige innlegg:) Klem

  SvarSlet
 10. Kære Nette,
  Du kan nå havemessen i Malmö endnu - de har også åbent i morgen søndag.

  SvarSlet
 11. Hej Nette! Tillykke du har vundet ovre hos mig:)) Mail mig din adresse - gå ind på dette link: http://www.blogger.com/profile/13009314337982839058.
  P.S. Jeg mener at planerne om en Bilka i Gladsaxe er lagt på "køl";)
  Jeg plejer at følge Isabellas vejledning i Lathyrussåning og det går fint - du har ret hun kan bare det der!

  SvarSlet
 12. HOOOOOOOOOOOOOOLD DA HELT OP!
  Hvor ER jeg heldig!
  Jeg som aldrig vinder noget som helst har nu vundet en bog på Lisbeths blog :-))

  Lisbeth har lavet en SUPERFLOT have-notesbog med sine egne fotos. Se her http://countryliv.blogspot.com/2011/02/give-away-og-forarsstemning.html?showComment=1299356640960#c3973336676641307220

  Den kommer I til at høre (og måske) se mere til senere. Det kan da meget vel være, at jeg selv er en "sigt-og-skyd" person, når det gælder fotos. Men jeg kan sandelig godt nyde andres dejlige billeder :-)

  SvarSlet
 13. Kære Nette, hvor er du sød:) Det glæder mig at du er glad! Jeg har ikke modtaget din adresse på email! Du skal gå ind på det link som jeg har lagt i kommentaren ovenover eller på min profil (det er samme sted)- og trykke på knappen "Send email" Jeg glæder mig til at høre fra dig:)

  SvarSlet
 14. Hej!
  Roligt att du tittat in hos mig!Nu får jag se mig runt hos dig en stund.Du ser ut att ha en frodig trädgård:-)
  Hälsningar Helena

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!