Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 19. februar 2011

Hvis der skulle være nogen, der har brug for inspiration til lidt computer gardening


Fredag aften kom et par havenaboer igen til "Dalby-aften" med te og guf for at se Drømmehaver, som jeg atter havde optaget. Lige inden den sidste gik, gjorde hun mig opmærksom på et Youtube klip med en meget berømt maler/forfatter/have-personlighed fra Vermont, USA. Nu kan det meget vel være, at de fleste andre kender denne dame, men jeg havde aldrig hørt om hende før.

Jeg googlede hende og fandt klippet, som er speaket på japansk, men jeg er personligt fuldstændigt ligeglad med, at jeg ikke forstår et pluk af, hvad der bliver sagt. Haven er vidunderlig, hvis man kan lide det vilde cottage look, som jeg kan, og Tasha Tudors personlighed brænder igennem på en fin og stilfærdig måde.

Snup jer en varm kop te eller et godt glas rødvin og brug 10 minutter her:

18 kommentarer:

 1. Wauw....
  Jeg vil også blive sådan en skøn, gammel dame med sådan en skøn, gammel have.
  Når man ser klippet bliver man da nærmest lykkelig :)

  SvarSlet
 2. Hej igen Nette,
  I øvrigt synes jeg nu ikke din lille have er så lille endda - hele 200 km2 :)

  SvarSlet
 3. Kære Nette,
  Ikke nok med, at man kan nyde den fantastisk skønne gamle dame på Youtube - men man kan også købe en bog med titlen: "Tasha Tudor's Garden"
  Den fås her - http://www.saxo.com/dk/item/tovah-martin-tasha-tudors-garden-hardback.aspx?searchkeyword=tasha+tudor.
  Købte den straks jeg så den på en svensk blog.
  Man bliver hensat til et helt andet univers.
  Skønt, skænt......
  Mange hilsner

  SvarSlet
 4. Aaaah Lene, små 200 kvm2 (197 eller så) er ikke mere end et enkelt stort bed hos visse havenørder :-)

  Karen, jeg har godt set bogen på Amazon.com. Er det en bog jeg burde erhverve mig mon? Jeg har læst en del om Tasha på nettet, og er VILDT imponeret. Ja, det er næsten som om hun levede i et helt vidunderligt parallel-univers :-)

  SvarSlet
 5. Kære Nette,
  Jeg skal jo ikke lede dig i fordærv, men der er nogle vidunderlige fotos i bogen og derudover en beskrivelse af det forhold Tasha Tudor havde til sin have - og omverdenen - for den sags skyld.
  Alt hyggeligt beskrevet måned for måned året rundt - på engelsk!
  Absolut værd at have stående i sit havebibliotek til de stunder, hvor man trænger til RO.
  Men som sagt skal jeg ikke lede dig i fordærv......!!!
  Mange hilsner

  SvarSlet
 6. Kære Nette nu må jeg til at rode i bunkerne med gamle haveblade igen for jeg ved at der er en artikel med hende et sted. :-) Har lige sat vand over til en kop the og så vil jeg se klippet.:-)
  Kærligst Gro

  SvarSlet
 7. Kære Nette - Hvor er det dog helt vidunderligt at se!!! Tusind tak for oplevelsen, lige til at blive helt glad over :)

  SvarSlet
 8. Hvor skønt at mødes med andre til en hyggelig gang "havearbejde" her om vinteren..Vil også få set klippet som lyder til at være godt..Spændende med nyt input..

  SvarSlet
 9. HOV STOP, STOP - vent lige med at bestille bogen på engelsk. Der er noget, jeg ikke har fået jer fortalt. Se min blog senere i dag.

  Kære Nette - undskyld, at jeg sådan blander mig

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Du skal være så velkommen :-))

  Jeg slår koldt vand i blodet til bogen bliver udgivet på Klematis.

  SvarSlet
 11. Kære Nette.
  Du har fuldstændig ret: Det er fløjtende ligegyldigt, at der speakes på japansk - ja, faktisk er det en fordel for selve nydelsen af udsendelsen, synes jeg. Ikke så mange informationer at forholde sig til undervejs... Tak for linket :)

  SvarSlet
 12. Det bliver vist mit godnat-video klip i aften.

  Kan I huske en udsendelse Søren Ryge har lavet, med en ret gammel kone, med dårlig ryg og en stor have. Den udsendelse kunne jeg godt tænke mig at se igen, nogen der kan huske konens navn eller hvor længe, det er siden. Hun blev troligt ved og ved og ved selvom hendes arbejde tog lang lang tid.

  SvarSlet
 13. Kære Nette:o)

  Ja, er det ikke et fuldstændigt fortryllet univers? Jeg kendte godt videoen, men har kigget med både hos dig og Claus igen igen. Jeg bliver aldrig træt af at se på denne paradisiske plet på jord. Jeg bliver meget rørt over at se denne gamle dame, med de gigtkrogede fingrer, gå og nusse og plukke buketter i hendes magiske have, iført tøj der ligner noget fra det forrige århundrede. Jeg har aldrig nogensinde set en smukkere og mere poetisk have. Og sikke en personlighed. Jeg elsker at læse om have-personligheder. Og Tasha Tudor var en ener.

  Det gør heller ikke mig noget, at der speakes på japansk. Jeg synes det lyder så nuttet, den måde speakeren siger "Taaaasha" på:o)

  Jeg har sjældent glædet mig så meget til en bog, som til denne Klematisudgivelse på dansk. Det er STORT! Uha, hvor får vi travlt med at læse til april:o)

  Mange tusind tak for dit dejlige indlæg.

  Henførte og forførte hilsner

  SvarSlet
 14. Tak fordi du videregav denne skønne dame til os! Dejligt at blive inspireret hos andre på den anden side af dammen! Det viser, at ligegyldig hvilken alder man har, så kan man finde stor glæde ved at nusse i en have.
  Mange blomsterhilsener

  SvarSlet
 15. Kære allesammen

  Ja, det er et forrygende stærkt indtryk, man får af Tasha og hendes have på blot 10 minutter. Både hun og hendes have slår nogle strenge an inden i mange mennesker, kan jeg se både her og på Claus Dalbys blog. Da jeg satte dette indlæg ind, var det fordi jeg selv var blevet meget berørt af Tasha, men må indrømme, at jeg er endog meget overrasket over, HVOR mange der tilsyneladende også finder hende aldeles vidunderlig. Det gav åbenbart et gib i Claus Dalby, da han så dette indlæg. Jeg kan kun sige DITTO, da jeg gik ind på hans blog :-)

  Det er helt fantastiskt, at bogen om Tasha og hendes vidunderlige have nu bliver udgivet på Klematis Forlag på dansk. Det tror jeg er en sikker MUST-HAVE bog!

  Kære Hanne, Jeg har desværre ikke noget navn på damen fra Ryges udsendelse. Mit havegen vågnede først for alvor op til dåd i 2009, selvom jeg svagt husker en udsendelse med en meget gammel dame uden så meget som et stykke ukrudt. Hvis vi tænker på den samme, havde denne gamle dame en helt anden stil end Tasha.

  SvarSlet
 16. Kære Nette.

  Du har vist vundet en Award. Se evt på min blog.

  SvarSlet
 17. TUSIND TAK Madam Bæk!
  Jeg er pavestolt :-))

  Og du er da også skøn ...... og beundringsværdig. Din have ser dejlig ud, og når man ved, at du ovenikøbet har lavet den med kvalme og dårligdom, kan man da kun blive imponeret.

  SvarSlet
 18. Endelig fik jeg tid til at se videoen du linker til, jeg har heller ikke hørt om hende før, men jeg synes jeg har set tegningerne. Hun var da helt vidunderlig og et fantastisk eksempel på hvordan man lever have - her får græsstierne lov at gro og mælkebøttejern er et ukendt værktøj, blomster for lov at vokse der hvor de vælger det - smukt, smukt, smukt - tak for oplevelsen:))

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!