Haven

Haven
En lille have på 200 m2

onsdag den 2. februar 2011

Forårslys

I weekenden var jeg i haven for bl.a. at nedlægge en tue med elefantgræs, jeg har ved den ene låge. Solen skinnede, som nogle af jer husker, og lyset havde karakter af forår, selvom det stadigt var koldt. På Claus Dalbys blog kunne man i den forgangne uge læse, at det netop var en god idé at klippe græsser ned nu. Som sagt så gjort.


Jeg blev ikke heeeelt færdig, før et par havenaboer kom på fransk visit. Solen havde varmet mit lille tehus op til 13 grader, og jeg havde tændt for ovnen, mens jeg stod med numsen i vejret for at klippe græsset. På en halv times tid var der 22 grader, og tehuset var dermed "teklart". Alle tidligere billeder har jeg taget med min mobiltelefon. Men nu har jeg investeret i et nyt lille sigt-og-skyd apparat, og den ene nabo gik i gang med at knipse løs. Jeg fik en lille sms tidligere i dag med spørgsmål om, hvorfor jeg ikke havde lagt disse billeder ind her på bloggen. Igen gør jeg, som jeg bliver opfordret til, så her er et lille kig:Claus Dalby havde lagt nogle meget fine billeder af dahlier ind på sin blog med henvisning til en anden ny blog, som jeg varmt kan anbefale efter at have taget et lille kig. Skøn, skøn, skøn. Se her

Det er her lige om lidt. Foråret altså. 

12 kommentarer:

 1. Sikke et skønt tehus du har - og 22 grader er da vist lige til at klare :)
  Jeg glæder mig også usigeligt til forår - håber snart det kommer.

  SvarSlet
 2. Kære Nette,
  Hvor må du have megen glæde af dit tehus fra nu og lige til okt./nov.
  Det er SÅ SKØØØØØNT og indbyder til råhygge på det groveste.
  Håber, du får mange, mange pragtfulde timer til at gå i dit lille paradis.
  k.h.

  SvarSlet
 3. Kære Lene og Karen

  Ja, Kagehuset er et skønt sted at sidde "uden for sæsonen" med en varm kop etellerandet og betragte haven med fugle osv. Nogle gange med en havebog. Det gør det at gå i haven til en nano-ferie. Jeg tager ALDRIG arbejde med i haven.

  SvarSlet
 4. Heldige deg! Et nydelig lite kosehus. Du spurte hvilket program jeg brukte for å redigere bilder. Jeg bruker PhotoScape som du kan laste ned fra nettet. det er et graisprogram og veldig enkelt å bruke. Jeg bruker det til collager, lage rammer og å legge på navn. lykke til!

  SvarSlet
 5. Kære Nette

  Hvor ser det bare dejligt ud hos dig - det er altså et smukt hus! - Og mange tak for dine søde ord!

  Jeg glæder mig til at følge din blog!

  SvarSlet
 6. Kære Nette. Tak for tippet på min blog, vedr. PhotoScape, det vil snarest blive afprøvet :o)
  kh fra fru fniis

  SvarSlet
 7. Hej Nette. Du får lige et link til Zenia her: http://froebutikken.dk/product.asp?product=99

  (Staves åbenbart kun med et "n"!) Kaldes også Frøkenhat, og er med i Claus Dalbys frøpakke sammen med Klokkeranke, en skøn og absolut "must have" sommerblomst i et væld af farver. Kan plukkes rigtig mange buketter af den. God fornøjelse fri fru fraas ;o)

  SvarSlet
 8. aaaarggghhh fru Fniis hvor er du hurtig! Mange tak!

  Frøkenhat. Javel ja. Den frøkenhat Claus havde med i sin pakke havde en "forkert" farve til mig. Jeg har ikke plads til den i mit hvide bed. For der skal tilføjes en hvid pæon og en hvid dahlia - måske med lidt "ting" på :-) Derefter er jeg ikke sikker på, at der er mere plads ........ lige nu.

  SvarSlet
 9. Hej Nette
  Har lige "opdaget" din blog..
  Hvor ser det hyggeligt ud med tehus osv..Hvor er du ihærdig allerede i haven.Her hos mig må haven holde pause pga. al det vand der er i haven - vi kan slet ikke gå der. Det ødelægger for meget.
  Glæder mig til at følge din blog.
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 10. Hej Nette
  Er tehuset et standardhus der kan købes i en trælasthandel eller på nettet eller er det et hjemmedesignet et?
  Hvis det er hjemmedesignet har du så nogle tegninger du vil af med? Jeg vil rigtig gerne have et magen til

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Finn

   Huset er en "færdigmodel", som jeg har købt her: http://www.robinwood.dk/content/bjaelkehytte.
   Jeg fik et professionelt snedker- tømrerfirma til at sætte det op. De har lavet en speciel bundramme og isoleret gulvet. Jeg har også ofret penge på at forbedre belægningen på taget.
   Størrelsen på mit hus er 4 x 3. IKKE 3 x 4. Det gør en forskel, da denne model har et vindue mere! Jeg fandt ud af dette ved at Google huset, som tilsyneladende var populært i England.
   Håber dette hjælper dig.

   Slet
  2. En lille rettelse til ovenstående: 4 x 3 har 2 store vinduer i stedet for 3 x 4 der har et stort og et lille vindue.

   Slet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!