Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 12. februar 2011

Jeg kom til at klokke i det

I dag skinnede solen fra en næsten skyfri himmel. Det var smukt frostvejr og lige sådan en dag, man burde tage på heldagsudflugt til Gartneriet Spiren og erhverve sig nogle af de skønne helleborus. Ja, en hvilken som helst dag er en fin dag at tage dertil, når jeg tænker mig om. Min have er jo ikke så stor, så jeg skulle ikke have så meget, men kom alligevel hjem med lidt.

Osv. osv. osv. Jeg kom hjem med lidt flere end planlagt.

Der er en skov af Helleborus at vælge imellem, og Marianne Rostén er fantastisk servicemindet og tålmodig til at hjælpe, så man får lige "den" med hjem. I skulle unde jer selv en tur dertil. Det tog en 1 time og 48 min. hver vej, men var sandelig turen værd!
Det kan være svært at vælge


 Babyerne (eller er det teenagere?)


Jeg kunne have vandret rundt i endnu flere timer, men hjem skulle vi. Da trætheden meldte sig, havde Marianne Rostén kaffe og te på kanderne og ovenikøbet et lille stykke kage. Smukke blomster og lidt til ganen. Hvad mere kan man forlange? 

18 kommentarer:

 1. Hvor er de flotte, og meget forskellige i blomsten :-)

  SvarSlet
 2. Det er et fantastisk dejligt sted at gå rundt og dine nyindkøbte juleroser (det kalder jeg dem altså) er skønne:))

  SvarSlet
 3. Suukk... ja, det ender jo med at jeg også skal derover!! Bare der er fridage nok i året, til alt det der skal klares...
  Det er godt nok et fint udvalg du fik med hjem :o)

  SvarSlet
 4. WOW - hvor er de flotte!!!

  Tillykke fra sydfyn, der ikke liige kommer så langt ;-)

  SvarSlet
 5. Skønt at klokke i det når det bare lige er på din måde søde Nette :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 6. Det kan kun gå galt, især min hustru ville gå helt amok. Jeg tror lige jeg holder dette indlæg for mig selv lidt endnu.

  SvarSlet
 7. JA de er bare unikke skønheder dine små babyer :-)Husk nu at vande dem søde Nette,(har lige vandet mine) det går jo ikke hvis du får taget livet af dem ;-)
  Kærligst Gro

  SvarSlet
 8. Ja, man kan gå rundt dernede i timevis. Det kan være svært at vælge, for lige når man synes man har fundet de flotteste, åbenbarer der sig nogle der er endnu mere eller ligeså flotte.
  De er meget smukke, dine helleborus, især den øverste. Jeg er vild med dobbelte blomster i alle afskygninger.
  God søndag til dig.

  SvarSlet
 9. Jeg skal også derned en tur, men det bliver uden dankortet!! Indtil videre har jeg fået 13 tilsendt. Nu gør Marianne jo også lidt i vintergækker, som nok vil være det jeg vil gå efter denne gang. Hvem ved? fristelsen kan jo let blive for stor ;-)

  Ha' en dejlig søndag.

  SvarSlet
 10. Uhada ja, det er et sted man let kan gå HELT amok.

  Der var ganske rigtigt også nogle andre sjældenheder som f.eks. anderledes erantis. Nogle i hvad jeg kalder Dalby-gul farve (andre ville måske kalde farven måneskinsgul) og nogle dobbelte. Der var også eksempler på anderledes vibeæg, skilla og ...... lidt andre ting.

  Lene, jeg kan godt forstå, at du er begejstret for de dobbelte. De er smukke. Jeg kan se, at jeg ikke har fået sat et billede ind af en jeg fandt i en 2-liters potte, som havde præstekrave. Sarte farver med lidt prikker. Meget smuk :-)

  Se at få tanket bilerne og komme af sted folkens. Vi er heldige at have sådan en special planteskole her i lille Danmark. Når man er på ferie i udlandet, tager man ofte heldagsudflugter for at se på landets seværdigheder. Dette er en seværdighed, hvis man kan lide helleborus :-)

  Jeg anser det forresten som en bedrift kun at komme ud med 7 potter :-) Faktisk burde jeg få en medalje.

  SvarSlet
 11. Kære Nette:o)

  Jeg synes faktisk du fortjener en medalje for tapperhed, viljestyrke og selvdisciplin:o) Du er en af hverdagens heltinder, at du kunne styre dit mundvand og "kun" komme ud med 7 helleborus:o) Jeg kom til at klokke lidt mere i det og fortjener absolut ingen medalje for selvdisciplin....absolut ikke:o)...host host!!

  Men hov ....hvad skuer mit øje!?!?!?!?!:o) Den anden sidste helleborus i din billedkavalkade, har jeg da vist overset, da vi var i Skælskør i torsdags! Ellers var den bestemt blevet bortført til Jylland:o) Den er jo gudeskøn:o) Så må du passe rigtig godt på den for mig, og forkæle den efter alle kunstens regler, promise?:o)

  Varme hilsner i kulden

  SvarSlet
 12. Hehe, har fået talt efter i dag. Og det var nu 8. Men en fra eller til .......

  SvarSlet
 13. Hej
  Skønne skønne blomster ;)det er nu ikke så slemt at klokke i det på den måde :)..Blir skønt når du kan få dem ud i haven. Hvem ved hvornår det bliver?
  Jeg har endnu ikke turdet vove mig ud i plantecentre og planteskoler for jeg handler nok bare ind og har ikke plads til noget som helst før vejret er bedre..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 14. Smukt smukt klokkeri :-)))

  SvarSlet
 15. Kære Nette - ja, der findes da ikke noget skønnere. Tak for alle dine fine kommentarer på min blog. Jeg når ikke altid 'rundt', men kiggede altså lige ind hos dig. Hvor er dit åbningsbillede dejligt og frodigt.

  SvarSlet
 16. Kære Nette.

  Jeg så din kommentar hos mig vedrørende flere clematis i den lille have.

  Et forslag kan være, at du planter i en stor ampel. Det ser flot og anderledes ud. Jeg havde det i flere år, indtil planterne blev for store. Jeg skal have plantet mine ampler til igen med clematis. Det er iøvrigt ikke noget, som man ser mange steder. Jeg har kun set det hos mig selv ;-))

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 17. Kære Madam Bæk

  Tak for god idé. Jeg har lagt et par tillægsspørgsmål på din blog :-)

  Til alle jer andre: Tak for søde kommentarer!

  SvarSlet
 18. Åh nogle dejlige klokker du har valgt. Jeg må se at få vredet armen om på gemalen og køre en tur derned, det lyder dejligt dyrt:O).

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!