Bedet omkring dammen blev allerede udvidet en anelse i slutningen af august efter dette billede blev taget.
Planen er, at der skal ryge endnu mere græs. Desuden skal kanten gemmes. Tror jeg har fundet en fin måde at gemme den grimme kant på, som skal afprøves, når det bliver lidt varmere.
I selv dammen (som ingen teknik har) er der bunkevis af iltgivende undervands planter . Nogle af dem får små hvide blomster på vandoverfladen. Desuden et par små hvide nøkkeroser.
Rundt om i det udvidede bed har jeg i bunden plantet en del storkenæb sanguineum album samt lagt en masse anemone white splendour og hvide krokus i efteråret. De to sidste blomstrer som bekendt kun om foråret.
Desuden har jeg plantet følgende stauder, som "stikker lidt op":
Høstfloks fujiyama, hvide iris, thalictrum aquilegifolium album, drejeblomst.
I den ene side står en selvsået merian som passer så fint til duftliljen, som jeg igen i år har købt løg til.
Næsten alt er plantet i 2010.
Håber måske at få plads til en hvid pæon og ....... hvem ved.
Jeg tror, at det bliver rigtig smukt til sommer. Omkring min dam har jeg en det stedsegrønne, da dammen ligger op ad terassen, og dermed kan ses indefra hele året.
SvarSletKære Madam Bæk, Stedsegrønt? Hvad har du fundet på? At kalde mit vandhul for en havedam er nok lige en tilsnigelse hehe :-)
SvarSletDet er smukke blomster. Det bliver spændende at se fotos fra bedet og følge alle de andre planter, som du fortæller om :-)
SvarSletMange hilsner Susanne
Det ser rigtig fint ud:)
SvarSletDejlige planter til et fint vandhul, spændende at se fortsættelsen ;o)
SvarSlet- sagde fru friis
Hvor er det bare vildt smukke blomster! - og tænk du også har vand i haven, kræver det ikke en del arbejde? - Jeg har i dag fået mine første 4 pæoner, uhhh, håber de får blomster i år :)
SvarSletKære alle, tak for roserne. Jeg er meget spændt på, hvordan helhedsindtrykket bliver i den kommende sæson, da næsten er er nyplantet. Som meget af haven.
SvarSletKære Flora, med din interesse for småkravl undrer det mig, at du ikke allerede har et lille vandhul. Det tiltrækker MANGE insekter m.m. Jeg har også en tudse, som troligt kommer hvert år og skræmmer livet af mig.
Arbejdsbyrden er ikke stor, hvis blot man sørger for at beplante rigtigt. Jeg har ingen el i haven og derfor ingen teknik. Det går glimrende alligevel. Jeg ved godt, at man siger, at jo større jo nemmere at passe, men det er en sandhed med modifikationer. Guldfisk overlever fint. Også om vinteren. Jeg sørger for rigelige mængder af iltgivere som vandrøllike (Hottonia palustris), hvide vandranunkler (Ranunculus aquatilis) og lidt andre planter som nøkkeroser og en Mazus retans. Det skal lige siges, at det kun er et nedgravet, færdigstøbt bassin.
Hej Nette
SvarSletDet er nogle rigtige smukke blomster du har valgt. Jeg har tænkt mig at grave en stor murerbalje ned i bedet i mit skyggehjørne, hvor der kun skal være hvide blomster, men jeg tror der er for meget skygge til en nøkkerose.
Det lover rigtig godt!
SvarSletKom i dag til at tænke på dig og din "problem-syren".
Hvorfor?
Joh - for i "Indret ude" (som du jo var så rar at anbefale) er der på side 167 et foto af en faconklippet flerstammet mirabelle, og straks kom jeg til at tænke på din gamle mørke syren.
Kunne det være en mulighed? - i stedet for sprængladninger!
Det var bare lige en tanke!
Mange lørdagshilsner
Kære Karen
SvarSletDet er en meget flot måde den mirabel er beskåret på. Det giver jeg dig helt ret i. Men her har de kunnet få kronen til at ligne en "champignonshat". Det vil jeg ikke kunne med monstrummet. Derimod har jeg læst mig til, at man godt kan skære syrener HELT ned til 20-30 cm over jorden. Det kunne jeg godt finde på, og måske blot lade nogle meget få grene blive tilbage i år, som så får saven til næste år. Jeg må vist spørge en vismand om det, men tak for fiffet!