Haven

Haven
En lille have på 200 m2

tirsdag den 8. februar 2011

Flere småindkøb til haven

Øverst til venstre er det dahlia Blue Bayou (inspireret af Flora), til højre for den er det dahlia Stolze von Berlin (som jeg så i en af Claus Dalbys bøger), nederst til venstre er det dahlia Eveline (som nok vil gøre sig med violfrøstjerner) og nederst til højre er det Acidanthera.

Suk. Så gjorde jeg det igen. Jeg skulle liiiiige kigge. Desværre kigger jeg ikke kun med øjnene, men også med fingrene. Jeg holdt mig dog til kun at "kigge" et par stykker af hver. Jeg kiggede dem ned i indkøbskurven på Aldershvile Planteskole, som har en milliard knold-planter og lign. for tiden.

Plastikboksen med frø i køleskabet vokser også på mystisk vis. Næsten helt af sig selv. Som en omvendt russisk dukke bliver den større og større i størrelsen.  Min erfaring med såning kan ligge på et lille bitte sted. Med en have på størrelse med et frimærke kan det hurtigt give problemer, hvis jeg i år får mere held med frøene. For hvor katten skal jeg gøre af det? Jeg glæder mig til tips & tricks i lagkage-plantning på Claus Dalbys blog her. Han har lovet at fortælle om, hvordan han planter - hvad han selv kalder - i lag, så der hele tiden er nye planter som overtager i takt med, at andre takker af.

Håber jeg får mere held med dahlia denne gang. Og mht. Acidanthera havde jeg dem omkring min lille havedam sidste år. De blomstrede meget længe og duftede helt forrygende.

7 kommentarer:

 1. Hvor ser dine udvalgte blomster dejlige ud - Glæder mig til at se dem til sommer!!!

  SvarSlet
 2. Ja, vi må lære at "skrue" nogle flere planter ned i jorden, så vi kan få lige så overdådigt et blomsterflor som Claus.
  Jeg har selv haft Blue Bayou og Eveline, og især Eveline er helt forrygende når den blomstrer, så du kan godt glæde dig :)

  SvarSlet
 3. ps. Dahlia blomstre altid vildt og overdådigt, når de bare får vand og gødning nok! ;-)

  SvarSlet
 4. Hør lige I to garvede dahlia piger: Har I haft dahlia i potter eller direkte i bed?

  Synes nu at jeg tidligere har gødet og vandet, men havde fået den idé at plante lathyrus i potten, hvilket tilsyneladende var en fejl.

  Alle siger dahlia er nemme, men mine så nu lidt forkølede ud, så håber at disse bliver så flotte, som I lover :-))

  SvarSlet
 5. Jeg syntes nu du er rigtig dygtig til at kigge med fingrene, det ser forrygende ud! Det værste er at nu bliver jeg jo også smittet og må ud og røre ved nogle knolde (men KUN røre, ikke flytte dem ned i kurven.. næ-næ...).
  Fnis fra fru friis

  SvarSlet
 6. Kære Nette hvorfor er du så nervøs for farve valget i min have ;-) Det er jo ligesådan noget jeg selv ville vælge. Specielt Stolze som jeg har ænkt på at købe. Meget skøn sammensætning, glæder mig til det springer ud. Du skal Se din have som et af de store kunst frimærker, så er det ikke så galt enda.
  Kærligst Gro

  SvarSlet
 7. Hehe, ja jeg glæder mig meget til at se, hvad det hele bliver til i løbet af næste sæson, som jo strækker sig fra forår og igennem efteråret. Mht. til indkøb er det også en kunst at kunne bevæge sig mellem det planlagte og det impulsive. Det er jo skønt at kunne begejstres. Synes jeg.

  Gro, jeg er sandelig ikke nervøs. Ejheller bekymret. Men nok undrende. Det er skønt at du vil eksperimentere lidt, og jeg ved, at du gennemtænker dine nye planer. Vi har jo ikke så mange kvm2 at eksperimentere på, når der skal være plads til små tehuse og terrasser. Du kan måske starte med at eksperimentere med krukker? Blot en idé.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!