Haven

Haven
En lille have på 200 m2

onsdag den 8. juli 2015

Jeg er glad for, at de fleste af mine roser remonterer

For lige nu er det som en god fest, hvor gæsterne så småt er ved tage hjem.
Jeg har i år bemærket, at det lod til, at mine roser begyndte at blomstre før så mange andre, 
men det betyder nok også, at de takker af lidt før. 
Der er stadigt masser af blomster, men som man tydeligt kan se, er flere af roserne på vej hjem for at hvile sig, inden de ingen tager festtøjet på. Her er det en af mine yndlinge Allan Titchmarsh.
Nogle vil måske bemærke vandslangen og tænke, at der da må være kommet nok vand fra oven, men der skal mange millimeter til, før vandet trænger ned til rødderne, og desuden har jeg mange krukker, som ikke får nok vand, selvom det regner. Bladene fungerer som en paraply, så vanding må der til.
Alan har stadigt mange knopper, men braget er forbi. Jeg kan ikke nå at fjerne alle visne blomster, selvom jeg gør et forsøg, for det gælder om at holde gang i festen ved at være vaks med en saks.
Mosrosen Salet er en smuk rose, men regnvejr tåler den ikke så godt. De tynde kronblade bliver uskønne på nul komma dut, men her den holder stand endnu. Alle billederne her er taget med mobilen i går aftes, og jeg må vist ned og se, hvordan roserne ser ud efter nattens regn.
Scepter d'Isles klarer regnen bedre.
Achillea (Røllike) Pretty Belinda. 
Stauder må der til. De klarer bedre det kolde våde vejr, 
selvom rølliker også har det fint med lidt tørke.
Austinrosen James Galway er spritny hos mig fra i år.
Den står i en meget stor krukke på terrassen ved et sort hegn ind mod min havenabo Gro, hvis store hvide Montane klematis er væltet ind til mig. 
Jeg har spændt klatrewire ud til Gros klematis. og det er nok godt, for James kan blive en lille klatrerose, og det er min hensigt, at han kan få lov til at blande sig med den hvide klematis. 
James er først ved at springe ud nu, men som man kan se, er blomsterne meget yndige.
Poulsen rosen Kronprinsesse Mary står i en stor krukke. I år har jeg ikke sprøjtet mod utøj men kun mod svamp, og jeg var for sent ude med sprøjten i år. Desuden stod den for mørkt i foråret, så den fik  en smule meldug, men det er næsten væk igen. Jeg flyttede den, og den fik en dusche. 
Den blomstrer fint med måneskinsgule til flødefarvede smukke blomster med skøn duft.
Austinrosen Claire Austin starter også som lysegul, som det fremgår af billedet her med de lysegule knopper, men som man kan se, bliver den en dejlig cremet farve. Den kom til sidste år, og jeg forventer mig meget af denne skønhed, når den for alvor har etableret sig. 

16 kommentarer:

 1. Vad kul att du har hittat till mig och vad kul det var när Claus kom förbi. Lyckliga du som har en bra vän i honom!! Vilka härliga rosor du visar upp. Många har jag men du har fått mig att sätta upp några till på önskelistan; Scepter d'Isles och Sharifa Asma. Allt gott Mari

  SvarSlet
  Svar
  1. Mari din have ser fantastisk ud, og jeg vil opfordre alle til at kigge ind hos Claus og se hans billeder og dernæst gå ind på din egen blog! Ja, Claus er i særklasse lige som hans bøger og blog ;-)

   Scepter d'Isles kan du glæde dig til og jeg har netop for 1 times tid siden taget et par billeder af Sharifa Asma, som er meget smuk, MEN hos mig har den tendens til at få stråleplet på bladene. Eglantyne ligner den til forveksling, men den virker mere sund.

   Slet
 2. Kan se kronprinsesse Mary ligner til forveksling Claus Dalby rosen....super smukt med det første billed hvor man ser rosenblade rundt om....kunstnerisk Nette.
  God dag...her regner det og solen er væk ...så det bliver computervejr..

  SvarSlet
  Svar
  1. Claus Dalby rosen, som også står i krukke hos mig, er endnu ikke sprunget ud i år, men jeg ved fra tidligere år, at den er mere hvid end Kronprinsesse Mary. Løvet på Dalby rosen er også lysere grønt. Men kan godt forstå din sammenligning, for faconen på blomsterne ligner hinanden. Og så er det jo begge Poulsen Roser.

   Slet
 3. Hej Nette.Ja !!! man kan da godt se på bloggen at det er rosentid...................og det er nogle smukke nogle du viser.Jeg har også kun en rose der ikke er remonterende.Nemlig Constance Spry.Den er meget smuk og dufter helt eventyrligt....................viser den i sit "bur".
  Men regnen og blæsten har fået mange af roserne til at drysse.......................og det samme gør min Alfred rose.Hvordan har din det?.
  Jeg har også en CD rose.......................men synes ikke rigtig roserne åbner så meget op.
  Er lidt varm på den smukke Scepter d`isles du viser.Har en rigtig stor krukke jeg lige har fået i fødselsdagsgave....................den kan jo ikke stå tom.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette, Mine madammer er næsten helt færdige for denne gang. Jeg håber der kommer et lille flor lidt senere. Jeg giver nok alle mine roser en smule NPK gødning for sidste gang i den kommende weekend. Det går ikke at gøde for sent, da de så ikke når at afhærde, inden vinteren. Min CD rose har store knopper, men er endnu ikke sprunget ud. Sidste år blomstrede den længe og remonterede fint. Løvet er også fint på den.

   Slet
 4. Lækkert lyserødt candyguf for en rosenelsker som mig :)
  Madammerne skal da bare hjem og vaske festkjolen, så kommer de til sensommerbal i august.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror nu at Vorherre sørger for vasken.

   Slet
 5. Jeg var slet ikke klar over at kronprinsessen er så smuk.... (jeg må jo læse for lidt se&hør!) - er bange for den også må på ønskesedlen, men hvor pokker skal den stå! I år springer Heidi Klum ud hos mig (der går da mere se&hør i den...). Den faldt jeg pladask for hos dig, da jeg besøgte din have for 4 mill. år siden. Dog har jeg fået den puttet så langt ind i bedet at jeg ikke kan komme til at dufte... ;o)
  Glæd du dig bare til festen fortsætter, lige om lidt bliver det varmt igen, og så danser de videre.
  Rosenstep-hilsner fra mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg behøver ikke Se & Hør, for min have er fyldt med Europas kongelige og kendisser. Heidi Klum har endnu ikke blomstret hos mig i år, men jeg har også rumsteret rundt med hende og nu fundet et sted i et bed, hvor hun vil passe fint. Hun har jo ellers stået i krukke. Kronprinsesse Mary dufter meget dejligt, og hun bliver ikke så stor, så en stor krukke kan gøre det. I hvert fald i første sæson.

   Slet
 6. Uden roser dur haven ikke.
  Hvor er dine dog vidunderlig smukke, håber mine lykkes ligeså. De får i hvert fald masser af vand fra haveslangen, det er vist ikke til at komme udenom i år, desværre.
  Tak for de flotte billeder.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvtak Heike. De fleste roser bliver endnu smukkere, når de har fået godt fat efter et år eller to.

   Slet
 7. Er jeg virkelig den første der har en blomsterne Claus Dalby ? den foldede sig ud i mandags, det samme gjorde Morten Korch :o) det er er par über lækre herrer. Kronprinssen er så fantastisk smuk, den har nøjagtig den cremede lækre farve du prøvede at forklare mig Nette.
  Allan T, hvor høj er den ? Den er ikke mindre end fantastisk, og de andre lyserøde skønheder holder sig nu godt selv om festen har været i gang så længe at kjolerne skal skiftes.
  Har du Prinsesse Alexandre of Kent i din have ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hos mig er Alan kun ca. 120 - 130 høj, men den er temmelig bred. Du skal også være opmærksom på, at den sidst på sæsonen får "ting" på bladene. Uanset om du sprøjter eller ej. Men den er SÅ dejlig, at den er tilgivet. Nej, jeg har ikke Prinsesse Alexandra. Jeg har 3 nye roser i år, og to af dem bliver store, så jeg styrer mig.

   Slet
 8. Åh så dejlige roser du har. Dine indlæg spruter af energi. Det er åbenbart en smuk have du har lavet, med gode sorter. Sjovt at følge dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ingvill! Min have er et fristed, hvor jeg kan lege :)

   Slet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!