Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 11. juli 2015

Krukkernes væverier

Lige som jeg planter tæt i min lille haves blomsterbede, mokker jeg krukkerne tæt sammen både ved jorden og på borde, så indholdet kan væve sig ind i hinanden og syne som "rigtige" bede. Jeg har hovedsageligt krukker, fordi jeg har naboer som har skvalderkålsmarker op til mit skel, så valget stod mellem græs eller krukker. Efter at have fået Claus Dalbys første bog om krukker i julegave af min søn for nogle år siden, kastede jeg mig ud i det. Jeg bliver aldrig så dygtig udi krukkekunsten som hr. Dalby, men jeg glædes dagligt over krukkernes indhold på denne årstid.
På et bord i Det Syrlige Bolche er planterne ved at forlove sig. 
Den limefarvede helichrysum petiolare bliver meget større inden den takker af om efteråret, 
og væver sig ind i de omkringstående krukker.
Petunia Picasso er også en god væverske. Den stikker sine klistrede fangarme ind under armene på de omkringstående krukker længere hen på sæsonen.
Clematis Neva, fra Poulsen Rosers Boulevard kollektion, væver ikke, men har kastet sig ud over bordkanten og ned over en kæmpemæssig hosta Fragrant Spring, som stå i en krukke neden under. Den har blomstret meget længe nu, og bliver tilsyneladende ved.
Levkøjen her væver heller ikke, men jeg er fuldstændig pjattet med den. Da jeg købte den, så den lidt ussel ud, men den har stået som en skøn og duftende farveklat længe nu. 
Jeg kan så godt lide duften og kombinationen af de pink farver med det limegrønne øje.

11 kommentarer:

 1. Lækre tekstiler i din have - for nu at blive i jargonen. Du er en af Dalbys dygtigste elever mht. krukker, ville jeg nu nok sige :)

  SvarSlet
 2. Kære Nette flotte krukker med skønne planter i . Jeg er også vild med levkøjer efter jeg havde dem i brudebuketten. Er det nogen du selv har sået? Rigtig fortsat god weekend kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej Tina, jeg købte dem som små halvdøde i små potter for en flad ti'er stykket. Jeg plantede dem sammen i en krukke med god jord med langtidsvirkende gødning og vand, og det kunne de lide.

   Slet
  2. Tak for svar, hvor skønt når man sådan kan bringe livet tilbage til dem. Kh Tina

   Slet
 3. Kære Nette
  Krukker er en eminent måde at få flere bede på de steder hvor jorden er svær at få ren fra ukrudt. En anden fordel er den mulighed de giver ved at blive hævet fra jorden og komme op i synshøjde.
  Claus' to første krukkebøger var også med til at rykke mit antal krukker fra ti til noget som jeg slet ikke tæller mere.
  Sikke dejlige væverier du har i dine krukker:-) Petunia Picasso er virkelig yndig og det er Clematis Neva også - herligt at den vil kaste sig ud over bordkanten, når nu den er så smuk:-)

  SvarSlet
 4. Hej Nette. Man kan virkelig tale om at en lidt træls situation med de naboer, men det har tvunget dig til at studere andre muligheder, og ingen tvivl du har passet studierne godt. For flotte ser dine krukker ud. CD har vist over 2000 hørte jeg ham sige for nyligt. Det giver jo lidt større armbevægelser.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja alting er større og flottere hos hr. Dalby :-)

   Slet
 5. Så flotte krukkevekster!! Du har så mye nydelig i din have.

  SvarSlet
 6. Hej Nette.Der er da godt nok tæt plantet i din lille have....................er imponeret over at du kan holde styr på det hele.
  Jeg viser en stor smuk hænge petunia i dag.Men din har bare en rigtig smuk farve.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 7. Det er helt utroligt hvad du kan få til at trives i potter...... men måske er jeg bare for nærig med jord og gødning, for det skal vist være i orden hvis man vil ha´ så flot resultat som dit

  SvarSlet
 8. Lövkojor är en av mina favoriter som påminner mig om barndomen.
  Fina färger hos dig.
  Kram

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!