Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 25. juli 2015

Middelhavsstemning i Ikea Gentofte

Ikea Gentofte har i lang tid haft lidt plantesalg uden for på det smalle stykke mellem udgang og parkeringshus som supplement til deres plantesalg inden døre. Jeg har ved flere lejligheder lavet nogle små impulskøb på vej tilbage til bilen uden for Ikea. I går blev jeg næsten blæst omkuld, for jeg skal ellers lige love for, at der er kommet nye boller på suppen. Jeg tænkte ved mig selv, at det var som at gå ud af en magisk dør og pludselig befinde sig på et marked i Sydeuropa.
Der var vin i alle størrelser.
Der var så mange mennesker at jeg bare holdt mobilen løftet højt i vejret for at tage billeder.
Jeg havde en utålmodig søn ventende med indkøbsvognen. Da jeg standsede på vejen ud og kiggede hen af den smalle "markedsplads", hørte jeg ham sige "NEJ MOR, du skal ikke have flere planter. Vi har hverken plads i bilen eller i haven". Og det var jo sandt nok.
Men stemningen var dragende.
Flere af planterne stod og skreg "tag mig - nej mig - næ mig jeg kan godt være der".
Jeg ved slet ikke, hvordan jeg fik fristet - jeg mener vristet - mig fri.
Da jeg kiggede op, spekulerede jeg på, om der altid har været overdækket på det smalle stykke. Det tror jeg egentligt ikke. Men overdækningen var nok med til at skabe stemningen. Her har Ikea virkeligt fat i noget. Selve området hvor Ikea ligger er tudegrimt. Der ligger også andre forretninger som Jysk, Elgiganten, ToysRUs og McDonalds. Men Ikea har formået at omdanne noget tudegrimt til noget tiltrækkende. Der var sort af mennesker. Jeg bor i Gentofte Kommune, og i den del hvor jeg bor, er vi nogle stykker som kalder området Vangede Lufthavn, og mange undrer sig over, at der er blevet givet tilladelse i sin tid til at bygge noget så grimt. Jeg kunne sagtens finde på at køre derop, hvis jeg lige står og skal bruge "noget" til et par nedklipningshuller.

15 kommentarer:

 1. Når Ikea spiller med musklerne, og køber ind, ja så er der kun to muligheder, holdes sig væk, eller lade den mange skønne planter hoppe ned i kurven. For sådan er det jo ved Ikea, vi skal kun lige have det og det, men alligevel er der mere i posen når man kommer frem til kassen. Men det er jo så billigt...måske eller også den rene mesterværk i manipulation.
  Henrik

  SvarSlet
 2. Ikea har da spottet en ny kundegruppe! Nu kan man ikke kun få fyldt hver en krog i sit lille hjem, men også de små haver! Og åhh... hvor jeg dog kender alle de fristelser på sin vej, som der alligevel ikke er plads til. Og den utålmodige familie der med himmelvendte øjne, i kor sukker (næsten råber!) "NEJ, du har ikke plads til mere!!". Men udfordringer er jo til for at løses, så røg der ikke bare en lille-bitte dusk op i din kurv!!?? ;o)

  SvarSlet
 3. Kære Nette Tusinde tak for advarslen. Sådan noget er svært at undgå at blive fristet af. Flot, at du klarede det! Men godt set af IKEA, de har nu altid været gode til planter. God weekend. Kh Tina

  SvarSlet
 4. Hej Nette.Det lyder også som "min" ikea i Tåstrup......................der er også alle de forretninger du nævner.
  Og mine smukke grålige hosta er da også købt i Ikea sidste år.
  Godt at sønnen standsede dig i at købe flere planter til din lille have.........................for du klager jo hele tiden over mangel på plads.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
 5. Jeg er så heldig/uheldig at jeg kan gå over til IKEA Gentofte når jeg er på min københavnerbase. Og de forstår rigtigt at friste derude og man kan da gøre nogle kup af og til. Meeeeen generelt er prisniveauet lidt højt - især når man næsten kan få et køkken i IKEA til samme pris som en vinstok... ;)
  Tror i øvrigt ikke det er IKEA selv der står for salget, men at det er en stadeplads

  SvarSlet
 6. Hej Nette, host host..siger jeg lige, hvordan bar du dig ad med at komme forbi alle de kaldende planter uden at købe en eneste lille en ? Hvis det er sønnen's fortjeneste så skal knægten da have lidt mere i lommepenge :o))
  Ikea Gentofte er i øvrigt der hvor jeg kommer mest og jeg kan med sikkerhed sige at det der overdækning ikke altid har været der.
  Det ser super godt ud, så næste gang jeg kommer derind vil jeg da huske at lægge mærke til det.
  Forsat god weekend fra Alma Musen og mig :o))

  SvarSlet
 7. Nette, det må have været næsten umuligt at komme væk igen...sikken en stemning du gengiver her, tak for den oplevelse.
  God søndag herfra..

  SvarSlet
 8. Mon ikke du allerede har været tilbage (fnis)

  SvarSlet
 9. Passagen er i hvert fald hyggelig, gad vide om det er IKEA der styrer det? Jeg gad godt eje en vinstok, men den er vidst ikke billig?
  Hehe godt med en søn som kan få dig tilbage til virkeligheden :-)
  Jeg har netop været ved at købe italienske frø i Rom indtil Flemming spurgte hvor jeg havde tænkt mig at så dem ....

  SvarSlet
 10. Tak for kigget, Nette. Mon min IKEA i Taastrup kunne finde på det samme? Ellers må jeg en tur til Gentofte. Vil godt kigge lidt nærmere på de vinstokke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har i dag - igen igen igen igen - været i Ikea. De små vinstokke har barkede stængler og klaser med druer, selvom de ikke er så store.

   Slet
 11. Det er nemlig ret fantastisk - det er osse min Ikea (3 km afstand) - i foråret var det kæmpe syrener og duften var tæt og sød og ikke til at stå for! Men som Henrik skriver, så er de lidt hampre i prisen. Fedt du smider sådan et indlæg osse :-)
  Åååhhh de ridderspore - jeg har SÅ svært ved at gå forbi dem! Lidt ligesom duften af kanelbullar ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Riddersporerne får de love at beholde, selvom de er dejlige, for sneglene vil kaste sig ræbende og dræbende over dem. Derimod har de nogle dejlige creme / måneskinsgule solhatte disse dage. Og kanelbullarne har de jo også som frostvarer! Nu må vi se, hvor længe de holder i min fryser :-)

   Slet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!