Haven

Haven
En lille have på 200 m2

torsdag den 23. juli 2015

Helle Nørbys flyvske insekter

I går havde jeg et ærinde i Middelfart, og da jeg netop har brugt det sidste rosenopbindingsbånd, tænkte jeg, at jeg ville lægge vejen forbi Marie-Louise Veber Paustians nye butik i Aarup på vejen hjem og slå to fluer med ét smæk. Det viste sig, at det ikke var de eneste insekter, jeg skulle have med at gøre i går eftermiddags.

Jeg har meget længe kredset om Helle Nørbys fantastiske sten med insekter (og andre dejlige motiver), og kørte forgæves til Mathildestien, da der var åben have, og Helle Nørby ved den lejlighed havde sager til salg. Jeg kom så sent efter at have været rundt til flere åbne haver, at de motiver som jeg var på jagt efter allerede var fløjet. Stor var min overraskelse da jeg inde hos Den Frodige Have så et stort udvalg af Helle Nørbys sten.
Det var ikke lige med i mine planer, men inden jeg havde set mig om, var denne sten fløjet op i kurven. I mine drømme havde jeg tænkt på netop sådan en guldsmed, som skulle ligge ved mit lille vandhul, hvor der allerede bopper et par af slagsen i irret kobber rundt. Det var ganske forfærdeligt for mig at kigge på Helle Nørby udvalget, for der var adskillige andre ting, som jeg har svært ved at leve uden.
Denne sommerfugl, ligeledes i irret kobber, fløj med hjem fra Mathildestien som trøst for, at jeg ikke fik en ønskesten med hjem. Den er købt hos Havegalleriet, der også har guldsmedene i kobber. Det er samme materiale som guldsmedene, der i disse dage gemmer sig under de alt for store nøkkeroser. Sandt at sige ved jeg ikke om kobberet er irret, eller hvad der er gjort ved materialet for at give det den skønne turkis farve men schwamm drüber.
Marie-Louises Denfrodigehave.dk (tidligere MP Havedesign) holder til på et flot hjørne, og forretningen er meget fint indrettet. Hun deler lokaler med en dame, der sælger garn, og som Marie-Louise siger, så har forretningen nu noget til både sommer og vinter.
Båndet er ikke så kønt, men det er supergodt til roser, fordi det ikke skærer ind i stænglerne, 
da det er en smule elastisk. Billedet er lånt fra Denfrodigehave.dks hjemmeside. Tror vist nok at det er rosenmanden Ernst Jensen, som har opfundet båndet.

Jeg var helt stolt af mig over, at jeg ikke slæbte af sted med flere ting fra forretningen, og glæder mig til at få gravet stenen ned det helt rigtige sted ved vandhullet.

23 kommentarer:

 1. Kære Nette!
  Det var synd du gik forgæves på Caroline Mathildestiens havedag- men jeg fik stort set udsolgt af chaussestenene:) Godt du så til gengæld fandt en der passede dig hos Marie-Louise. Jeg har endnu ikke set hendes nye butikslokaler, men er sikker på det er både fint indrettet og med mange uimodståelige ting, både til haven og strikkepindene:) Guldsmeden er kommet i fint selskab med kobbersommerfuglen -må indrømme at der også er adskellige af dem der er landet i min have:) -og rosenbåndet ER suværent! Jeg har brugt det i flere år, og det klare fint frosten uden at blive hårdt og knække. Jeg glæder mig til at se hvordan udsmykningsstenen tar´sig ud ved dit vandhul:) mange venlige hilsner fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare enden er god - er alting godt ;-)

   Slet
 2. Jamen, den sten var det et must-have! Jeg synes at Helle Nørbys ting er super smukke, men har aldrig oplevet dem i virkeligheden. Når jeg en dag gør det, tror jeg bestemt også jeg får noget at bære hjem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, bare pas på Nana. Flere af Helles ting ryger lige ind i kategorien "kan-ikke-leve-uden".

   Slet
 3. Hej Nette.Man kan da kun lige være hjemmefra nogle dage før du lægger masser af indlæg på.
  Men din nye sten "der lige hoppede op i din kurv".er jeg vild med...........................utroligt hvad der hopper op i den.
  Og jeg synes om Helle Nørbys skønne ting.Min søster har også en sten med det samme motiv.
  Hendes sten ligger i en halvrund trappe af sten ved garagen.
  Og dine kobberguldsmede er da heller ikke til at stå for.
  Jeg nyder også dagligt min kobberguldsmed fra London.
  Og til slut tak for information om forretningen i Middelfart.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Jette, men en af de fede ting ved at købe håndværk som Helle Nørbys er, at ikke to ting er HELT ens. Der flyver sikkert mange af Helles guldsmede rundt omkring, men de alligevel lidt forskellige.

   Slet
  2. PS: Forretningen ligger ikke i Middelfart men i Aarup. En spytklat fra Odense.

   Slet
 4. Kære Nette, den er da helt uimodståelig, er faktisk sikker på den også ville klæde trinnet udenfor ved mit endnu ikke anlagte bassin...du har virkelig lært at skrue ting og planter ind i haven. Det var den der have og et smukt hus på landet. Har du snakket med Signe om livet i bakkerne.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe Henrik. Drømmen lever. Jeg har ikke snakket med Signe, men følger nøje med i hendes gøren og laden i bakkerne ;-)

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Det er bare en flot sten. Jeg har også set flere af hendes sten og kan også godt lide dem. Din er rigtig flot. Tillykke med den. Det bånd er da godt nok smart og nok også en rigtig god investering.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte. Som jeg skrev er båndet ikke usynligt, men det gnaver sig ikke ind i stænglerne og giver derfor ikke anledning til svampeangreb.

   Slet
 7. Sådana plastband köpte jag i Danmark för ett antal år sedan. Jättefint att läsa om dig Nette och din trädgård i Claus Dalbys bok.
  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Inger. Det er en fantastisk dejlig bog med billeder og beskrivelser fra nogle skønne haver i Europa. Jeg er kommet i fint selskab ;-)

   Slet
 8. Hej Nette, hvor er det en flot sten du har erhvervet til haven og hvor er du dygtig at du ikke kom hjem med mere guf til haven end du gjorde :o) var du slet ikke inden omkring JAS roser ?
  Næste gang jeg kommer til Fyn må Alma og jeg da lige besøge Marie-Louise og butikken. Hun har så mange skønne ting.
  Jeg glæder mig til at se hvor dine ting kommer til at være.
  Hilsner fra Linda og Almamusen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er MEGET stolt af, at jeg slap derfra uden at have købt hele forretningen. For der var mange fristelser. Nixen bixen. Jeg skal ikke til JAS. Jeg kan ikke klemme flere roser ind. Har problemer nok med pladsen til dem jeg har.

   Slet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 10. for dit hyggelige visit. Såvel garn- som havebutik er nu mine og mine alene ;)
  Dejligt, du fandt en sten, som er perfekt i netop din have. Helles sten (og andre sager) er skønne :)

  SvarSlet
 11. *Kære Nette. Tak
  (det smuttede åbenbart ud af teksten ovenover!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvtak. Beklager at jeg troede, at du havde indgået et makkerskab med en "garndame". Desto mere imponerende. Jeg bliver så glad, når jeg erfarer at det går godt for små virksomheder. Dejligt. Og tillykke med de nye lokaler!

   Slet
 12. Både Helle Nørbys sten og Havegalleriets kobber sommerfugle og "guldsmede" er smukke at pryde sin have med - jeg er selv lykkelig ejer af disse. dejligt for dig at fu fandt en sten :)

  SvarSlet
 13. Neeeej.... har Marie Louise også Ernst Jensens rosenbinde"garn" - så må jeg ind forbi næste gang jeg besøger min fader i Årup.
  Dejligt at du fik din Nørby sten, den er bare flot.

  SvarSlet
 14. Jeg må altså lige kommentere igen, for jeg blir da så glad over al den begejstring I udviser for mine udsmykningssten. Og ja, det er nemlig rigtigt ikke to er helt ens! Det kan jeg simpelthen ikke, for de er jo fremstillet en ad gangen i hånden:) Skønt når genuint kunsthåndværk bliver værdsat -mange venlige hilsner fra Helle

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!