Haven

Haven
En lille have på 200 m2

mandag den 1. juni 2015

Så er det sommer

Vejret er måske ikke det bedste. Endnu. Men syrenerne blomstrer og fylder luften med den lifligste duft. Billederne øverst oppe på bloggen (min header) er taget i forgårs.
Fra venstre er det syrenen som også ses på billedet herover. Det er en minisyren ved navn Palibin. Det må vist være den syren, som har den kraftigste duft. 
Nr. 2 i midten er den dejlige syren Primrose med creme til lysegule blomster.
Den dufter også dejligt.
Sidst - men ikke mindst - syrenen til højre er Beauty of Moscow.
Sommerblomsterne har så småt holdt deres indtog i haven. 
Her er det den svagt lyserøde dobbelte bacopa. 
Her er det levkøj. Jeg kunne ikke stå for farven - OG DUFTEN. Den søde duft af sommer.
Sidste sommer indførte jeg biblomme, Lobularia Maritima, i haven. 
Det er en skøn sommerblomst, som også dufter vidunderligt, og lever op til sit danske navn, 
for bierne elsker den. Billedet til venstre er et nærbillede af planten.
Af en eller anden årsag har min træpæon kun én blomst i år, men den er kæmpestor. 
Ingen duft men både løvet og blomsten er skøn.

29 kommentarer:

 1. Hej Nette Ja vejret kan ikke ændre det faktum, at det er en vidunderlig tid. Syrenerne gør en helt ør af lykke og det må da være helt tovligt hos dig med de skønne eksemplarer du har. Dejligt at se Levkøjer igen, dem må jeg også prøve. De har en særlig betydning for mig, da de var en stor bestanddel af min brudebuket. ;-) Hav en dejlig tirsdag. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Orv, det må have været en smuk og duftende brudebuket. Min egen brudebuket var fuldstændig fantastisk, og selvom jeg ikke var for 5 øre haveinteresseret den gang, tror jeg, at jeg ville vælge præcis samme blomster i dag. Buketten blev bundet af Jane Nørgaard og bestod bl.a. af lyserøde roser og ranunkler.

   Slet
 2. mon ikke snart SOMMEREN kommer til landet ??? det er nogle rigtig flotte syrener du har i haven :)

  SvarSlet
 3. Så fint det blommar hos dig, gillar färgen. Vi väntar också på värme.
  Ha en fin dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har haft et mærkeligt forår i hele Skandinavien.

   Slet
 4. Skønne syrener. Jeg har også palibin som snart blomstrer her. Der dufter af syrener og liljekonvaller i min have. Det er en skøn tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg elsker sommerens dufte, og gør meget for at få så meget duft som muligt ind i haven.

   Slet
 5. Blomster og stemningen i din have oser af sommer, nu skal vejret bare følge med :) Biblomme kendte jeg ikke, hvor er den skøn. Og sikken blomst i pæonen, wow!

  SvarSlet
 6. Tak Rose. Det må gerne være gråvejr om dagen på hverdage, hvis bare solen skinner efter kl. 17 og i weekenderne :-)

  SvarSlet
 7. Hej Nette.Skønne-skønne syrener........................kan næsten dufte dem.
  Mini syrenen ligner min til forveksling.Men misunder dig den smukke Beauty of Moscow.Den er bare fantastisk
  .Men må jo være glad for min store smukke hvide,og min opstammede mørklilla.
  Og din blomst på træpæonen ligner da min til forveksling.........................og jeg har jo også kun en blomst i min.
  Ja !! lad os få duftene ind i vores have,den er jeg med på.
  Den biblomme du viser kender jeg heller ikke........................men smuk er den.
  Rigtig god dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan ikke leve uden duft i haven ....... og Beauty of Moscow :-)

   Slet
 8. Biblomme - den kender jeg ikke - men alene det at den dufter, gør den attraktiv.

  Minisyrenen Palibin er straks røget på min ønskeliste. Hvis du kan have den i din lille have, så kan jeg vist også i min lidt større have. Hvor længe har du haft den i krukke? (står den egentlig i krukke...)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla

   Biblomme findes vist også i hvid, men jeg synes rigtig godt om denne lyslilla lobularia.

   Mht. Palibin har jeg ikke en. Men hele to. Og de står begge i krukke. Den opstammede her ovenfor står i en krukke, som ikke er så stor. Dette er 4. sæson. Jeg giver den som regel lidt ny jord foroven og i siderne. Den anden er busket og bor i en lidt større krukke. Den står tæt på "hovedindgangen" til min have, fordi jeg eeeeelsker duften, som slår mig i møde, når jeg går ned i haven. Den opstammede som du ser på billedet står på terrassen ved bænken, igen fordi jeg elsker at nyde duften, som er meget kraftig. Syrener blomstrer ikke så længe, så det er om at nyde det i fulde drag, mens de gør.

   Slet
  2. Tak for svaret, Nette. Jeg vil helt sikkert se efter en Palibin i Kolding til plantemarkedet på fredag.

   God dag til dig.

   Slet
  3. Da jeg for nogle år siden (er det 3 år siden mon?) var i Geografisk Have, var der flere sælgere af Palibin. Både opstammede og buskede. Så der er gode muligheder for at få en med hjem, hvis man ønsker det.

   Slet
 9. Sommer....!! Hvor....!!??? Nå, men dine fotos virker ret sommeragtige, så det må jo være rigtigt. Krukkeplanter er genialt for os der ikke ejer en park. Så er der altid en god undskyldning for at lade sig friste af en ny plante, - skal bare lige huske at købe nye krukker også!! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med at have nok krukker kan være et problem. Jeg har - indtil flere gange - sagt til mig selv, at NU havde jeg nok, og der skulle ikke så meget som en lille potte inden for havelågen. Og med mine frølinger, som står på række og geled og venter på at komme videre i deres blomsterliv samt 16 dahliaknolde, begynder det at knibe. Men jeg NÆGTER. Så må jeg mokke nogle dahlia sammen i større potter.

   Slet
 10. Hvor er din nye Header altså lækker, med de smukke syrener på.
  Jeg er også lige blevet ejer af en opstammet syren, den nærmest overfadt mig i Søndags da bilen kom til at dreje til venstre i stedet for til højre da den så en planteskole.
  Jeg har nærmest ikke haft tid til at kigge på den, men mon ikke det skulle være vejr til i dag at komme i haven :o))
  Lige nu tænker jeg meget i krukker så der kan komme noget der bløder lidt op og pynter på fliserne,....:o) hvem mon der så har givet mig den ide :o))
  Biblomme er lige kommet på min seddel der skal med til Kolding på fredag, den er vel nok sød.
  Havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig god fornøjelse i Kolding. Jeg skal til kæmpebryllup dagen efter, så jeg går til frisør på fredag sparer ellers på kræfterne (og kronerne) ;-)

   Du ved naturligvis, at det er vigtigt at bruge god jord med langtidsvirkende gødning til krukkerne. Enten bruger du Dalby jord eller også tilsætter du selv den langtidsvirkende gødning ;-)

   Slet
  2. Hej Nette, jeg bruger kun Dalby jord i min til alle de planter der er i krukker :o) efter du skrev om det i et indlæg for meeeeget lang tid siden. Efterfølgende har jeg opdaget dets effektivitet og det er alle pengene værd :o)

   Slet
  3. Ja, og har man mange krukker, er det dejligt ikke at skulle fumle med flydende gødning for alle krukker. Jeg har dog nogle krukker endnu, som ikke har fået ny jord, og derfor skal have lidt gødning oven i hatten.

   Slet
 11. Åhhhh vi trænger til varme, så haven rigtig kan springe ud. Syrener mangler jeg i min have, men der skal også være noget man mangler. Tak for kikket

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Maria, det er dejligt at have noget til gode :-) Du kan jo starte med en dværgsyren.

   Slet
 12. Hej Nette
  Hyggeligt at hilse på dig hos Lisbeth, håber i nåede de to efterfølgende haver i havde planlagt at besøge, jeg ville også gerne havde besøgt haven i Vedbæk, men det håber jeg jeg får mulighed for en anden gang.
  Sommerligt ser det virkelig ud hos dig på trods af at graderne jo på det sidste ikke har været specielt sommerlige.
  Har du selv sået din levkøj eller har du købt den ? jeg har været på jagt efter den på Høsterkøb Planteskole men der havde de kun frø og så droppede jeg det, men den kan måske fås andre steder ?
  God weekend - måske du er en af dem der er kørt til Kolding ?
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anita

   Ja, det var hyggeligt at få mødt dig hos Lisbeth. Jeg nåede ikke Vedbæk, da den have lukkede lidt tidligt, men jeg var hos Peter Wibroe, og det var en oplevelse af de helt store. Vidunderligt at noget sådant findes i Danmark. Hatten af for PW!

   Nej, jeg har ikke selv sået levkøj men købt dem for en flad tier pr. stk. hos Billigblomst i Aarhus. Det er første gang jeg har levkøj. Men ikke sidste. Det er en skøn sommerblomst.

   Nej, jeg er ikke kørt til Kolding. Jeg har været inde i Køwenhaun her til morgen, og er nu på vej ned i haven.

   Slet
 13. Gad vide om den der minisyren er den jeg også har i haven? Den ligner den. Det må jeg have undersøgt nærmere.
  Haha...ih, hvor jeg kender det der med at indkøbe vildt mange planter...og så mangle pladsen til dem. Sjovt nok finder vi jo pladsen på et eller andet tidspunkt.
  I år har jeg dog holdt meget igen på planteindkøb. Af samme grund har jeg ikke været på et eneste plantemarked....overvejer dog "Mit hjem er mit slot" i løbet af weekenden....skal i så fald med det offentlige..og så er lysten til at slæbe på for meget ikke rigtig til stede...ahem...lige bortset fra kæresten tager med...og han er rigtig god til at slæbe...;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som et farligt sted at komme, hvis man har en drager med. Jeg KAN ikke få plads til mere. Jeg har planter stående i kasser, som jeg skal finde et hjem til.

   Slet
  2. Vi blev hjemme.... nok meget klogt...haha :)

   Slet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!