Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 13. juni 2015

Så er roserne i gang

Sommeren har ladet vente på sig, men det er helt ok med mig. Jeg har kigget langt efter roserne, men nu er de her. Der er mange knopper i roserne i år. Ved ikke om det er min hukommelse, der spiller mig et puds, men jeg kan ikke huske, at der tidligere har været mange knopper i roserne.
Odyssey er med sine danseskørter og smukke støvdragere ikke til at stå for.
Den hører afgjort til en af mine favoritter, selvom den er enkel, og jeg har hang til de boldformede. Men kronbladenes let krøllede og enkle form, får mine tanker hen på yndefulde balletskørter, og de violette støvdragere er prikken over i'et.
St. Swithun er også sprunget ud. Den står ved et 3 m bredt rionet og har en trilliard knopper, 
og i næste uge vil jeg gætte på, at det bliver et festfyrværkeri.
Louise Odier dufter skønt. Det er en smuk historisk rose.
Der er mange flere roser, som er gået i gang, men nu er det er ikke kun roserne, der giver farve i haven. Sommerblomsterne her står på min parasolfod. Det er fuchsia Albertine og lyserøde pelargonier, som jeg ikke har navnet på. Jeg har det lidt mærkeligt med fuchsia. Det er en rigtig mormorplante. Jeg indrømmer blankt, at der er flere fuchsiaer, som jeg synes er hæslige, og som aldrig ville komme inden for havelågen, men der er også flere, som er yndefulde og vidunderlige. 

8 kommentarer:

 1. Ja der er masser af knopper i roserne i år, mange af min er også i blomst nu, jeg serverer også billeder af Odyssey i dag. Du skulle prøve at kigge på Pierre Oger, den er fantastisk smuk. Den viser jeg også i mit indlæg i dag. Det kommer lidt senere.
  God søndag.

  SvarSlet
 2. Hej Nette, der er da godt nok gang i dine roser, da jeg forlod Sjælland i fredags, var der ikke en eneste blomst i mine endnu. Så det bliver spændende at komme hjem og se om der er nogle af knopperne der er sprunget ud.
  Du har helt ret, der er rigtigt mange knopper i roserne i år. Jeg gik nu og troede det var fordi jeg havde organisk gødning, samt NPK efter CD's opskrift :o))
  Odyssey er så fantastisk smuk. Den lyttede også ind i min lille have sidste år så jeg glæder mig til at se vidunderet i blomst i år.
  Jeg tror Aldrig der vil komme en Fuchia ind i min have, men man skal nu aldrig sige aldrig, for jeg har, eller rettere havde det på samme måde med Petunia.Der er kommet så mange skønne så nu er det da lige før der og kommer lidt af dem ind i her hos mig.
  Jeg vil glæde mig til at se billeder af din St.Swithun,når den blomstre..hvis altså du lægger billeder op af den :o)
  Rigtig god Søndag herfra :o)

  SvarSlet
 3. Hej Nette.Ja !!! er det ikke bare sen skøn tid lige nu hvor alle de smukke roser springer ud.
  Og Odyssey er da en darling.Hver gang nogle viser en rose jeg ikke har...............så rykker det i mig for at få fat i den.
  Men 4 nye roser har jeg da lige anskaffet mig.Ghita rose-Queen Elisabeth-Astrid Lindgren og Penny Lane.
  Så nu må jeg vist styre mig.
  Det ser skønt ud på din parasolfod........................og jeg er heller ikke fan af fuchsia.
  Hvad gør du ved lus på dine roser? Har sprøjtet dem med en blanding af lidt brun sæbe og lidt sprit tilsat vand.Men synes ikke rigtig det hjælper.
  Rigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
 4. Hej Nette. Ja, det er en skøn tid lige nu. Sikke flotte dine roser er. Jeg har tænkt det samme som dig, for jeg synes også, der er usædvanligt mange knopper i dem i år, det bliver sikkert helt forrygende.

  SvarSlet
 5. Sikke skønne roser. Mine har fine knopper, men ingen er sprunget ud endnu. Odyssey er bare så smuk.

  SvarSlet
 6. Ja roserne står lige klar til udspring og jeg har også bemærket at der er rigtig mange knopper i nogle af dem. Måske er det alt det vand der er kommet i foråret som de har været glade for. Det bliver en fest når de alle folder sig ud. :o)

  SvarSlet
 7. Hvor er det dog dejligt og hvor er de smukke hver især. Jeg har gået og været så stolt over alle knopperne på mine roser:)) Her er det endnu kun Alchymist der blomstrer, men hvilken blomstring!
  Du har altid sådan nogle smukke Fuchsia, jeg har været på udkik efter en lignende, men de var alle i meget stærke farver. Jeg kan godt lide dem, men de kan være svære at passe ind.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!