Haven

Haven
En lille have på 200 m2

søndag den 13. januar 2013

Æv - øv & et lille smil

Denne blog blev reddet i sidste øjeblik af Lene, Gitte og Picasa. Min pegefinger trak ellers en del mod Delete-knappen i øverste højre hjørne på computeren.

Som så mange andre har jeg gang i planlægningen af næste sæson. Jeg lover mig selv hvert år, at næste år skal jeg KUN så lathyrus, for jeg har ikke hverken et opvarmet eller et uopvarmet drivhus, og grimme såbakker pynter ikke just. Min søn er også uforstående, overfor det cirkus det adstedkommer i vindueskarmene.

Jeg har til gengæld anskaffet mig en forvokset grøn dragtpose købt i England med deklarationen "greenhouse", som skulle gøre det ud for et drivhus. købt for den formidable sum af kr. 529,-. Den hæslige dragtpose, som er udstyret med hylder, skulle benyttes til vinteropbevaring af krukker med stauder. Det har jeg skrevet om  i et tidligere indlæg.
 
Jeg ved ikke helt, hvordan det er gået til, men pludseligt har jeg igen i år en liste med frø, som er livsnødvendige for mig at købe og så. Jeg har efterhånden også fået anskaffet mig en del krukker (alt er jo relativt) fra her, der og allevegne. Nok 50-60 stykker og 10 - 15 af dem er købt i Bilka. Flere af dem er meget store. Mange af dem blev tømt sidst på efteråret og sat med bunden i vejret eller lagt ned på siden, da pladsen i dragtposen og under udhænget til Kagehuset hurtigt blev optaget af fyldte krukker. Men sørme om  ikke flere af de tomme og enkelte med stauder er revnet! Hvorfor nu det? De skulle være frostsikre! Til gengæld fejler et par store ikke-frostsikre krukker fra Ikea ikke en dyt!

Denne står tom med bunden i vejret på fliser.
Denne ligger tom på siden på græs.
Denne står delvist på fliser i drivtelt.
 
Heldigvis lever guldfiskene endnu under isen. Vandhullet er ikke så dybt (vistnok 45-50 cm), men sidste år lavede jeg et forsøg i november med at tage 4 fisk med op i min søns gamle akvarium og lade 4 fisk blive i vandhullet. En af de 4 jeg tog med indenfor begik selvmord og døde. De 3 resterende blev sat tilbage i dammen først i juni 2012, og var selvsagt en del større end de 4 som havde tilbragt den hårde vinter 11/12 i hullet, men som alle overlevede. Det var en farce at have de 3 i min søns lille akvarium sidste år, så i år får de lov at blive under isen. De blev store som hajer i det lune akvarium. Den opmærksomme læser vil bemærke, at der stadigt er 7 fisk. Når isen lukker til, trasker jeg en gang om dagen ned med en kande kogende vand og åbner et lille hul i isen.
 
Håber sandelig at der kommer nogle knald-tilbud på krukker til foråret, for det bliver hurtigt en bekostelig affære, hvis jeg skal erstatte krukker hvert år.
 

12 kommentarer:

 1. Det er da ærgerligt med de revnede krukker, kan du ikke forsøge at lime dem, der er mindst medtaget, det har jeg engang gjort. Jeg brugte almindeligt klart silikone, og det holder stadig. Ellers god ide med plastteltet, når et rigtigt drivhus ikke er til stede.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 2. De har altid billige krukker i IKEA - godt nok kun én størrelse.. men den er go.
  Godt du ikke slettede bloggen... :-)
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 3. Kære Nette,
  Det var godt at din blog blev reddet - andet havde sørme været et tab af de store. I øvrigt synd at dine krukker er revnede, men så har du potteskår til at lægge i bunden af dem, du sikkert skal have plantet til inden længe. Jeg ved ikke om du er klar over det, men faktisk er det muligt selv at frostsikre krukker ved at lave en blanding af silikone og vand i en stor balje. Jeg så det engang i en af udsendelserne om Haven i Hune.
  Vi ses på bloggen!
  Lune hilsener Mathias

  SvarSlet
 4. Det med frostsikre potter skal virkelig tages med et gran salt og Jeg håber sandelig at mine som står i mit haveskur (hvori der også kommer frost ind) klarer sig - ellers må vi gå i samlet flok til Bilka.
  Det var godt at det med gode blogvenners hjælp lykkedes dig at undgå delete knappen - for det er så hyggeligt at høre hvordan det går i din lille have:-)
  Teltet..... forhåbentlig overvintrer de sarte planter så det opfylder sit mål, men det ville være så flot med en lille knast af glas på dit kagehus.

  SvarSlet
 5. Tak for søde kommentarer men nu kan man jo godt være aktiv på andres blogge uden selv at have en sådan. Så pokkers interessant er mine små 200 m2 heller ikke, at jeg finder det bydende nødvendigt at slås med software programmer med deres egen vrangvillige vilje. Pyt problemet blev jo løst.

  SvarSlet
 6. Thank god Nette - godt du blev reddet på målstregen.......dit rosenparadis og skønne kagehus vil jeg ikke undvære ;0) Hvor ærgeligt med krukkerne altså.....måske det kunne hjælpe at hæve dem op fra jorden på et par brædder eller lign, så de ikke konstant er i kontakt med regn og pytter - og de skønne terracotta krukker suger desværre fugt..... frostsikre eller ej.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Jeg gør ikke så meget i krukker, men sidder her og tænker, at hvis Bilka lover de er frostsikre, var det så ikke en idé at klage? Hvis noget ikke fungerer efter hensigten og hvad de har lovet, så ville jeg klage.
  Held og lykke med det
  Lisbeth

  SvarSlet
 8. hej Nette.Surt med de revnede krukker.Jeg tror da ligesom Lisbeth at jeg vil klage til Bilka.Godt at du vendte tilbage til os.God aften Jette

  SvarSlet
 9. Uha, den kender jeg alt for godt, den lange liste.
  Men, siger jeg med fryd i stemmen. Jeg har ingen liste i år. Har bestemt mig for at klare mig med alle de frø jeg har i forvejen og da jeg selv indsamler - er det rigtig mange.
  Når det så er sagt, så skal der nok hoppe et par poser i kurven senere på foråret.

  God dag til dig

  SvarSlet
 10. Træls med krukker der revner, især når jeg tænker på dine trængsler med at få alt haveudstyret bragt hjem i sommer... ;o) Men dejligt at bloggen består! :o)

  SvarSlet
 11. Jeg er ellers ret begejstret for dit grønne drivhus-telt, Nette - så fortsættelse følger selvfølgelig fra dig, ikke sandt? Det er da surt med krukkerne, men som Frøken Solhat siger, så skal de nok hæves fra jorden. Jeg er spændt på hvilke skønne stauder og sommerblomster vi skal se i frodigt flor i din have i år - så du er nødt til at bevare din dejlige blog.

  SvarSlet
 12. Øv med krukkerne - er det de krukker, du har købt i Bilka?

  Må vist hellere få checket til mine krukker, som jeg købte sidste år (ikke i Bilka).

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!