Haven

Haven
En lille have på 200 m2

tirsdag den 15. januar 2013

Det kan blive småt for enhver

Efter at have fulgt med på diverse blogs et par år nu, har jeg fået øje på et mønster:
Hvert år når jul & nytår er overstået melder have- og blomsterlængslen sig for alvor. Mange går i totalt selvsving med armchair gardening. Den får ikke for lidt. Vi suser rundt på blomsternettet, trevler frøkataloger igennem, finder gamle haveblade og havebøger frem og kigger på havebilleder fra sidste sommer. Vi får helt åndenød, når vi får øje på planter og haveudstyr, som falder i vores smag.

Min lille bil får også kuller. Den kører helt af sig selv ind til Aldershvile Planteskole uden forlov, for det er åbenbart af uhyre vigtighed, at jeg orienterer mig om, hvad der sker bag de duggede ruder. De ansatte tror nok, at jeg har en park på størrelse med Bernstorffsparken på baggrund af mine indkøb og frekventeren af stedet. De skulle bare vide, at "parken" er en lillebitte have på 200 m2.

For et par dage siden stak jeg således næsen indenfor, da jeg manglede en slibesten til min Felco saks, som skal gøres klippeklar. Det er jo forår lige om lidt. Sørme om ikke de netop havede fået leveret liljeløg, dahliaknolde og spritnye frøposer. Hr. Jensen selv fik øje på mig og sagde til en ansat: "Find lige et af Nelsons frøkataloger til damen." Suk. Jeg fik øje på MANGE ting, som var liiiige ved at hoppe op i kurven, men jeg fik dem stoppet i sidste øjeblik. Hver gang. Næsten. Denne Primula vulgaris SUZE kunne jeg ikke stoppe, og den tog nogle hvide hyacintvenner med:

De er nu flyttet ind ved køkkenvasken, hvor de står og afventer afgang til haven. Primulaen står og snakker om, at den savner sine søskende, så måske jeg bliver nødt til at overgive mig og hente nogle af dem, så hun kan komme til at se ud af noget, når hun skal ud i haven.


14 kommentarer:

 1. Jeszcze trochę Twoje kwiaty poczekają przed wyjściem do ogrodu. Pozdrawiam.
  Lidt mere Dine blomster vil vente før gå ud til haven. Med venlig.

  SvarSlet
 2. Den primula er da FANTASTISK! Jeg sætter mig lige på hænderne :)

  SvarSlet
 3. Hej Nette.Kan da godt forstå at du ikke kunne gå hjem uden denne skønhed.
  Men Aldershvile Planteskole kan friste enhver der våger sig derind.
  God dag Jette

  SvarSlet
 4. Jeg så faktisk en primula af samme slags som din for nogle uger siden. Lige nu kan jeg ikke huske hvor jeg ikke købte den ;-)

  SvarSlet
 5. Du har jo begivet dig ind på et af Danmarks farligste steder!!!

  Naturligvis kan min mand se lettere presset ud, hvis jeg meddeler at jeg vil på tøjindkøb, men det er intet, INTET imod de nervøse trækninger han får, når jeg hvisker spagt om en tur til Bagsværd;0). Og nix med i bilen kommer han ikke, for så er der jo ikke helt så meget plads!
  Jeg har også slæbt hjem derfra så mange gange, at min have burde ligge mindst 2 meter over normalt jordniveau i området;0). For dette er et af mine absolut ynglingssteder at tage hen....så farligt ja, men forbistret skønt også!

  Dejlig aften med alle katalogerne fra
  Katinka

  SvarSlet
 6. Du er da en standhaftig dame :)

  SvarSlet
 7. Hvor er det en skøn primula, jeg forstår godt at du tænker på at give den selskab af sine søskende - og tænk de kan plantes ud i haven! Hvad er det jeg spotter i baggrunden? - En julerose med frøstande!
  Det er så godt at vide at man ikke er alene om af gå på planteskolen om vinteren. Jeg tager også en søndagstur derned bare for at kikke på en bestemt busk eller et træ i vinterdragt og det er herligt, men jeg kommer sjældent derfra uden en lille blomst eller to.

  SvarSlet
 8. Uf siger jeg bare, det lyder som et sted hvor min bil ikke har godt af at komme hen...men hvis nu man bare nøjes med at kigge og lader pungen og dankortet ligge ude i bilen..Såeee, er det måske ikke nogen dårlig ide at besøge en planteskole eller to.

  Og frøkataloger kan man da ikke få for mange af.

  SvarSlet
 9. NETTE!!! (Bliver sagt ud i rummet med bestemt skolærerinde-med-knold-i-nakken-stemmen på).

  Det her vil jeg slet ikke høre. Bor jo bogstaveligt talt med Aldershvile Planteskole i baghaven. Åååååååh, nu skal jeg til at køre store omveje for ikke at komme til at havne samme sted som din bil.

  SvarSlet
 10. Du har ret, vi er mange i Blogland der drømmer! Det er skønt og en smule dyrt. Jeg lever gennem min have lige nu, for realiteten med minus grader og sne er ikke god. Jeg glæder mig til sol, og at få fingrene i jorden!

  Havetanker
  Maria

  SvarSlet
 11. Jeg syntes du har været MEGET MEGET dygtig! Tænk at du kan gå ind sådan et sted og KUN komme hjem med de tre små skønheder... ;)

  SvarSlet
 12. Hvor er det en smuk primula!Jeg forstår godt at du ikke kunne køre hjem uden den.
  Jeg kender det alt for godt,-man skal være meget standhaftige for at undlade indkøb af flere fristende ting i sådan en butik!
  Hilsen
  Lise

  SvarSlet
 13. Det var dog en rigtig god ide - det der med at sende bilen afsted efter nogle søskende !
  Men mindre godt er det at du skriver, at Aldershvile netop har fået både dahliaknolde og frøposer på hylderne - nu skal jeg til at holde øje med min bil, at den ikke pludselig er kørt til Bagsværd.
  Tak for info. jeg må se at hoppe med.
  God aften
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 14. ....et enenbarn - det går virkelig ikke. Foden på speederen og afsted ;0) Hvor ser det skønt ud i din vindueskarm ....og led os så for søren da ikke ind i fristelse ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!