Haven

Haven
En lille have på 200 m2

fredag den 18. januar 2013

Så er der dømt weekendhygge

Tidligt i morges kom postbudet med en pakke med følgende indhold:Pakken var fra MP Havedesign og indeholdt den tidligere omtalte frøpung, en lugefinger fra Burgeon & Ball samt Marie-Louise Paustians bog. Jeg har snart samlet alle de lugereskaber, der findes under himlen. Ikke fordi jeg er lugegal, men måske fordi jeg hver gang tror, at redskaberne fungerer som tryllestave. De tidligere indkøbte gør ikke, men måske denne vil? Desværre kan jeg ikke efterprøve den, da haven er dækket af sne og is.

Til gengæld har jeg tænkt mig at krybe sammen i sofaen med bogen og en kop te.
Indtil videre har jeg kun bladret i bogen, men den ser lovende ud.

BOGEN KAN KØBES FOR KR. 50,-

Til sammenligning koster de fleste haveblade en del mere.
Isabellas koster kr. 59,95 og Alt Om Haven kr. 52,95.
 
Det skal dog siges, at jeg ofte - ikke altid - gemmer magasiner, som indeholder artikler og idéer til senere brug. Således gik jeg amok sidste weekend, da jeg var i gang med armchair gardening og vidste, at jeg havde gemt et gammelt Isabellas med omtale af en bestemt plante. Det resulterede i, at jeg gik i gang med at sortere alle magasinerne efter udgivelse. Jeg fandt gamle eksemplarer frem, og indrømmer blankt, at jeg undrede mig. For flere var fra en tid, hvor jeg slet ikke havde have, og heller ikke interesserede mig synderligt for dette emne. Atmosfæren i de gamle Isabellas er så vidunderlig, at jeg måske alligvel forstår det. Og tænk sig. Sidste udgave (dec - feb) koster det samme, som det allerførste:

Tror sørme at dette er det allerføste Isabellas, der udkom. Den gang var det et ganske dejligt blad! Hvad enten man havde have eller ej.
 


32 kommentarer:

 1. Kære Nette,
  Bogen du har købt er rigtig fin og meget konkret. Jeg har den selv, men må indrømme at efter jeg har læst den, bruger jeg den ikke rigtig. Jeg vil meget hellere drømme mig væk med Justs og Dalbys bøger - så kan fine bedeksempler godt pakke sammen. Kender du det?
  I øvrigt er det sjovt at vi har samme forhold til Isabellas. De nye udgivelser er ærligtalt ret kedelige, synes jeg. Ikke nok drømmeri!
  Jeg håber du får held med lugningen, god fornøjelse!
  Lune hilsener fra det Nordfynske,
  Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Mathias - det kender jeg godt. Har altid sagt at jeg meget gerne ville bo inde i Claus' bøger! Men hvis ikke man prøver andre ting, finder man heller ikke andet guf og inspiration. Vi er dog på helt samme side mht. Isabellas. Det kunne jeg godt holde et mindre foredrag om.

   Slet
 2. Det ser ud til at være en dejlig bog..... men tror jeg vil blive udsat for massiv mobning på hjemmefronten hvis jeg hjembringer flere havebøger til de i forvejen bugnende hylder. :o) Sjovt med Isabellas, lige det blad har jeg også og de efterfølgende - har faktisk brugt en opskrift på en fantastisk påske mandelkage en del gange (tror den er fra blad nr.2), men de seneste mange år har jeg ikke gidet læse det. Jeg har det nok som Mathias - elsker at drømme med Dalbys bøger, men holder også utroligt meget af Camilla Plums lune og realistiske bøger.
  Nu har jeg fået helt lyst til også at finde de gamle numre af Isabellas frem. :o)
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal bare sige, at den kun har kostet ca. 5 l økologisk mælk.

   Slet
 3. Den bog ser da ellers spændende ud og så til den pris. Laver du et indlæg, når du har læst den, så jeg kan høre, om jeg skal investere i den.
  Med hensyn til den rose, som ikke vil gro, og som du vil smide til storskrald. Hvorfor klager du ikke til Rosenposten, så får du garanteret en ny. Jeg har kun været ude for det en gang hos dem, men der kom prompte en ny. Til de priser er der jo grogaranti, det må man da benytte, det har jeg gjort af og til også andre steder. Til gengæld får de en god omtale på min blog.
  Så prøv det da og held og lykke med det.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er som de er kommet ud af min mund det om rosen Lisbeth. Og jeg vil gerne prøve at tage rosen på rekreation..måske den kan komme under nogle andre forhold..;-)

   Kh Linda

   Slet
  2. Lisbeth, jeg er ikke just boganmelder. Men måske. Kun måske.

   Dit (og Lindas) forslag om, at "klage" kunne måske være en idé. Jeg er ellers ikke sådan en, som klager. Og det er synd for leverandøren. For jeg handler bare et andet sted næste gang. Nu får de så - MÅSKE - chancen for at gøre det godt igen.

   Slet
 4. Dejligt med nye indkøb - billigt for bogen ;-)

  Jeg har også holdt Isabellas lige fra starten - uden pause. Det eneste blad, der 100% tiltaler mig, MEN jeg skal dog lige have skrevet til dem (igen), da det tilsyneladende ikke kan betale sig at være abonnent, for i forrige nummer skulle der have været et snefnug med, men det var der ikke (jo i bladene i butikkerne), og denne gang skulle der have været et andet blad med, og det var der heller ikke - kun i bladene i butikkerne. Det er for dårligt - det skulle jo without no doubt være abonnenterne, der fik fordelene!!!

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. Hvor er det nogle gode ting du har købt Nette, jeg er sikker på at den der Lugefinger, den nok skal gøre lykke. Og frøpungen den er vel nok smart. Jeg var i øvrigt inde på Marie-Louises webshop, da du havde lagt billeder på af frøpungen. Det da lige en skøn webside, jeg har i øvrigt inde på min blog givet dig lidt skylden for at jeg nu er totalt forblændet af en lyserød vandslange.
  Det er billigt for bogen og jeg kunne rigtigt godt tænke mig at komme derover når Marie-Louise har åben have..og shop..;-) tænk hvis vi kunne fylde en bil eller mere med glade bloggere og køre over og så se deres have, samt de andre hun henviser til ?.
  Med hensyn til Isabellas, så er jeg meget skuffet over udviklingen af bladet og kunne meget bedre lide det før i tiden. Jeg overvejer at stoppe med at få det, da der findes andre blade på markedet der opfylder det som de ikke længere kan.

  SvarSlet
  Svar
  1. hahahahahaha den lyserøde vandslange er også HELT skøn. Den bliver man i godt humør af. Det bliver man til gengæld ikke af prisen :-(

   Jeg har ikke været abonnent længe på bladet, men køber det, hvis der ser ud til at være nogle spændende artikler.

   Slet
 6. Ja, bladet var bedre førhen.

  Men de har svaret hurtigt denne gang - har lige mailet. De sender et par snefnug og undskylder fejlen ;-) Det ekstra blad var kun for ikke-abonnenter (for vi har jo bladene!).

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Øj, det var godt! Jeg er imponeret over, at du har været så trofast.

   Slet
 7. Bogen har jeg luret på længe lige som jeg gerne vil til et Marie Louises foredrag, så når bogen nu står til denne lave pris må jeg vist ind og kigge. Hendes have og hendes lille butik har jeg besøgt til stor fornøjelse.

  På en skala mellem 1 - 10 fnis, vil jeg give din frøpung 2 fnis, alene pga underholdingsværdien... Nååeee ups!! Du spurgte vist slet ikke om min mening omkring pungen... ;o)

  SvarSlet
 8. 2 fnis ._. Det var ikke mange. Men vent du bare. Den skal nok vise sig nyttig. Jeg erindrer at være kommet hjem fra Tourtøsernes første tur til Hovedlandet med lommerne fulde af servietter med frø, som jeg ikke anede hvad var.

  Der er så mange skønne havebøger, men til den pris ..... Jeg er desværre ikke kommet længere end til bladren endnu. Teen har trukket færdigt om 1 minut, og SÅ skal der læses.

  Fik 2 dejlige havebøger af min søn i julegave, som absolut også kan anbefales. Mere om dem senere. Måske.

  SvarSlet
  Svar
  1. PS: Nu mangler jeg bare, at min søn spørger mig, hvorfor jeg har lagt min pung ind i køleskabet. LOL.

   Slet
  2. Bare HIT med nogle titler... jeg vil vide mere!!! ;o)

   Slet
  3. - og jeg ser tydeligt sønnikes ansigtsudtryk for mig... ;D

   Slet
 9. Åhhh, så herlig å få en slik pakke i posten! Og tenk at du fant dine hageblader igjen. Du må nok brygge flere tekopper innen du kommer igjennom den bunken! Kose deg nå da! Klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Er der noget så skønt som at sidde i sengen med 999999 puder, en KÆMPE stak havemagasiner og bøger og varm te på kanden. Nej vel. SÅ er det weekend.

   Slet
 10. Jeg håber virkelig at du får gang i din "Lugefinger" (øv, hvor det lyder........) og så GLÆDER jeg mig til at når vi mødes så hiver du lige frø(pranger)pungen op af baglommen og viser dit skønne lager af frøposer:))))) Ej, altså jeg synes at den er ret smart og monikke jeg skal eje sådan en?? Marie Louises bog har jeg lånt på biblioteket adskillige gange og det er et kup til den pris.
  Det er en del år siden jeg stoppede med at abonnere på Isabellas, men jeg har lige købt det idag for hyggens skyld. Jeg har smidt de fleste gamle blade ud, men jeg har det allerførste og så et par påske og julenumre - de er gode at trække frem til højtiden for der er stadig inspiration at hente frem.
  Sjovt nok udkom der for et par år siden et sidemagasin til Isabellas der hedder Countryliv og gad vide om det var derfra jeg engang blev kontaktet om jeg ville sælge mit domænenavn - det ville give 1000 kr.
  Hyg dig, men sid nu ikke og peg med lugefingeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, ja "lugefinger" lyder som en skrækkelig sygdom. 1000,- kr. er næsten en fornærmelse.

   Jeg har grinet - HØJT - det meste af dagen af min korte - men mærkværdige - telefonsamtale med din søde havehånderværkermand :-)) Han var skisme let at forvirre.

   Slet
  2. - det har vi også grinet af og lur mig om han ikke glæder sig over at du synes at han lyder ung;0)

   Slet
 11. God fornøjelse med teen, og den gode bog. Jeg holdt også Isabellas på et tidspunkt, men køber den kun en sjælden gang nu hvis der er noget interessant have relateret.
  Jeg synes din frøpung er alletiders og meget praktisk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Frøpungen er større end jeg troede.

   Slet
 12. Vi (min hustru) havde også Isabellas i en periode, ca. 2003-2006 men det blev ligesom mere af det samme shabby chic/ hvid/sølv romantisk/slidt sommerhus og mindre have og drømmeri. Vi havde også Gardeners World magazine, men så stoppede de med at sende tv udsendelserne på BBC1 og kun på BBC2 som vi ikke kunne få i Århus. Derefter ebbede det så småt ud. Sidste blad vi har er vist fra start 2008, men dejlige at kigge i fra tiden 2003-2008.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Henrik, det overrasker mig, at du/I syntes, at bladets indhold blev "den hvide og slidte stil" - jeg synes netop, at de holder fast i den farverige, landlige stil, som jeg selv så godt kan lide. Er sååååå træt af alt det hvide.

   Ligesom dig holdt jeg også Gardeners´World i flere år, men det holdt jeg også op med, efter udsendelserne sluttede på BBC1.

   Kh. Marlene

   Slet
 13. Kære Marlene, Nu er det ikke så meget farver versus hvidt & slidt. Jeg kan lide begge dele. Men jeg savner de mange kreative hands on idéer til, hvordan man skaber rigtig cottage- & countrystemning. Det var ikke blot flotte billeder. Der var masser af det, som Claus Dalby (og Anne Just) kalder "have for en tier". Og det er i allerhøjeste grad original cottagestil. Når jeg i dag bladrer de gamle udgivelser igennem, kan jeg godt forstå min betagelse, selvom jeg ikke havde have i starten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er som sagt helt enig i, at de gamle blade var meget bedre - jeg har også gemt allesammen ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 14. Hej,
  Dejlig ser den nye bog ud. Den vil jeg da også se efter.
  Blev efterhånden også træt af bladet Isabellas efter at have været trofast læser de første 4-5 år. Har gemt de gamle blade, der kommer frem sæson efter sæson.
  Der er gode råd og ideer, der stadig er gode og sjove.
  Nu er jeg trofast læser af Haven og bruger tid i gode havebøger.
  Det er herligt med gode tips fra alle jer Havebloggere om steder, hvor jeg får ny viden. Hos Hr. Dalby og Havefolket er det altid værd at kigge indenfor.

  SvarSlet
 15. Der er megen god info at finde, de steder du nævner. Rent Slaraffenland for en novice som jeg. Jeg har inddelt mine gamle magasiner efter årstid. Dvs. f.eks. alle nr. 1 samlede uanset årgang. Så er det nemt at dykke ned og finde for årstiden relevant information.

  SvarSlet
 16. Anmeldelse eller ej.... Jeg har altså bestilt bogen nu, til den pris er min "ikke-købe-strategi" ikke stærk nok.

  SvarSlet
 17. Led os ikke ind i fristelse - BLEV DER SAGT ;0) Tak for tippet og super skøn optakt til week-enden. Min starter nu da jeg har været på 1.hjælpskursus med arbejdet hele dagen ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!