Haven

Haven
En lille have på 200 m2

søndag den 26. juni 2011

Besøg i Claus Dalbys have

Hvordan laver man et kort indlæg om denne oplevelse? Tror det er umuligt. Det er ikke helt som på de skønne billeder man kender fra hans bøger, tv-udsendelser og blog. Næ nej. Det er meget bedre :-) Jeg søgte om forlov til at være en af de udvalgte sidste år, men var ikke så heldig, så jeg måtte jo tude mig selv i søvn. I år gik det bedre. Og i dag var så dagen.


Det er lidt tosset af sætte billeder ind fra haven taget med mit sigt-og-skyd kamera, når mange af os jo kender motiverne fra vidunderlige billeder taget af Claus selv eller DR.

Vi blev mødt ved gitteret af den underskønne Constance Spry i fuldt flor.

Der var mange ting at kigge på og måbe over
Jeg forundredes over mange planter og sammensætninger, selvom jeg har set billeder tidligere, men to ting var jeg i særlig grad overrasket over.

1. hvor genialt stierne er lavet. Jeg mener ikke blot materiale og udformning men placeringerne. Gang på gang tænkte jeg: "Nå den fører nok ingen steder hen", og alligevel førte stierne altid hen til et andet sted med en anden stemning. Havens arkitektur og udforming er meget smuk, synes jeg. Blomsterne er heller ikke så grimme :-) Nej helt ærligt. Det er naturligvis meget flot og overvældende.

2. Jeg hører til dem, som slet, slet, slet ikke bryder mig om gule blomster. Men hold nu op. Jeg var dybt betaget - for ikke at sige totalt målløs - over hvor smuk den gule have var.


Den gule have var virkelig WOOOOW!

Det var også sjovt at få hilst på mange bloggere, som bidrager til blomsterblogs med deres erfaring, råd og inspiration :-)

16 kommentarer:

 1. Hej Nette

  Superfint indlæg fra besøget i dag :)
  Vi fik ikke hilst på hinanden, da jeg først skulle komme til 2. runde. Men hvilken havedag, det har vi også nydt umådeligt meget.

  Jeg vil give dig ret i din begejstring for den gule have. SUK - helt fantastisk. Den gule akeleje var uovertruffen.

  Ha' en god aften.

  De bedste hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 2. Det lyder som en skøn dag :-)
  Håber meget jeg på et tidspunkt bliver en af de heldige, der får Claus Dalbys have at se i virkeligheden. Kan du se hvor "grøn" jeg er i hovedet ;-)

  SvarSlet
 3. Hov, jeg har netop set, at Claus har lagt en video på om netop den gule have. Den må I ikke snyde jer selv for: http://www.youtube.com/watch?v=HNWr4-BSgtY&feature=player_embedded

  @ Ulla, øv vi ikke fik hilst på hinanden. Jeg fik ellers fanget nogle af de heldige kl.14-folk uden for, som jeg genkendte fra blogs. Rendte ind i Jesper fra 9Haven på cykel, da jeg spadserede Kolonihaven i Risskov tynd efter at have set Claus' have.

  @ Vivik På med luffen. Tror måske man har en chance mere til august.

  SvarSlet
 4. Ja, det var en fanstask oplevelse, som vi helt sikkert vil vende tilbage til i tankerne mange gange og kan bruge som inspiration i vore egne haver :-)

  SvarSlet
 5. Hej Nette !

  Sjovt sådan at støde ind i dig i haveforeningen tæt på Claus Dalbys have.
  Det er ikke så ofte at folk spøger mig om det er "Jesper fra 9haven"...men i dag skete det et par gange :-)

  Jeg har også lavet et lille indlæg om besøget.

  SvarSlet
 6. Dejlig oplevelse - var der sidste år ♥♥

  SvarSlet
 7. Allerkæreste Nette! Det var da en fornøjelse at hilse på dig, - da det ENDELIG gik op for mig at det var dig!!! Ked af at jeg ikke fik sagt farvel, men du var vist forsvundet i et gult blomsterflor, da jeg blev nødt til at vende snuden hjem til en arbejdsdag.

  (Og hvad angår min formiddable hørelse og ligeså høje IQ vil jeg bare sige at hvis jeg bliver moppet, kan jeg finde på at serverer skummetmælk...)

  SvarSlet
 8. SUK SUK hulk hulk.....Hvor ærgeligt at jeg ikke var med :( snøft snøft snøft....
  K. Gro

  SvarSlet
 9. Det lyder som om du har haft en vidunderlig dag i det århusianske :-)
  Jeg kan også godt huske at man føler sig helt høj bagefter :-) Vi andre have-tosser forstår dig.

  SvarSlet
 10. Slet slet slet ikke lide gult???? Der kom vidst et par slet ind for meget for jeg fornemmer en tilbagetrækning;)) Det er skønt at du har haft en dejlig og inspirerende dag:0)

  SvarSlet
 11. Kære Tante Gul
  Skønt indlæg fra Guru- Claus's have. Dejligt at hilse på dig:-) Jeg ser også gult i mine havedrømme ... Noterne er taget, så næste år må der planlægges et gul (krukke)-bed! Knus Fru Krull

  SvarSlet
 12. Det er sjovt, det du siger med at ændre farve-mening. Sådan har jeg også selv haft det adskillige gange. Så sværger man, at rød ikke skal ind i haven og ser den så brugt i en fantastisk sammenhæng. Og pludselig skal alting være rødt. En anden gang fornægter man roser. Så får man pludselig øjnene op for deres skønhed, ser efterfølgende roser overalt og må eje alle slags selv.

  SvarSlet
 13. Hej Nette, dejligt med en opdatering til os der ikke var med!
  Flotte billeder - håber jeg en dag bliver en af de heldige sammen med andre bloggere - det kunne være super hyggeligt at hilse på "kollegerne" :-)

  SvarSlet
 14. Jeg var også heldig at besøge Claus' have i søndags (tør næste ikke fortælle, at det var tredje gang... ;-)) og var som sædvanlig imponeret over det, han har skabt. Jeg havde inviteret min mor med, og hun var selvfølgelig også begejstret.
  Fine billeder fra en skøn, skøn dag.

  SvarSlet
 15. Kære Nette,

  sikke nogle dejlige billeder, du har fået taget i haveparadiset i Risskov:o) Mon du er blevet "grounded" igen efter den store og uforglemmelige oplevelse?:O)

  Blot en lille hilsen for at sige, at jeg glæder mig meget til at få besøg af Tour-de-blog holdet på søndag. Hav en rigtig dejlig weekendtur.

  De kærligste hilsner og tanker og på snarligt glædeligt gensyn

  SvarSlet
 16. - og nu med opdateret bloghoved!! Hvor et det fint :o)

  På gensyn lige om et øjeblik ;o)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!