Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 28. maj 2011

Og nu til de berømte klokkeranker ....

Blå klokkeranke

Hvid klokkeranke


Hvide knækkede stiklinger
Jeg synes, at en lille opdatering om "fælles-projektet" med klokkerankerne er på sin plads. Det er ikke os alle, der har gigantiske klokkeranker på ca. 400 meter, der næsten er sprunget ud lige som en vis Flora. Hun hævder, at hun bor på Sydfyn, men i virkeligheden bor hun nok på Hawaii, for alle planter bliver astronomiske på rekorttid hos hende.

Jeg plantede min klokker ud for 14 dage siden, og det har de klaret fint. Det har jeg derimod ikke, for en af de 3 hvide knækkede helt nede, da jeg skulle gelejde den over i sit nye hjem. Eddersplitterravende tosset blev jeg, og klippede stænglerne i 99 stykker, dyppede dem i hormonstads og stak dem ned i jorden. Som det fremgår af nederste billede, har de - indtil videre - overlevet.

Der er stadig stor forskel på de blå og de hvide. De blå er kraftigere og højere end de hvide, selvom de nu også er ved at komme derop ad. Jeg gider ikke skrive mere om min mangel på evner udi fotografiets kunst. Hvis I vil se smukke billeder, kan I klikke på Floras link.

10 kommentarer:

 1. Klokkeranker...!!! Hva' fa'en er det?? Aldrig hørt om dem...!!!

  Nå godt så!! Måske jeg har hørt et pip hist og pist og jeg syntes dine ser rigtig fine ud. Ingen grund til præstationsangst der :o) Alene det at du kan klippe de ikke så høje hvide i 99 atomer og alligevel få dem til at skyde, vidner da om en vis grokraft. Nu bruger du godt nok "hormonstads"... får det alt til at gro i ekspresfart, eller hvad er videnskaben bag det??

  Glæder mig iøvrigt til at se Floras 400 m høje ranker, - den er da vist ikke mange der kan slå!

  Fortsat dejlig regnvåd lørdag aften til dig :o)

  SvarSlet
 2. Jeg kan nu godt lide dine billeder Nette men vil alligevel om lidt slå et slag indenom bønnestage-klokkerankerne hos Flore.

  Mine klokkeranker er kun halv størrelse af dine, for jeg lod bare jer andre begynde for at kunne høste af alle jeres fejl ;)

  Hvor mange har du sat i din krukke - jeg læste et sted, at der kun skulle 3 i en stor krukke.... jeg har nu 7-8 stykker, tror jeg.

  SvarSlet
 3. @ Diane, Tak linket skulle virke nu! Jeg har kun sat 3 i hver krukke. Jeg havde faktisk 4 af de blå, men tænkte at det ville blive for meget, for jeg kan se, at de har fart på. Så jeg forærede den 4. til en havenabo. Jeg har det med haveri som med madopskrifter: Jeg eksperimenterer aldrig, før jeg har fulgt opskriften første gang. Så kan man altid blive kreativ og tilsætte egne ideer og præg, når man ved, hvordan tingene opfører sig :-)

  @ Fru Fniis, "skyde" er så meget sagt, men de er da ikke afgået ved døden. Hormonstadset er det dersens hvide pulver, som får planter til at skyde rødder hurtigere eller nemmere eller begge dele.

  SvarSlet
 4. Tak - Tak Nette! Ganske vist er jeg en ældre model, men jeg forstod det godt første gang... tror jeg!! ;o)))

  SvarSlet
 5. Tja min er nu heller ikke helt så store som dine - så du ka' da godt være stolt af dem ;0)
  Mine står stadig i drivhuset ... her blæser, stormer, regner og det hele så tænkte jeg ville trække den lidt - måske nok derfor de ikke vokser så meget mere? - trænger sikkert til plads .... nå det får de snart - i næste uge skulle sommeren komme ♥♥

  SvarSlet
 6. Jeg syntes dine klokkeranker ser fine ud, og du har både de hvide og de blå :-) Jeg har kun forsøgt mig med de blå.

  SvarSlet
 7. Jeg vil da sige dine Klokkeranker har en pæn størrelse...Mine er nok tættere på 400 mm end 400 meter :-)
  Jeg følger gerne med i om dine nye små overlevere og om de vokser.

  SvarSlet
 8. Jeg synes de ser rigtig fine ud, men medgiver at Flora vinder i Klokkeranker dette år:)) Mine står stadig i drivhuset, men mon ikke de kommer ud på plads idag?

  SvarSlet
 9. Kære Nette

  Tak for linket til mig :-) Men synes nu ellers dine klokkeranker ser ret godt ud, og billederne er rigtig gode! - Du får helt sikkert blomsterknopper på dine inden længe.

  SvarSlet
 10. Siger det samme som JesperD. Har iø sammen med "overgartneren" druknet den ene, jeg satte i selvvanderpotte i gården... Godt man har 1 sidste, ekstra at erstatte den med.

  Hjerteligst

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!