Haven

Haven
En lille have på 200 m2

onsdag den 25. maj 2011

Flere uvorne planter

Papaver Karine
Selvom jeg alvorligt talt ikke har plads til flere skønheder, var jeg nødt til liiiige at spørge Ninja fra Stovby Stauder, om Papaver Karine var i den kolde eller varme skala. Billeder på nettet snyder jo ofte. Hun svarede prompte: "Den har ikke nogen orange tone og er rigtig lyserød. En anden fordel ved planten er, at den ikke bliver så høj kun ca. 50 cm, derfor vælter den ikke. Det er der nogle af de andre staude valmuer der har tilbøjelighed til."

VIPS så var et par af denne frække plante hoppet med på gulerods-ordren. Hvad siger I så? Nu må det alvorligt talt høre op!

19 kommentarer:

 1. Hoppsan det är lätt att beställa ännu mera :-)
  Jättefin!
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 2. Den er da smuk !! Du bliver glad for den, og engang imellem kan man jo godt udskifte nogle af de gamle kendinge, som man ikke længere glædes 100 % over og få noget frisk blod tilført.

  Jeg købte også en valmue, som desværre var udsolgt. Ninja ( fint navn )svang straks sværdet og lokkede mig til en anden slags. Det bliver spændende.

  SvarSlet
 3. Nette, du kan da bare sende den videre til mig ;-D

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 4. Ja den er super skøn, har den selv flere steder i haven. Anne Gine

  SvarSlet
 5. Kommentar gået igennem...???

  SvarSlet
 6. HA!!!!!!!!!!!!!! Så lykkedes det!!!!!!!!! Flueben væk = kommentarmulighed genåbnet...... åhhh... hvilken dejlig dag!!!! :o))))))))))
  Tak Nette - dit kvikke hoved...

  SvarSlet
 7. Ja, den ser rigtig dejlig ud! Den bliver du helt sikkert glad for. Jeg har Papaver 'Papillon', den er også meget smuk :-) Nette, jeg tror aldrig det får ende, alt det vi ønsker os :-)

  SvarSlet
 8. Det bliver da helt forrygende, jeg håber at du samler frø, måske kan vi bytte:))))

  SvarSlet
 9. Hermed en hengemt kommentar fra igår... :o)

  Jeg syntes det går helt forrygende med dit blomstervalg og jeg er dybt imponeret over alle de planter du kan finde med kænguru-gener!! For hold da op hvor de hopper op i din kurv og det kan vist kun blive fantastisk til sidst ;o)

  SvarSlet
 10. Tak til dig og Tanten - jeg har reserveret to gulerødder fra næste batch (levering om 2-3 uger) - og der røg selvfølgelig lidt mere med i bestillingen. Hvor jeg skal gøre af det og hvordan det vil gå her i stormen hvor alt læner sig hhv. mod højre og venstre ved jeg ikke. Men vi får se.

  SvarSlet
 11. @ Helena, hopsan er vist ikke ordet :-))

  @ Frøskuffen, Omlægningen af min lille have startede for alvor sommeren 2009, så jeg er ikke blevet dødtræt af planterne endnu. Men forandring fryder jo.

  @ Madam, næ-nej, så kommer der bare en sort hund og graver den op.

  @ Anne Gine, Hvor ER jeg glad for at høre, at den er pæn i virkeligheden :-)

  @ Fru Fniis, Jeg er glad for at kunne hjælpe, for nu har du vist været sat uden for døren længe nok. Jeg håber på, at det er de rigtige planter, som sådan hopper over i min kurv.

  @ Flora, Jeg har en havenabo som har købt Papillon for få dage siden. Den er vist ovre i de lyslilla toner og meget smuk. Problemet med ønskelisten er, at min have er mikroskopisk, og mine skruegevind ikke er så effektive som jeg kunne ønske mig.

  @ Lisbeth, Ninja har fortalt at den nok først blomstre i sensommeren. Hun klipper den jo nok ned, når hun sender. Men jow. Jeg tager da gerne frø.

  @ Taghaven, Ja det kan være et problem at få plads, men vi vil jo heller ikke have bar jord. Det med balancen er super svært. Så længe det er planterne, der svajer er det ok.

  Sidst på eftermiddagen skulle jeg lige ned og give guldfiskene mad, da jeg så et stk. ukrudt inde i et bed. I mit forsøg på ikke at træde på en akeleje fik jeg overbalance og FLØJ GENNEM LUFTEN. Blev stoppet af et stykke hegn i form af rionet ind til naboen og hendes dejlige roser. Jeg havde sådan en fart på, at jeg var lige ved at lægge mig med rionettet oven på hendes roser og stauder! Jeg fik i sidste øjeblik lige lavet en baglæns luft-crawl, hvorefter jeg stod med rionettet i hånden og måtte ringe efter hjælp, da jeg ikke kunne slippe det igen i blæsevejret. SIKKEN REDELIGHED. Naboen kom ilende og vi fik det banket midlertidigt på plads, indtil et stk. dertil egnet mandfolk kan gøre tingene rigtigt.

  SvarSlet
 12. Hold da op, det lyder da som en værre omgang med det rio-net! Det var godt du ikke kom galt afsted, det er jo et dårligt tidspunkt hér midt i have-travlheden ;-)
  Jeg synes godt nok også at du har en rigtig god smag udi hoppende planter.
  Men med hensyn til plads, så kan jeg altså se græs i din have :-D Du ved nok hvad de siger ovre på den anden side af dammen: Lawn is a flowerbed about to happen (eller noget i den stil) :-D

  SvarSlet
 13. Det var da også nogle vældig fine planter, der hoppede op i din kurv. Så nænner man jo ikke at afvise dem, når de nu så gerne vil med hjem...

  SvarSlet
 14. Jeg hører til den åbenbart lille gruppe mennesker der absolut ikke interesserer sig for sport!! Når der hvert 4. år er olympiade kan jeg dog fristes til at se synkronsvømning el. trampolinspring. Men hvis du stiller op i disciplinen "Flyvende rullefald med baglæns rygcrawl over rionet", så LOVER jeg at stille op og heppe...! ;o)))

  SvarSlet
 15. Man ser det for sig, pas på dig selv derude :) Jeg har tilladt mig at linke til dig, jeg har fået vilde gulerødder (og andre hoppende planter) med posten i dag. Jubii, denne gang nåede jeg det :)

  SvarSlet
 16. Claus Dalby verkar vara din trädgårdsguru!?
  Min är Hannu Sarenström :-)
  Visst är det härligt att ha en person som verkligen inspirerar en:-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 17. Ja, de hoppende planter er skam nydelige.
  Mht. til min flyvetur var jeg alene, så jeg har heldigvis ren samvittighed, da ingen så det og døde af grin.
  Dejligt at flere har fået fingre i gulerødderne. Jeg har endnu ikke fået min bestilling, som vist først ankommer tirsdag eller onsdag.
  @ Helena, Jeg googlede Hannu Sarenström og må sige, at jeg er meget imponeret over hans stil. Den er kunstnerisk og meget flot! Jeg vil læse lidt mere på hans hjemmeside. Claus Dalby er ganske rigtigt min haveguru. Årsagen er bl.a. at jeg naturligvis kan lide hans stil, men mere vigtigt: Jeg lærer meget og får så megen inspiration og HANDS-ON erfaring. Claus forstår at formidle praktiske informationer. Hannu er nok inspirerende på en helt anden måde. Han laver kunst. Prøv at se disse billeder fra Tage Andersens svenske projekt :-) http://www.tage-andersen.com/gunillaberg_dk.html.
  TRYK PÅ BILLEDET så åbner sig en lille billedserie.

  Jeg vil håbe for alle, at de kan se udsendelserne fra Haven i Hune, som genudsendes i juni på DR1.

  SvarSlet
 18. Jag ska absolut ta en titt på bilderna från Tages projekt!
  Fina narcisser jag är väldigt förtjust i dom:-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 19. Gud ske lov og tak at vi lever i en tid hvor vi har mobiltelefon, ellers havde du måske stået der endnu!!!!!! Gys!!!!
  Hannu Sarenstrōm er nu også meget inspirerende:)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!