Haven

Haven
En lille have på 200 m2

mandag den 2. maj 2011

Når nu man må tage til takke, med det man kan få


Jeg var en af de Claus Dalby læsere, som gik i selvsving, da Claus viste et billede af en lupin ved navn Blossom. En lyserød en af slagsen. Lige meget hvilken hjemmeside jeg fandt, som solgte vidunderet, sendte de ikke til Danmark. Jeg ringede til Tyskland, Holland og England og tiggede men nej. I weekenden så jeg sørme denne i det lokale supermarked, og vips var 2 stk. lupin Camelot Rose hoppet ned i kurven uden forlov. De forestillede sig nok, at de så godt ud med de lyserøde tulipaner, som blev lagt i efteråret. De er ikke så smukke som Blossom, men de går bestemt an.

Jeg satte en masse China Town, Foxtrot og Angelique i efteråret. Alle lyserøde. Angelique er nu en fejllevering, for de ligner overhovedet ikke billeder, jeg har set. De holder sig dog til farven hvid med en lyserød stribe, så de får lov at stå.

Nu da mobilkameraet alligevel var i sving, syntes jeg også, at jeg ville vise et billede af de dejlige narcisser, jeg har stående omkring vandhullet. De hedder Obdam og dufter fantastisk. Eneste minus ved dem er, at hovederne bliver så tunge, at de skal bindes op! Det går nok så længe der ikke er industrielle mængder. Lidt diskrete jernstænger gør underværker.

12 kommentarer:

 1. Sikke en fin lupin, der hoppede ned i din kurv :-)
  Det kunne være jeg også skulle overveje opbinding til mine fyldte narcisser - de kæmper noget for at holde hovedet oppe.

  SvarSlet
 2. Camelot Rose er nu også en rigtig fin én - tillykke med den.

  Hilsen Ulla

  SvarSlet
 3. Ja, 'Camelot Rose' er da rigtig flot og din 'Obdam' er da også super smuk!!! - Jeg ved at 'Blossom' er på vej til dk. og kommer til salg hos Tina der har http://staudemarken.dk/ - Jeg er skrevet op til et par stykker :-)

  SvarSlet
 4. Ja, vel er den fin. Men Blossom er finere!

  Jeg er begyndt at få problemer med, hvor jeg skal gøre af tingene, for jeg har jo 1 mill. frø til sommerblomster, som der også skal være plads til. Ganske vist skal nogle i krukker men alligvel. Jeg har sået duftlupinen Pink Fairy for få dage siden, og de myldrer allerede op! Her til aften hoppede nogle vidunderlige violette hængepelargonier ned i min kurv sammen med sommerfuglelavendel. Samme sted hvor lupinerne hoppede ned i kurven. Jeg må vist til at handle et andet sted.

  Flora det var forårets bedste nyhed! Tak for det.

  SvarSlet
 5. Hvor er det en skøn Lupin, jeg elsker lupiner, men har desværre ikke det store held med at få dem til at blive i haven. Det lyder som et dejligt sted du kører forbi:) Igår så jeg sommerfuglelavendler til 20 kr. stk. i IKEA - godt jeg ikke kunne bære dem det er for dyrt at færdes ude i verden for tiden:o)

  SvarSlet
 6. Det må være kurven, Nette, der drager!! For det er da et voldsomt hopperi du omgiver dig med. Men du gør noget ved sagen og det lyder som om Blossom også drages mod din have, så bare nu ikke Camelot Rose bliver jaloux...

  (Sikke da en masse sludder jeg fik skrevet, men det hoppede lige ud af fingerspidserne og ned i tastaturet...) Ha' en dejlig aften :o)

  SvarSlet
 7. Ja, Lisbeth desværre har både den lokale grønthandler og ISO (som ikke længere hedder ISO) et fint udva1g af uartige planter, som hopper rundt.

  Fru Fniis, her i Nettes Lille Have er det tilladt at våse. Forresten har du nok ret. For det kan da ikke være mig, der drager :-)

  SvarSlet
 8. Camelot Rose ser da ud til at være en skøn lupin. Jeg kom til at så en pose med blandede farver sidste år. De står nu i potter, hvor jeg venter på at de blomstrer, så jeg ved, hvor jeg kan plante dem ;-)
  Jeg har også Obdam, og de er smukke, men lidt dumt med de tunge hoveder. Jeg sætter dem i vaser inde, når de vælter.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 9. Ja lupiner er skønne..Har dog ikke selv haft det store held med dem men er vild med dem..Måske man skulle vove springet og forsøge sig igen med dem ;)
  Held og lykke med jagten på Blossom ;)
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 10. Tænkte lige netop i går på, at nu vil jeg ikke længere købe fyldte narcisser. Det er så surt at se dem med knækket stængel - men de er jo så yndige.......!!!
  Det er sågu da et værre hopperi på dine kanter.
  Godt, at man ikke kommer der forbi!!
  Mange hilsner

  SvarSlet
 11. Hej Nette.
  Den lupin må jeg også ha' fat i....smuk med smukt på.
  God weekend.
  Kh Lone

  SvarSlet
 12. Hej Nette, er dette noget for dig?
  http://krea-krampen.blogspot.com/2011/05/vil-du-med.html#comment-form

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!