Haven

Haven
En lille have på 200 m2

fredag den 18. november 2011

Mere dejlig inspiration i disse blomsterfattige tider

Jeg glæder mig stadigt over Claus Dalbys bog Hemmelige haver, men Lene og Marlene gav mig en idé under mit indlæg om mangelfulde haveprogrammer på danske tv-kanaler. De skrev nemlig om nogle engelske haveprogrammer, som de havde været meget glade for. Jeg gik straks på Google, hvor jeg fandt og købte ovenstående samling dvder (optaget i 90'erne) med den skønne og inspirerende Geoff Hamilton. Jeg har haft et par øjeblikke, hvor jeg fik lyst til at rive alt ud af min lille have og begynde forfra, for den gode Geoff sælger varen godt. Dvderne er fra de drømmeskønne Gardeners' World udsendelser. Ca. 9 timers udsendelser som skifter mellem besøg i vidunderlige haver, og Geoff som viser ned i mindste detalje, hvordan man selv kan kreere sådanne dejlige haver.  "Have for en 10er", som Claus Dalby kalder det.

Jeg købte samtidigt nedenstående, men den er jeg ikke nået til endnu. Lene og Marlene omtalte en dvd i denne serie, som hed The Victorian Kitchengarden, men da jeg ikke har planer om en køkkenhave, sprang jeg den over. Det kan dog meget vel være, at jeg ændrer mening, for jeg har set nogle af indslagne i Geoff Hamilton's The Ornamental Kitchengarden, som er en del af hans serie og den giver mig helt lyst til at dyrke grøntsager. HOV! Skrev jeg virkelig det? Kan det passe?
Hvor er det dog sørgeligt, at Geoff Hamilton gik så tidligt bort. Austinrosen som bærer hans navn, er for øvrigt en af mine yndlingsroser.

20 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig spændende Nette!
  Jeg bliver nød til at udforske hans dvd er :-D
  K. Gro

  SvarSlet
 2. Hvor skønt, Nette med lidt inspiration. Den første dvd, du nævner skal da med på min ønskesedlen (som godt ku gå hen og blive en indkøbsseddel, hvis nuuuee, der ikke lige er nogen, der opdager det.

  Aftensmil fra
  Marianne, der er gået ind fra
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 3. Tak for inspiration, Nette - Begge dvd er er blandt mine juleønsker og det er denne her også

  http://www.amazon.com/Gardens-Audrey-Hepburn-Special-Tribute/dp/B000H6SXS8/ref=sr_1_6?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1318593319&sr=1-6 - som Anette fra den gule havestue anbefalede engang

  er det ikke utroligt at vi sidder her og svælger i oldgamle dvd er?
  Og uha hvor jeg også nyder Hemmelige haver for tiden:)
  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 4. Uh, de lyder spændende, de dvd'er. Jeg er også vild med Geoff Hammilton, så de kunne også godt ryge på min ønskeseddel tror jeg :-)

  SvarSlet
 5. Uh, Nette. Jeg bliver helt misundelig på dine DVD'er.
  Lægger du et link til hjemmesiden, hvor du har købt dem??

  SvarSlet
 6. Herlig inspiration, tusind tak for den! :o) Min ønskeseddel til jul bliver da vist alenlang og det her ville min familie aldrig selv have fundet frem til...;o)

  SvarSlet
 7. Kære Lene

  Værsåartig:
  http://www.amazon.co.uk/Geoff-Hamilton-Collection-Anniversary-Gardeners/dp/B000R343M6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1321724385&sr=8-1

  Helt alvorligt. Geoff Hamilton dvderne er SKØØØØØØØØØØØNNE. Allesammen. VIDUNDERLIGE.

  Den viktorianske blomsterhave er jeg ikke helt så imponeret af.

  SvarSlet
 8. .....hmmmm.....du leder os lige ind i fristelse skønne Nette. Rosen opkaldt efter have ikonet er simpelthen også aldeles yndig.....desværre var sidste vinter hård ved min......men den kommer stærkt tilbage ;0)


  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Nej nej nej - nu er jeg igen på vej mod økonomisk bankerot, med alle de gode inspirationer jeg får her i blog land.
  De der DVD´er lyder jo som et must have ;o)
  Jeg får slet ikke så mange julepakker at jeg kan få indfriet alle mine ønsker i år - men måske januar kan byde på et par selvforkælelses pakker i vintermørket.
  Kh Helle

  SvarSlet
 10. Tak for inspirationen, Den ryger også direkte på min øsnkeseddel :-)

  SvarSlet
 11. For pokker Nette, hvor sjovt, dem købte jeg også sidste efterår ;-) Jeg nappede også den serie med Kitchen Gardens. God weekend herfra Fyns Land kærligst Fru Krull

  SvarSlet
 12. Blev så inspireret af dit indlæg at jeg selv googlede Geoff Hamilton. Så nu har jeg også købt hans 3 dvd'ere til 14,50 GBP. Det er med porto. Det er jo dejligt når kursen er så lav. Glæder mig meget til at hygge med havetv.
  Tak for tippet:-)

  SvarSlet
 13. Dejligt indlæg - tak :-)

  Jeg ser faktisk "The Victorian Kitchen" i øjeblikket - boxen er med de 3 dvd'er - om køkkenhaven, blomsterhaven og køkkenet. Så det undrer mig, at du kunne købe den ene dvd om blomsterhaven? De plejer at blive solgt alle tre sammen. De er alle gode, men jeg synes helt klart, at dvd'en om køkkenhaven er den bedste.

  Geoff Hamilton kan jeg svagt huske - han var der før Alan Titschmark, som jeg var så vild med sidst i 90erne - det var også programmerne 'Gardner's World'....

  SvarSlet
 14. Til jer der skal i gang med at se Geoff Hamilton serien: GLÆD JER.

  Marlene, jeg har (havde) ingen planer om at lave køkkenhave, da jeg øver mig på begrænsningens kunst på få m2. Imidlertid er jeg imponeret af Geoff's The Ornamental Garden dvd, hvor han fortæller om fordelene ved at kombinere blomster og køkkenhave. Jeg er ikke så vild med den viktorianske blomster dvd, men hvis man er interesseret i blomterhavens historie, er den god.

  SvarSlet
 15. Du skal aldrig kimse ad grøntsager. prøv bare at sætte dem mellem blomsterne. Det ser fantastisk ud :)

  Har du ikke et link til det sted, hvor man kan købe disse film ?

  SvarSlet
 16. @ Frøskuffen

  Har sat et link ind højere oppe i en kommentar :-)

  Rettelse: Geoff's køkkenhave dvd, som er en del af samlingen hedder: The Ornamental KITCHEN Garden.

  SvarSlet
 17. Ihh tusinde tak for inspirationen. Den røg også lige på min ønskeseddel. Så må vi se om jeg er heldig ellers må jeg også på selvforkælelse i janaur :):) Hvor skønt med alle de gode ideér her på blogland.

  SvarSlet
 18. I cherish Geoff Hamilton's DVD's because they gave me my main inspiration more than 20 years ago when I started my Little Bit of Paradise.

  SvarSlet
 19. Dear Isabelle,

  I took a look at your beautiful homepage which is not a blog, so I was not able to leave a comment. Your pictures are absolutely lovely.

  Yes, Geoff Hamilton was a true inspiration to many and the dvds continue to influence gardening. They are outstanding if you like an abundance of flowers and plants and want to know - hands on - how to create a garden for just a little money.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!