Haven

Haven
En lille have på 200 m2

onsdag den 25. april 2012

Det var Claus, der sagde, at jeg skulle

Nu gør jeg ikke nødvendigvis alt, hvad man beder mig om, men når jeg er ude i noget, som jeg ikke har megen forstand på, lytter jeg til dem der har. Og Hr. Dalby har forstand og styr på det med at lave de dejligste planter ud af næsten ingenting. Det ville da være en dejlig ting at kunne. Så da han sagde, at nu var det tid til at så lathyrus - ja så gjorde jeg, som jeg fik besked på. Stakkels Claus. Han får skyld for meget.

Jeg har ingen drivhus - men jeg har en vestvendt vindueskarm med et ovenlys vindue. Vi har ovenlysvinduer i andre rum, men der kan jeg ikke rode med såbakker. Jeg åbner vinduet ganske lidt, hvilket betyder, at jeg kan holde temperaturen nede på ca. 15 grader.

Disse lathyrus som har søskende i en anden roottrainer magen til, er blevet sået alt for tidligt. De er blevet alt for lange til at jeg kan styre dem. De ser sunde nok ud, men hvor store er de mon om 2-3 ugers tid?  I forgårs måtte jeg gøre plads til nye rootrainers, så disse blev henvist til tugthusbænken i haven.
 Rødderne titter fint ud i bunden
Efter et par dage blev de henvist til drivteltet, som ellers skulle have været pakket væk, da jeg skulle have plads i tughusbænken til dahlia, som er sat til forspiring
Jeg reddede lige et par vidunderblomster, som jeg har sået af frø fra fru Friis
De blev priklet om i potter med CD jord. Rootrainers er nu smarte. Se bare de fine rødder

Jeg er nu ikke så sikker på, at dette så-show er noget jeg egner mig til. Det er et værre cirkus, når man ikke har drivhus. Lad os nu se, om det ikke bliver som sidste år, hvor jeg alligevel blev pjattet med både lathyrus og klokkeranker, de de blomstrede, som var det en lyst. Har planlagt at så et nyt hold lathyrus, for jeg skal bruge industrielle mængder til at dække det nye rionet ind mod havenaboen.

Hvordan ser jeres lathyrus ud? Har I plantet dem ud?


17 kommentarer:

 1. Mine lathyrus er lige så store, dem har jeg plantet ud idag, så må det bære eller briste ;o)

  SvarSlet
 2. Ja nå er det logistikken som teller om kaoset skal unngås, hi, hi:) jeg holder på slik selv, noen skal hit og noen skal dit... Jeg bærer mine lathyrus ut om dagen og inn om natten enn så lenge:)

  SvarSlet
 3. Mine i første portion er blevet pottet op og står i drivhuset, men det blev også noget lange i det. Jeg har lige sået en ordentlig portion igen, i roottrainers. Det fungerer fint, og de er nemme at få ud af "æsken" igen - et herligt tip fra Claus, må jeg sige.

  held og lykke med dine, Nette

  SvarSlet
 4. Godt spørgsmål Nette! Jeg ved i hvert fald at jeg næste år KUN sår mine Lathyrus udendørs!
  Pøj pøj Nette :-D
  Knus Gro

  SvarSlet
 5. Hej Nette

  Knib dine Lathyrus 2-3 bladpar nede - så forgrener planterne sig og bliver nemmere at styre i Roottraineren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet men det har jeg nu gjort. 2 gange allerede :0)

   Slet
 6. Åh, jeg har også sået vidunderblomst og fik ÈN plante ud af anstrengelserne. Håber den laver masser af frø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har fået 3 flotte planter ud af 5 frø. Hvis ikke du selv får frø, kan det være, at jeg bliver leveringsdygtig til efteråret.

   Slet
  2. Det vil jeg nok blive glad for - jeg fik en ud af otte!

   Slet
 7. Mine lathyrus startede herinde i vindueskarmen og røg i drivhuset da det var en 10 cm høje. Mine er også ranglede, men jeg har også knebet dem, og plantet topskuddene i såmuld.
  Jeg har dem stadig i drivhuset, og er ikke begyndt at hærde dem af endnu. Men jeg tror nu Claus har ret, at man sagtens kan, jeg er bare ikke nået dertil endnu.

  SvarSlet
 8. Hej Nette.
  Hvor er det smart med de der rootrainers, men skulle jeg have nogle ville det koste en formue og der er jo så meget jeg gerne vil have.
  Mine lathyrus er ikke plantet ud endnu. Min jord sejler i vand.

  SvarSlet
 9. Mine er ikke nær så store endnu - men det skal nok komme. Jeg har også allerede knebet dem, og som Hanne sat topskuddene ikke i muld men i et vandglas. Så kan jeg gå og holde øje og se når rødderne kommer!

  SvarSlet
 10. Jeg har også kun plantet dem ud som skal stå i en krukke i drivhuset, mere modig er jeg ikke! Og jeg har endnu ikke knebet dem, men det skal vist snart være.

  Det er nogle flotte eksemplarer du kan fremvise trods de lidt trange kår.

  Knib nu bare den ene vidunderblomst, så du kan se forskellen, der kan du også sætte topskuddet i jord og hokus-pokus, er der en ny plante på vej.

  Tror at Gros råd om at så direkte i jorden, er en rigtig god idé når det gælder dit havehegn. Glæder mig til at se herlighederne i blomst :o)

  SvarSlet
 11. Tyvärr inga lathyrus hos mig, men fina är de... lycka till med dina!
  Kram

  SvarSlet
 12. Mine latyrus startede indenfor i bryggerset med vinduet på klem. Da de var i god vækst (altså lidt for god vækst), blev de sat udenfor om dagen.
  De sidste par uger har de boet i drivhuset. Jeg tror, at jeg planter dem ud engang i maj.
  Det plejer at virke, så mon ikke det også virker i år;-)

  SvarSlet
 13. Selvfølgelig egner du dig til at så - det går da bare super godt!!! Du er da kanon dygtig og har tilmed en ide med det hele.....Såååå - Dine lathyrus kan du da bare tage lidt af hvis de bliver for lange :-)

  SvarSlet
 14. Hej Nette.......ska skriva ut namnen i fortsättningen :)
  Håkan

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!