Haven

Haven
En lille have på 200 m2

mandag den 8. august 2011

Sensommer og nedskæringer

Bar jord er ikke lige noget for mig, men storkenæb, akelejer, digitalis, stjerneskærme og meget mere burde have været sakset ned for lang tid siden. Jeg er bare ikke så god til at halshugge planterne, mens de stadigt blomstrer og er grønne. Syrenmonstret skulle også have været skåret helt ned for lang tid siden, men nu er det endeligt gjort. Desværre er der ikke plads til en rodfræser, så nu er gode råd dyre.

Alt var pakket tæt. For tæt på alle roserne egentligt. Nu står det hele og råber til hinanden: "Er der nogen?"
Håber jeg har lært lektien til næste år
Syrenenmonsteret
Haven i Hune, som jeg optog tidligere i dag, kører i baggrunden og jeg har lige hørt Claus Dalby sige: "Der er slet ikke nogen undskyldning for at have bar jord lige nu".
Jeg er vist nødt til at se udsendelsen igen og tage noter. Helt vidunderlige udsendelser forresten.

Nu er det ikke så slemt over det hele. Her er lidt august billeder fra den sidste uges tid. Husk man kan klikke på billedet, hvis det skal forstørres:

Udsigt fra påskeægget som blev anlagt i april i år
Det hvide vandhul

Den anden side af det hvide vandhul

Udsigt gennem Kagehusets dør
Hortensia Vanilla Fraiche
 er indtil videre på ret kurs farvemæssigt

Hortensia Endless Summer Twist-N-Shout er også sprunget ud med flotte farver

Det var alt for denne gang. Håber alle får en dejlig uge.17 kommentarer:

 1. Hvor ser det hyggeligt og frodigt ud :-) Det hvide vandhul var det ikke ét du har anlagt indenfor den sidste sæson - det er allerede blev rigtig flot :-)

  Jeg har desværre ingen forslag til, hvad du skal gøre med syren-stubbene - det er nogle trælse nogen, for de skyder sikkert igen og kan også finde på at komme med rodskud, som skal rives op med det samme! Håber du finder en god løsning til syren-monstret.

  SvarSlet
 2. Det ser ellers godt ud i din have. Vandhullet ser især fint ud. Jeg skal også have et vandhul af en slags næste år, men lige hvordan det skal se ud ved jeg ikke endnu. Syrenen skal nok op hvis ikke den skal sætte en masse trælse rodskud.

  SvarSlet
 3. Kære Nette,
  Hvor ser det fint ud. Man kan godt se det har rettet sig. På med sorte sække og jord på syrenmonstret; så går der kun ca. 10 år før roden er væk :) Syrener er vist ikke det letteste at komme af med!

  SvarSlet
 4. UHA...det syrenmonster!!!! Du må annoncerer efter 10 (smukke) stærke unge mænd, som lige kan komme og gøre som fruen befaler! For UD det skal den, du bliver ikke lykkelig før :o/

  Til gengæld er resten da ren idyl, hvor er det smukt det hvide vandhul og efter billederne at dømme, er du jo indehaver af et mindre parkanlæg. Skønne og hyggelige billeder.

  Jeg har også stadig lidt svært ved det der nedklipning, men jeg gik ombord i den lodne løvefod uden dog at være for hård. Nu står de fineste nye blade og er klar til at modtage morgendug, og jeg fortryder at jeg ikke var lidt mere konsekvent! Men man lærer jo som bekendt noget hele tiden, og næste år skal vi jo på'en igen... ;o)

  Ha' en dejlig uge fra fru friis

  SvarSlet
 5. bar jord er også TABU i min have... ;)

  SvarSlet
 6. Jeg skal også stadig vænne mig til de der nedskæringer, så jeg har også et bed hvor alt råber til hinanden nu. Men næste år, så er vi seje, og får det gjort :-D
  Resten af haven er jo så smuk, så smuk, og dit vandhul er bare så idyllisk :-)
  Jeg ville nok tage syrenmonstret af nogle gange, så det ikke blev for hårdt.

  SvarSlet
 7. Tror godt jeg kunne levet med at spise kage i dit fine lysthus. Der er sådan en velplejet kolonihave stemning i din lille have, og jeg husker tit på vores gamle kolonihave med glade minder og stunder.
  Henrik

  SvarSlet
 8. Jamen altså det er så skønne billeder du har taget:) Faktisk tænkte jeg også på din bare jord da CD sagde det med bar jord, ha, ha. Jeg synes jo at noget af syrenmonstret skal blive, men det lyder fristende med de stærke unge mænd som Fru Friis foreslår, såeh;))
  Tusind tak for de dejlige og store klumper slangeurt og akelejefrøstjernen jeg er simpelthen så lykkelig for dem. Nu trænger jeg altså også til et par regnvejrsdage hvor jeg med god samvittighed kan slappe af i sofaen og måske ogaå snart få lavet et indlæg til min blog. Knus:)

  SvarSlet
 9. Så kom den dårlige samvittighed da lige frem... skal vist også ud med saksen ;0)
  Men fine billeder iøvrigt ♥♥

  SvarSlet
 10. Hej Nette du får lige dit svar her. Det er ganske vist at fruerne Friis tager til England på en ultrakort tur. Jeg har været så letsindig at love at køre, til gengæld vil min søster lege fru Hyacint. Planen var Cornwall men efter at have hørt lidt om u rutineret venstrekørsel bliver det måske "kun" omkring Great Dixter og Sissinghurst. Når det så er sagt er INTET planlagt udover flybilletten som var billig... vi er nemlig nogle meget organiserede damer...hmmm... eller?? :o/

  Hyggehejsa fra Mrs. Friis ;o)

  SvarSlet
 11. Der ser da bare drømme-dejligt ud hos dig, Nette! Monster-syren eller ej, jeg synes der emmer af ro og hygge.

  SvarSlet
 12. Hvor ser det flot og romantisk ud, og de hvide vandhul er blevet super smukt.
  Annette

  SvarSlet
 13. Åh hvor ser der bare skønt ud i dit paradis lige nu Nette......de lyserøde og hvide nuancer rammer lige ind i min hjertekule ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 14. Syrenmonster har jag oxå flera stycken som jag skulle beskurit för länge sedan!Men nu är det gjort för ett par veckor sedan.
  Vackra stenplattor såna vill jag oxå ha!
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 15. @ Susanne, Bedet blev anlagt i 2010, men udvidet i april i år.

  @ alle, Jeg har ringet rundt for at finde ud af, om ikke der fandtes mindre rodfræsere. Men ak. Til gengæld tror jeg, at jeg har fundet en, som vil/kan grave den op, uden det koster spidsen af en jetjager. For jeg kunne godt bruge pladsen til noget andet.

  Har købt mere jern til haven og købt flere roser. Men mere om det på et andet tidspunkt.

  SvarSlet
 16. Søde Nette,

  hvor ser der pragtfuldt ud i din have:o)Super appetitlige billeder, der oser af sjæl, charme og stemning. Lige en havestil jeg falder pladask for. I sådan en type og størrelse have, har man mulighed for at skabe et meget fortættet, intimt og stemningsfyldt univers. Sådanne haver er set gennem mine havebriller nogle af de allerskønneste. Elsker kolonihavestemningen og dit lækre kagehus. Spis I andre blot kagerne....så spiser jeg huset...ihvertfald med øjner`n:o)

  Haveknus fra din adoptivmor i det nordvestjyske

  SvarSlet
 17. Suk hvor er det bare yndigt det HELE Nette.
  Jeg "skroller" videre ned.....

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!