Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 30. juli 2011

Hortensia igen igen igen

Jeg ved ikke lige, hvad det er med mig og hortensiaer. Jeg drømmer om sensommerblomstrende, frodige, lyserøde hortensiaer. De sidste par år har jeg gladeligt købt for en lille formue hortensiaer som efter et lille stykke tid er blevet mærkelige (læs: tudegrimme), hvorefter de er blevet smidt ud eller givet til andre haveejere, som ikke er helt så kræsne med farven. Ja-ja-ja, jeg ved jo godt at sur jord giver blå farve og kalkrig giver lyserød ..... eller noget. I år købte jeg denne plante. Billede lånt fra producenten:
Ved indkøb havde den en flot hvid og æblegrøn farve som skulle skifte til ovenstående. Lige noget for mig. Troede jeg. Et par uger efter anskaffelsen så den således ud:


Dette er sket for mig flere gange med andre typer. Så nu kunne det være nok. Jeg har derfor for en uges tid siden købt Endless Summer Twist-N-Shout. Der er ikke så mange blomster der er sprunget ud endnu, men de står på spring. Et par har den selvom de er lidt visne. Farven er ..... indtil videre helt ok:

Den skulle komme til at se således ud (billede lånt fra David Hunter Garden Centers):


Desuden hoppede der en Paniculata Vanille Fraiche "renhy" op i kurven også. (Det lyserøde i baggrunden er Twist-N-Shout):

Nu håber jeg, at de opfører sig som hortensiaer bør opføre sig. Jeg krydser fingre, for nu må det være slut med at købe forkerte hortensiaer. Eller måske jeg gør noget forkert?

14 kommentarer:

 1. Ja też mam kłopoty z hortensjami. Z pięciu, które mam , ani jedna nie zakwitła :-(.Pozdrawiam

  SvarSlet
 2. Jeg vil ikke kloge mig på hortensiaer, men håber meget du får glæde af dine nyanskaffelser :-)

  SvarSlet
 3. Ja, nogle gange kan det godt føles lidt som et spil i lotteriet :) og hvor er det en hyggelig have du har Nette, jeg så billederne ved Krea krampen, super hyggelig :)

  SvarSlet
 4. tjaaaa. mine hortensiaer har jeg forlængst kasseret !! også pga. farverne, de blev desværre nærmest grimme til sidst. Men jeg overvejer da om jeg skulle prøve det igen til næste år !!!
  fortsat go' dag...

  SvarSlet
 5. Ja, jeg har heller ikke forstand på Hortensia, og jeg synes også at det er svært at ramme rigtigt. Men jeg håber at det lykkes for dig denne gang.
  Og hvor ser din have bare hyggelig og frodig ud :-)

  SvarSlet
 6. Mit kære adoptivbarn:o)

  Nu hvor jeg har adopteret dig, så vil du måske være min sponsor-forældre?:o) :o) Du må meget gerne sponsere den "tudegrimme" hortensia til mig, for jeg synes den er skøøøøøøøn:o Var blomsterbladene blevet læderagtige, da den antog den helt anderledes farve? Når de er ved at være henne på tiden rent blomstringsmæssigt, kan de godt skifte i toppen......akkurat som vi forhenværende unge kvinder:o)

  Solskinshilsner og meget hede tanker fra en tropeø i Klisterkanalen, hvor jeg er totalt omgivet af høstmaskiner i alle verdenshjørner ...

  SvarSlet
 7. PS: Der skulle have stået "skiftet FARVE i toppen".............phew...blame it on the heat:o)

  Grønne, svedige knus

  SvarSlet
 8. Hehe, Iben har ret. Det med hortensiaer er et lotteri. Giga har 5 som ikke har blomstret (i følge google oversættelse), hvilket vel næsten er bedre end grimme blomster og Tims ryger ud lige som mine har gjort.

  Desværre må jeg meddele min adoptivmor, at det rødbedefarvede rædsel allerede er blevet foræret til en havenabo, som er totalt ligeglad med farvesammensætninger. Ellers var den sandeligt blevet sendt nordpå med et frimærke på ryggen. Hanne, tak for roserne. Min have er nanolille. 199,etellerandet m2, og jeg er rystet over al det arbejde den lille plet giver mig. Vivik, det lader til, at der ER mere held med de 2 nye hortensiabørn. Endless Summer ser ud til at være mindre lotteri. De nye knopper er så småt begyndt at folde sig ud, og indtil videre er de lyslilla med en smule måneskinsgult. Yndigt. Paniculataen Vanille Fraiche (Renhy) har fået et lyserødt skær på de cremefarvede store syrenformede blomster og ser også dejlig ud. Indtil videre. Begge er sat i store potter, så de kan komme i skammekrogen hvis nu at ........

  SvarSlet
 9. De ser rigtig fine ud allesammen, også den "tudegrimme":o)
  Håber de nye arter sig, så de ikke skal i skammekrogen.
  Annette

  SvarSlet
 10. Ja jeg kan jo også godt lide den tudegrimme, men især Endless summer Twist-N-Shout er skøn, synes jeg:) Nu har jeg jo været så heldig at se den hvide Vanille Fraiche 'renhy' hos dig i virkeligheden og den har altså nogle fantastiske stængler (ikke stænger). Som Iben siger så er det et lotteri - mine som burde være blå, har faktisk alle farver på samme plante, grøn, blå. lyserød og lilla.
  Hvis du sender nogle planter nordpå så vil jeg fraråde dig at gøre som jeg gjorde i foråret - ploppede et par drivvåde småplanter ned i et plasticchartek og i en konvolut - skrev adressen med tush (vandopløselig selvfølgelig) og så i postkassen! Men nordjyske postbude er noget specielt for brevet kom frem selvom det var drivvådt og noget af adressen udvandet:o) Hyg dig.

  SvarSlet
 11. Jeg var faktisk ikke klar over, at der var så mange forkerte hortensiaer i handlen. Skyldes det helt igennem forkerte sorter i forhold til navnet/billedet, eller skyldes det, at de ændrer sig på en måde, som I ikke bryder jer om?

  For jeg synes egentlig, at de oftest sælges, når de er i blomst.....

  SvarSlet
 12. @ Staudefeen, Jeg har altid kun købt hortensiaer, mens de var i blomst. De har alle haft et lille skilt, som fortalte at planten ville skifte farve til (for mit vedkommende) lyserød, efterhånden som sæsonen skred frem. Problemet er så bare, at de ikke skifter farve til den lovede. Den sidste som blev mørkerød-spættet, var hvid med lidt æblegrønt, da jeg købte den, og som det fremgår af billede 1 fra producenten (som det også fremgik af skiltet på planten), skulle den så blive lyserød. Og det kan vi vist godt blive enige om, at den IKKE blev.

  SvarSlet
 13. Nåh okay, ja, på den måde ;-)

  Jeg kan godt huske for år tilbage, når jeg købte blå hortensia, så blev de altid lyserøde, men det havde jo noget med surhedsgraden at gøre. Det har dette her jo næppe.

  Den er ellers smuk, din første forkerte hortensia. Meget smukkere end på producentens billede - synes jeg !!! :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 14. Ha-ha Marlene. Ja, jeg må jo konstatere, at smag og behag er forskellig :-)) Forresten har du noget, som jeg gerne vil købe, så jeg ringer snart :-)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!