Haven

Haven
En lille have på 200 m2

mandag den 22. august 2011

Klokkerankerne har fået ...... frugter

Jeg er ikke typen som har køkkenhave. Og i et svagt øjeblik skulle man jo tro, at jeg dyrkede squash. Men det gør jeg ikke. De hvide klokkeranker har sat nogle mærkelige dimser:

Ellers er de hvide mærkelige og halvisne selvom de blomstrer, mens de lilla er så store, at jeg har måtte læne dem op af Kagehuset alt imens de er på vej op over taget :-)

Det er kun de hvide, der har frugter. De lilla er nu også lidt mærkelige, for de blomstrer mest på skyggesiden. Ak ja. Sådan er der så meget.

Nu vil jeg daffe ned i Kagehuset og drikke te, mens mørket falder på.

17 kommentarer:

 1. Märkliga frukter ser ät bara ut!Men troligtvis inte så bra o smaska i sig...
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 2. Kære Nette - jeg tror altså at det er dig der skal holde klokkerankeskole til næste år for det er imponerende som dine klokkeranker blomstrer og sætter frugt:) Mine hvide er faktisk flotte nu og har indtaget min husmur, men de blå lader vente på sig

  SvarSlet
 3. Det var da nogle sjove frugter...mon ikke du kan tage dine egne frø når den tid kommer?
  Har ikke før set sådanne Klokkeranke-frugter.

  SvarSlet
 4. Mine klokkeranker hvide har heller ikke sådan nogle sjove frugter. De har ellers blomstret længe nu.De blå er endnu ikke begyndt. Spændt på at høre, om du får frø ud af det.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk

  SvarSlet
 5. @ Helena, næ jeg skal nok holde mig fra at putte dem i munden. De er faktisk tunge deres størrelse taget i betragtning.

  @ Lisbeth, Den er god med dig :-)

  @ Jesper & Ina, Ja, jeg vil da prøve at tage frø, men jeg aner ikke, hvornår jeg skal høste dem. Har svært ved at styre mig mht. at åbne dem, men skal nok vente. Måske til de selv dratter af?

  SvarSlet
 6. Mine hvide klokkeranker har også frugter. De blå er lige begyndt at blomstre, det er sjovt at følge.

  SvarSlet
 7. Sådan Nette!! Nu med egen frøproduktion!!
  Undskyld jeg kom til at grine da jeg læste at du var i tvivl om hvornår du skal høste frøene... gnæk-gnæk.. sikker på du ved hvad jeg hentyder til ;o)
  Ja her hos mig gør jeg det kun i egenproduktion af tomater og myggelarver!!

  SvarSlet
 8. Den er god med dig fru Fniis :-)

  SvarSlet
 9. Jo serru vinterförvaringen är inne på den svala frostfria verandan.Den håller 10 gr.ung.o är ljus med belysning framåt våren.
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 10. hvor er den smuk, den har det da vidst godt hos dig:0) Jeg kan tage nogle hosta sweet Susan med til blogtræf, hvis du kommer, jeg skal alligevel grave den ene op. Hvis du har den i en krukke bliver den jo ikke så stor
  Annette

  SvarSlet
 11. Da tabte jeg lige kæben på skrivebordet! Sådan nogle har mine hvide ikke. Dybt misundelig (på den gode måde). Aner ikke, hvornår de skal høstes. Men sikkert ikke nu, hvor den er så grøn. Hmmm.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 12. Kære Nette*

  sikke nogle meloner du har, øh.... jeg mener sikke nogle squash dine klokkeranker har:o) :o)

  Sidder her og feder den med mit vamle blog-aften-is-ritual og zapper rundt i dit skønne, fortryllende haveunivers og jeg synes virkelig at det er en rigtig rigtig skøn sjæleoase du har:o) Og kagehuset er the icing on the cake:o)

  Hvad skal det dog ikke ende med med disse mærkelige frugter og deres eksplosive vækst ? Måske du kan lave Halloween lygtemænd af dem, når tiden kommer? Blot en tanke..... :o)

  Godnunatogsovnurigtiggodt søde adoptivbarn

  SvarSlet
 13. Nette, min søde...

  Du bare tænker på at sove...du lukker øjnene og bare tænker på at sove......bare tænker på at sove.
  Ja, du er nu i dyb trance. Du bare tænker på at sove. Du ringer til en fragtmand og 66 muskelbundter. Du beder de 66 muskelbundter om at løfte dit Kagehus op på fragtbilen. Du bare tænker på at sove. Du fortæller fragtmanden, at han skal køre op til Klisterkanalen og dumpe Kagehuset på en øde ø, på den nordlige del af øen.
  Du bare tænker på at sove. Nu tæller jeg til 3...og når jeg siger tallet 3, så vågner du og er igen fuldkommen digselv:o)1....2....3!!!!!!:o)

  SvarSlet
 14. @ Helena, Tusind tak for svar.

  @ Annette, Den hvide klokkeranke er rærlig af en eller anden grund, men det er da spændende med dimserne. Uuuuuhhh ja, jeg vil MEGET gerne have en bid af den vidunderlige søde Susan :) Satser på at komme til træf. Jeg skriver på din blog, hvad enten jeg kan eller ej.

  @ Zep, Ro på. Måske kommer der frugter senere!? Mine lilla har ikke antydning af frugter, men er MEGET kraftig og blomstrer.

  @ Adoptivmor Tante Grøn, Hahahahahha har husbonden været på spil og "spiket" isen med uartige ting, har du smagt på opiumvalmuerne eller rabler det blot for alvor?
  NIXEN. Tror jeg er den type som ikke kan hypnotiseres. Hehehehhe. Kagehuset er ren råhygge. Især på denne årstid hvor det hurtigere bliver mørkt og køligt. Tak for søde bemærkninger Fru Positiv :-)) Vil nu håbe på at haven sidder mere i skabet om et par år. Alt er jo nyt. Max 2 år faktisk.

  SvarSlet
 15. Nu synes jeg godt nok, at du strammer den nette. Du har både blomster og dimser på dine ranker. Her er der stadig kun blade.... og om lidt tager kong Frost sikkert dem også :(

  Kagehuset lyder lige som et sted for mig.

  SvarSlet
 16. held og lykke med frøerne.. Kunne da være skæg at se hvad der kommer ud af frøerne, om det er de samme blomsterfarver eller ????

  SvarSlet
 17. Nøj, hvor er det spændende med de frugter!! Nu må jeg ned og nærstudere mine, som også er temmelig overvældende i størrelse. Man må jo nærmest holde øje med dem, så de ikke vokser inde i himlen, eller op i træer og buske! Synes at det virker lidt ligesom med Jack og bønnestagen. Mine vokser ihverfald hurtigt! Men frugter ....nej ikke her. Så dejligt, at du lægger dem på bloggen og deler med os andre. Tak for det.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!