Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 22. januar 2011

Hvordan haveinteressen tog fart

Jeg bor i lejlighed - men lige bag ved ejendommen ligger nogle bittesmå kolonihave-agtige haver.
Nogle gør meget ud af deres haver. Andre ikke så meget :)

Jeg har haft haven i ca. 7 år. Det var tydeligt, at den tidligere ejer havde tænkt sig om, da hun indrettede haven. Jeg lavede derfor ikke så meget om på rammerne, men tilføjede forskellige stauder. Det gik dog ikke så godt. Det fungerede som regel ikke efter hensigten.

Der var også et meget lille sødt tehus og 3 "skure". Jeg har en fornemmelse af, at den tidligere ejer havde et slags udekøkken i de to af dem, for jeg fandt en lille sivebrønd i det ene skur, som var lavet i forlængelse af selve tehuset. Desværre trængte det hele til en voldsom istandsættelse. I årene 2004-2006 gennemgik beboelsesejendommen en større renovering/istandsættelse. Vi var alle nødt til at blive genhuset, mens renoveringen stod på, og selvom min have ikke blev beskadiget, var hele området i et par år én stor byggeplads.

Da vi var flyttet tilbage i vores lejligheder, begyndte de fleste af os igen at vende vores opmærksomhed mod vores små haver. En nabo kom forbi i det meget tidlige forår 2009, da de planlagde at bygge et nyt lille tehus i deres forhave til lejligheden, og måske vi kunne købe 2 på een gang og spare lidt kroner.

Naboen udskød sit projekt, men for mig var der ikke ret lang tid fra idé til indkøb. Et snedkerfirma blev hyret, og kort tid efter stod et nyt lille hus i haven. Jeg var lidt chokeret over, at et sådant lille tehus kunne involvere så meget arbejde. Der blev også sat nyt hegn op til nabo på den ene side.

Huset har jeg placeret et helt andet sted, så jeg havde brug for en haveplan, selvom haven kun er på størrelse med et frimærke. Jeg gik i gang med at fumle rundt, men helt ærligt havde jeg ikke den helt store haveforstand. Mildest talt. Kun masser af nye ideer. En havenabo gav mig navnet på havearkitekt Lise-Lotte Juul Jensen, som selv havde en kolonihave, så hun blev valgt og hidkaldt. Lise-Lotte lavede en fin tegning og plan over haven, men jeg har kun brugt et par af hendes ideer.

Jeg besluttede, at NU var det slut med indkøb og hårdt havearbejde, der ikke duede, så jeg gik på nettet og fandt ........... Claus Dalbys vidunderlige blog. Det må have været få dage efter, den gik i luften.  Her var virkelig noget, jeg kunne bruge. Dalby-stilen var lige noget for mig. Jeg kendte ham selvfølgelig fra hans bøger og tv udsendelser. Her var masser af både inspiration og viden. En stor tak til Claus!
Fortsættelse følger .......

2 kommentarer:

  1. Kære Nette- herligt, at du nu også er med på blogvognen! Det tegner bestemt godt. Det er en rigtig sød have, du har.

    SvarSlet
  2. Kære Claus, Ja, du har meget på samvittigheden :-))

    SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!