Haven

Haven
En lille have på 200 m2

tirsdag den 4. august 2015

Hver uge sin charme

Buddeleja Davidii
Min sommerfuglebusk er netop sprunget ud hen over den forgangne weekend. Den fylder godt i min lille have, og når en planter får lov til at fylde så meget, skal den knagme også være dejlig.
Og det er denne sommerfuglebusk. Både farven og ikke mindst duften synes jeg er vidunderlig. 
Det synes insekterne også.
Virginia Veronicastrum lige over for er også sprunget ud og tiltrækker også rå mængder insekter. 
Den fylder også godt, men jeg synes, at den tilfører dette halvstore bed lidt struktur med ærenprisens mærkelige blomster. 
Dahlia Worton Blue Streak er lige på nippet til at springe ud. Den står ved siden af sommerfuglebusken og således over for ærenprisen. Deres farver spiller godt sammen. 
Denne dahlia er ny hos mig i år.
Austin rosen Olivia 
En spritny rose. Både på markedet og således også hos mig. Jeg købte den i foråret i Bilka, og den står i en krukke. Også den er på vej til at springe ud. Den ser ud til at blive yndig, men det jeg hæfter mig ved i særdeleshed er det utroligt sunde løv. Denne sommer har været lidt hård ved roserne, og jeg værdsætter i den grad, at løvet ser smukt og sundt ud.

10 kommentarer:

 1. Kære Nette skøn sommerfuglebusk , det ligner jo et helt fyrværkeri. Du har bare de skønneste farver af rosa/pink i haven. Vidunderlig sød rose den Olivia. Kh Tina

  SvarSlet
 2. Ja sundt løv i roserne skal man glæde sig over, flere af mine roser er ikke helt så fine i løvet mere.
  Jeg undrer mig over din Veronicastrum, min er for længst afblomstret og blomsterstandene klippet af. Hvorimod du var før ude med roserne, det er da lidt underligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i Lisbeth, men den står godt klemt inde mellem roser, så måske det er derfor.

   Slet
 3. Hej Nette.Sommerfuglebusken er også et hit hos mig.................viser den også i mit indlæg.Ville gerne have vist den med de små fugle på.Men de er for hurtige for mig.
  Skøn dahlia du viser................alle mine blomstre også så flot.
  Smuk rose.Dejligt med en ny.Rigtig god aften knus Jette..

  SvarSlet
 4. Det er så godt med nogle højdespringere i haven. Din sommerfuglebusk er så smuk og står godt til veronicastrum'erne. Mine roser er ikke værd at skrive hjem om nu, men jeg håber at nogle af dem kommer pænt igen - din Olivia er helt skøn:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Flere af mine roser ser FORFÆRDELIGE ud i år. Der er dog nogle, som har det strålende, og som blomstrer på livet løs.

   Slet
 5. Jeg er på nippet til at kassere mange af mine roser, og kun gemme dem, der er sunde. Har ikke sprøjtet i år, og vil helst ikke fremover - sååå!
  Skøn sommerfuglebusk - jeg anede ikke at man kunne få dem i den farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lad være med at kassere dine roser, hvis det kun er i år, at de har opført sig dårligt. Jeg laver et indlæg om roserne i 2015 en af disse dage.

   Slet
 6. dæl'me en flot rose denne Olivia :) :)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!