Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 10. januar 2015

Vinterrod og forårsfornemmelser

Mange har nok været i haven for at stormsikre, men jeg har nu også været i haven for at lægge nogle få løg i krukker. Jeg trodsede vejr og vind, fordi jeg blev gal i skralden over, at det igen var dårligt vejr, når jeg endelig havde fri. Jeg er håbløst bagud i haven, fordi vejret har drillet mig siden efteråret. Når jeg har haft tid til havearbejde, har det styrtet ned. Der er jo ikke mange lyse timer på vores breddegrader om vinteren.

Sidste weekend fik jeg tømt en del krukker, plantet nogle roser i bede og sat det hæslige grønne plastik drivtelt op, som blev flydt op med massevis af krukker med stauder og små træer. Det skulle have været gjort for mere end en måned siden, men bedre sent end aldrig. Håber jeg.
Kønt er det langtfra, men praktisk til at stuve fyldte krukker af vejen, så de ikke får nedbør. I hver side er der et lille "vindue", som kan rulles op og har et insektnet på indersiden, men jeg var i eftermiddags nede for at lukke disse på grund af stormen. Drivteltet er på indersiden sat fast på nogle lange stolper, som er banket ned i jorden, så det forhåbentligt ikke flyver af sted. 
Jeg er langt fra færdig med oprydningen, og det hele er noget af et ragnarok. Der står stadigt store krukker rundt omkring med planter, som skal bugseres ind under udhænget på Kagehuset. Det er planlagt til i morgen, så Egon har bare at suse af.
Jeg har i dag stået i blæst og regn og lagt løg i et par krukker. Desværre havde jeg glemt spegepølsen til musefælderne. Krukkerne ryger ind i det grønne drivhelvede i morgen, som er lukket af, så fugle, katte og andre dyr ikke kan komme derind.
Denne helleborus står i en krukke på terrassen og er allerede gået i gang med at blomstre. De helleborus som står i bede rundt omkring har kun lige gjort klar til blomstring. Knopperne ligger som æg i en rede lige over jorden.
Det var godt at komme ind igen efter at have moslet rundt i det skrækkelige vejr i haven. 
Her må jeg så nyde lidt forår i vindueskarmene i køkkenet, 
for nu er det tid til at lave lidt hyggemad.

I morges hev jeg Claus Dalbys seneste krukkebog I Potter & Krukker ned fra hylden, 
og HOLD DA OP hvor var det skønt at svælge rundt i skønne plante kombinationer 
med ønskelisten klar ved siden af. Mere om det en anden gang.

14 kommentarer:

 1. Kære Nette. Dejligt du når det hele inden det skal hives frem igen!!! ;) ;) ;) Og så håber jeg at musene flygter når de ser fælden, med eller uden spegepølse.
  Trods alt er det dejligt vi kan nyde indendørslivet mens Egon drøner rundt derude, så må vi tage "balladen" imorgen hvis han er gået helt amok.
  Hyg dig i varmen. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha, ja det er temmelig sent på sæsonen. Men nu ved vi jo ikke, om Kong Vinter finder på at vise sig, inden Prinsesse Forår for alvor kommer anstigende. Det spirer og gror allerede derude, men vejret disse dage er ........ mærkeligt.

   Slet
 2. Hej Nette.Bedre sent en aldrig..................er sikker på at din løg nok skal blomstre.
  Måske er dit grønne telt ikke så kønt..............men effektivt.
  Godt at du nu kan slå dig ned i en dejlig lænestol med CDs dejlige krukkebog ............og drømme om foråret................og med lidt lækkerier bliver det da ikke meget bedre.
  Dejligt at høre fra dig igen Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror sørme at jeg går i seng med computer, bøger og et lille glas portvin ;-)

   Slet
 3. Skål og sov godt søde ;-) kram fra Fru Krull

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogen havde lagt en ært under madrassen, for jeg må hellere hapse et par Iprener, inden jeg suser i haven.

   Slet
 4. Du da flittig Nette.
  Ja du kan tro Egon har hærget hele eftermiddagen heroppe i Nordjylland...skal se til kolonihaven imorgen...kan godt forstå du kryber til Kajs...hyg dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber det hele er intakt. Dit drivhus er SÅ lækkert. Du skulle prøve at gå ind på fru Krulls blog (hun har kommenteret lige over dig) og se, hvad hun har gang i.

   Slet
 5. Jammen er de tikke greit å rekke alt før vinteren kommer. Kan dere virkelig plante roser på denne tiden av året... trass i dårlig vær må jo det være riktig kjekt. Her ligger snøen som et hvitt teppe i hagen... enn så lenge. Ønsker deg en god ny hageuke... håper du får godt nok vær til å rydde ferdig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har kun haft en lille smule sne i juledagene, men vi har plusgrader, så man kan grave alt det man har lyst til i haven.

   Slet
 6. Godt nytår, Nette :-)
  Bedre sent end aldrig om det så er i regn og storm. Men hvor jeg forstår dig - det vejr er så irriterende!
  Selvom dit telt er knap så kønt så tjener det sit formål og der er noget at glæde sig til i din lille have når krukkeplanterne igen kommer ud og løgene blomstrer. Godt at du nåede at lægge dem og god ide med musefælden ovenpå :-)
  Jeg synes at forårsfornemmelserne kribler i fingrene. Jeg tager mig selv i at kikke på frø og drømme om at inden længe skal jeg have jord under neglene.
  Forsat god oprydning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan forestille mig, at du klapper i hænderne af musefælden i håbet om, at min have bliver musefri til du måske en gang kommer forbi min lille have i det nye haveår. Tante Grøns og min gave ligger og venter på dig.

   Du er jo heldig mht. forhold til frembringelse af planter fra frø og stiklinge. Jeg forstår til fulde, at du glæder dig helt vild til at kunne tage jeres nye dejlige orangeri i brug i hele sæsonen.

   Slet
 7. Hej Nette Det er da skønt du har fået nået noget, bedre end intet. Men det er også svært at traske rundt på græsplænen kan se din ser ligesådan ud som min, lige til at dyrke ris i. Så er det dejligt , at du har din skønne forårsopstilling indendørs. God søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejlig positivt syn du har på sagen. Ja, mine græsstier lider en del om vinteren og igen i det tidlige forår. At kalde min græsstier en "plæne" er noget af en tilsnigelse, men du har så evig ret i, at græsset er en katastrofe. Jeg har et par gange overvejet stenmelsstier i stedet, men kan godt lide græsstierne. Når der er græs på altså ;-)

   Slet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!