Haven

Haven
En lille have på 200 m2

torsdag den 13. marts 2014

Den nye Plantekasse nord for København

Bilka er ikke til at komme uden om, hvis man skal købe ind til have, terrasse, altan, orangeri eller havehus, da de har mange og dejlige fristelser til fornuftige priser, men det ligger ikke lige om hjørnet for mig. Jeg lægger  derfor ofte vejen forbi Aldershvile Planteskole,. Men NU er der åbnet en skrækkelig fristelse for svage haveentusiaster endnu tættere på mig. Ja, jeg burde skrive for boligentusiaster, for de har utroligt mange dejlige ting til såvel udendørs som indendørs brug og pynt. På adressen lå der også tidligere et havecenter kaldet Plantekassen, men den var efterhånden godt slidt og havde desværre ikke længere et fornuftigt kvalitets-udbud og niveau. Da jeg sidste weekend var på vej til Aldershvile, fordi jeg stod og manglede et par sække komposteret kogødning, ringede jeg til en havenabo, og spurgte om hun ville med. Det ville hun da gerne, men foreslog "Den nye Plantekasse", som lige havde fået ny ejer, og var blevet totalrenoveret. Sådan blev det.
Jeg var ved at falde ud af bilen, da jeg så facaden på det nye plantecenter, 
for det har i høj grad forandret sig.
Et kæmpestort område er lagt under spritnyt glas.
Området virker meget større end tidligere, og der er et meget bredt udvalg af såvel krukker som
alskens træer, og buske samt
flotte planter.
Her er et væld af forskellige indendørs krukker
og mange forskellige vaser og
lækkerier til ganen.
Jeg har svært ved at forstå, at alt dette kan vises på denne dellikate måde på samme m2 
som det tidligere havecenter.
Der hoppede et par skønne annanas-dimser samt denne lille betonpotte op i kurven sammen med kogødningen. Jeg plantede den straks til med hornvioler.
Dejligt at vi igen har fået et lokalt havecenter med sunde planter, bredt udvalg og flotte rekvisitter.

13 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt med en god have-butik, jeg glæder mig til at besøge min "nærbutik" - den har haft lukket i januar og februar, så der er sikkert mange nye og dejlige ting, nu hvor den er åbnet igen - betonpotten er vel nok sød

  SvarSlet
 2. Hvor vidunderligt for jer med et nyt havecenter! Men også farligt med de nye fristelser :-) god weekend.

  SvarSlet
 3. Jeg skal da lige love for at det pyntede på Plantekassen.......Det er jo en helt anden butik. Tak for tippet, jeg må vist se at komme forbi en af dagene!

  SvarSlet
 4. Hej Nette.Tak for tippet om den nye plantekasse.Der skal man vist have den store pengepung med...........for hold da helt op hvor er der mange fristelser.
  Var forbi Aldershvile forleden...........men kunne slet ikke bestemme mig for at købe det store.
  Altid dejligt med nye planteskoler.
  God weekend knus Jette

  SvarSlet
 5. Hvordan overlevede du overhovedet at komme igennem så meget skønt og så komme hjem uden alt muligt der pludselig dumper ned i indkøbsvognen ;-), godt gået ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ehmmmm.... der hoppede også et par annanaspyntedimser og en ..... uldkanin ned til kogødningen. Haha. Jeg kunne være kommet hjem med en hel skov at ting til have og køleskab, men man er vel standhaftig. Ind i mellem.

   Slet
 6. Har kigget indenfor et par gange - og ikke gået tomhændet derfra en eneste gang endnu. :-)

  SvarSlet
 7. Tænk at få foræret sådan en plantekasse i sin baghave, det er næsten for godt til at være sandt. God fornøjelse med alt det der kommer til at hoppe op i kurven denne sæson. :)

  SvarSlet
 8. Kære Nette.

  Jeg forudser mange nye spændende indkøb:o)

  Knus og kærlige tanker

  SvarSlet
 9. Hej Nette
  Tak for tippet om den nye plantekasse. Det er nogle år siden jeg sidst var på den gamle kasse, men blev så skuffet at det ikke var der jeg prioriterede at kører forbi. Så super super dejligt med info om den nye og renoverede udgave, der vil jeg slå vejen forbi ved lejlighed, for det ser da rigtig godt ud.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 10. Vilken fin kruka till penséerna!
  Kram

  SvarSlet
 11. Hov Nette, jeg har vist sovet i timen og ikke været omkring din blog og set det her indlæg, det er måske nok meget godt for ellers havde pungen sikkert været lettet noget inden jeg kom ud. Men næste gang jeg kommer på de kanter må jeg da lige forbi. Jeg beundre din stanhaftighed.:-)
  Kh Linda

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!