Haven

Haven
En lille have på 200 m2

tirsdag den 18. februar 2014

Roser og klematis

Jeg har på flere blogs gjort brug af faste sider med bloggerens foretrukne plantearter. Jeg har lystigt klikket på knapper med ordlyden "Roser", "klematis", "solhatte", "storkenæb" og mange flere.

Giardina
Da jeg har været taget lidt til fange de sidste dage, besluttede jeg mig for selv at indføre lidt "faste" sider. Foreløbigt med roser og klematis. Det viste sig at være et større arbejde, end jeg havde forestillet mig, og rosen-sektionen er langt fra færdig. Men lidt har jeg da fået sat ind.

Selv kigger jeg ofte efter danske sider med beskrivelser af roser eller klematis, inden jeg kaster mig ud i køb. Hvordan planterne klarer sig under fremmede og helt anderledes himmelstrøg, kan jeg ikke altid bruge.
Så derfor. 

I finder de nye links øverst i højre kolonne. Jeg kan ikke hitte ud af, at lave rigtige knapper.

Jeg må med lidt beklagelse sige, at jeg mest er begyndt på oversigten for min egen skyld, men håber meget, at læsere også vil finde det nyttigt.

Redigering:
Mrsdahl.com, Linda, ønskede et foto af klematis Montana Alba "langt fra":
Dette foto er fra maj 2013. Den fylder på nuværende tidspunkt også næsten hele faget til højre, 
så den har haft fart på i sommeren 2013. Den er så vidt jeg husker kun 3 år gammel. 
Som det fremgår af billederne har jeg opsat en del wires til den. 

23 kommentarer:

 1. Hej! Om du med knappar menar nya sidor, du kan se det i min blogg. Då har jag egna flikar för det jag inte vill blanda med blogginläggen, Layot, sidor, Ny sida. Sedan är det bara att jobba på som vanligt.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentar Marika. Jeg mente nu, at jeg på andre blogs har set nogle "knapper" med navn på ligge henad en linje under headeren. Knapper som fungerer som links. Jeg har jo hittet ud af at lave siderne ;-)

   Slet
  2. Hej Trodde det var så du menade, man kallar sidorna för det man vill, och så blir det en länk till sidorna, Har kallat mina för Mina växter och Nästa säsong. Men jag kanske missförstår dig. Hälsningar Marika

   Slet
 2. Man kan vel også ha det som en etikett... Enkelt i alle fall. Men det er godt det ikke er full vår ennå, for da har man jo ikke tid til å ordne så mye med bloggen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i. Det tog enormt lang tid, og jeg er slet ikke færdig :-)

   Slet
 3. Hej Nette.Har lige været inde på dine links for både roser og klematis.............og dem vil jeg vende tilbage til når jeg har brug for lidt information og inspiration.
  Er sikke på at det har været et stort arbejde...........men dejligt for begge parter når det er gjort.
  Du har bare SÅ mange smukke roser..........har kun 5 af dem du viser.
  Mener jeg har 13-14 stk i alt............og de 4 af dem i krukker.
  Er rigtig spændt på hvordan min Alfred vil kravle op i min pergola i år.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at du kan bruge noget af informationen. Husk på at skifte jorden i dine krukker i det TIDLIGE forår, så maden er klar, når roserne skal bruge den.

   Slet
 4. Flot stykke arbejde du der har lavet, skønne sider med dejlig inspiration.

  SvarSlet
 5. To dejlige sider med det bedste guf fra den lyserøde have. Jeg må sige at du har utroligt mange og smukke roser, jeg er helt imponeret over at du får plads til så mange. Vidste slet ikke at der findes en hvid Jacques Cartier.
  Er meget forelsket i Awakening - den må vist på min liste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kommer du ikke til at fortryde :-)

   Slet
 6. Ja det er ikke noget, man lige laver på 5 minutter, men det er godt at have - også til eget brug. Jeg har ikke fået opdateret mine endnu. Gad vide om jeg når det, inden vinteren er forbi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg var meget overrasket over, hvor lang tid det tog. Jeg mangler stadigt en del billeder. Det må komme, når jeg har fundet de relevante fotos eller fået taget nye til sommer :-)
   Gad vidst hvordan Claus Dalby bærer sig ad, når han laver sine dejlige bøger.

   Slet
 7. tjaaa. du er da sluppet godt fra det alligevel :) - spændende indlæg om klematis :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange skønne klematis. Det gælder om at vælge de rigtige.

   Slet
 8. Kære Nette.

  Sikke et kæmpe og flot stykke arbejde, du har lavet. Du bliver SÅ glad for, at du har brugt dit "fængselsophold" til sådan et smukt og praktisk opslagsværk. Vi andre kan også have stor glæde af det.

  Du er den fødte rosendyrker. Det er altid en nydelse og kæmpe fornøjelse at se dine forkælede roser strutte af skønhed og sundhed.

  Knus og tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved ikke lige om jeg er den fødte rosendyrker. Roser er ikke for dem, der vil have en vedligeholdelsesfri have, men når man har en lille have, gælder det om at have noget interessant til sanserne hele sæsonen, og det sørger roserne for. Hvis man anskaffer forskellige sorter. Passer man ikke sine roser, bliver de hurtigt meget trælse at se på ;-)

   Slet
 9. Hej Nette
  Du er en sej quinde, det er noget af et arbejde du har kastet dig ud i - FLOT og så deler du dit opslagsværk med os andre, det er jeg dig meget taknemmelig for, og jeg har allerede suget til mig af dine anbefalinger og dejlige foto af rosenyndighederne. Jeg har aldrig haft så mange roser i haven, men er så småt ved at anskaffe mig flere og flere, så det er rigtig dejligt med dit opslagsværk Tak for det.
  Mange hilsner
  Anlita

  SvarSlet
  Svar
  1. Anlita, jeg går til stadighed selv og pusler med, hvor jeg kan klemme lidt flere roser ind, men tror desværre ikke, at det kan lade sig gøre. For jeg vil så gerne også have andre planter end roser. Rosenhaver med udelukkende roser, finder jeg dødkedelige .

   Slet
 10. Jeg må ha en hvid Montana ..... bare den nu vil gro her hos mig, har hidtil ikke haft så meget held med Clematis - nå hej hej - jeg skal ind på dine Clematis-sider igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Montana klematis gror som bare pokker, når først de har fået fat, så sørg endelig for at der er masser af plads :-)

   Slet
 11. Hej Nette

  Tak for en rundtur blandt dine smukke roser. Jeg er selv glemsom så derfor har jeg selv en liste over mine roser. Men det er svært at huske alle. Det var dejligt at se billeder, og specielt tænker jeg på dem der er taget langt fra. På den måde kan man vurdere rosen bedre. Jeg vil helt sikkert besøge din liste, næste gang jeg skal indkøbe en ny rose.
  Hilsen
  Maria - den eksperimenterende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig hvis du kan bruge oversigten. Mht. at se busken langt fra, er det ikke nødvendigvis altid nyttigt, selvom jeg godt kan forstå dit ønske, for buskens udseende kommer an på, hvor gammel den er, og på hvilket tidspunkt af året billedet er taget.

   Slet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!