Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 23. februar 2013

I dag tog jeg ikke "nej" for et svar

I går tog jeg på langfart til Bilka for at rive lidt Dalby frø og knolde ned i kurven. Velvidende at jeg havde mistet forstanden, for jeg har allerede købt alt for mange frø fra forskellige steder. Har ikke de rigtige forhold til et sådan så-show, men der skal fyldes i krukkerne til forår og sommer, og det er jo langt billigere selv at producere indholdet. Hvis ellers jeg kan finde ud af det. Da min lille have grænser op til rå mængder skvalderkål på 3 sider, kan jeg kun have krukker op til disse skel. Så jeg ville supplere mine krukker og samtidigt erstatte dem, der var gået i stykker denne vinter.

Jeg kastede nogle frøpakker i vognen (nogle af de cremede og rosa pakker samt nogle lathyrus, som jeg også havde sidste år. De var HELT fantastiske). Desuden lidt dahliaknolde og derefter styrede jeg mod udeområdet, hvor jeg kunne se, at der var sat krukker op. Men næ-nej. Glasdøren var låst og på et skilt stod "Åbner 1. marts". Æv. Så kunne de rende og hoppe. Jeg drog hjem igen.

Efter jeg var kommet hjem viste det sig, at det min. max termometer jeg havde købt til mit Grønne Plastik Helvede var defekt. Jeg var derfor nødt til at starte bilen op igen i dag og drage af sted for at bytte det. I mellemtiden havde jeg set Claus Dalbys indlæg om krukker i Bilka.

Det er meget muligt, at hr. Dalby aldrig får nej - men i dag - tog jeg ikke nej for svar!

Jeg styrede mod en mand og spurgte, om ikke han kunne åbne. Nej. Først i morgen. "Det skal være løgn", tænkte jeg og styrede mod en anden medarbejder, som ikke havde hørt den 1. sige nej. "Kan det være rigtigt, at man skal bo i Jylland for at kunne købe Claus Dalby krukker? Jeg er bekendt med, at andre af jeres afdelinger lystigt sælger ud af varerne, og de står der vel for pokker, fordi de skal sælges. Vær venlig at låse op". Tror vist også jeg fik sagt noget om diskrimination og forskelsbehandling. Jeg havde et smil på læben, men var nok en anelse myndig i min stemmeføring.

Jeg må have ramt det hemmelige kodeord, for døren blev låst op og her er lidt af, hvad jeg så:

Der var skam flere spændende ting kendt fra sidste år. Så som kastanjehegn. Det aner jeg heldigvis ikke, hvor jeg skulle gøre af. Til gengæld tænkte jeg, at jeg sagtens kunne finde en plads til sager som disse, så de røg op i vognen:

Og så lige denne som kan få lov at bo ved min køkkenvask:
 
Jeg nåede (desværre?) at tage en smut forbi Ancher's Havecenter, inden jeg tog til Bilka i dag, for jeg var ikke sikker på at få adgang til krukkerne. Så nu er min bil fyldt med krukker fra både Ancher's Havecenter og Bilka. Jeg må i morgen få bakset dem alle ned til min have. Den tid den glæde.

 


23 kommentarer:

 1. Alltid lika trevligt att läsa dina inlägg. Visst är det härligt med en så lyckad shopping-runda! Ha en skön helg./Kram Titti

  SvarSlet
 2. Kære Nette,
  Jeg plager og plager min mor om at tage i Bilka, men hun bliver ved med at sige nej! Hun har læst med på bloggen, har hun ...
  Hvis nu jeg viser hende dit indlæg her, bliver hun nok overbevist. Dejligt ting du viser. Jeg kan få helt ondt i maven over ikke at være med i legen. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge med her på din dejlige blog - snart kommer foråret og det varer garanteret ikke længe, før du begynder at trylle.
  Kh Mathias

  SvarSlet
 3. Hej Nette.
  Sikken mareridt du måtte igennem for at komme udi havecenteret...du er en håndfast kvinde, siden du fik lov.Dejlige billeder du viser jeg må vist derud imorgen.Lykke til med dine frø.
  Hilsen Grethe
  plateauet.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Hej Nette.Sikke da nogle indkøbsture du har været på.Har også fulgt med i "krukkekrigen".Jeg bliver da også helt vild i varmen,når jeg ser alle de skønne krukker.De skåleformede skal jeg da helt klart have nogle stykker af.
  Godt du satte dig igennem og fik dejlige ting med hjem.
  Næste weekend går turen til Bilka,og så skal der shoppes igennem.Rigtig god aften til dig Jette

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Sådan Nette!

  Nu ved jeg da der er krukker i Hundige :)...men jeg må hellere styre mig, da det jo lader til lærerne bliver lockoutet af KL fra 1.4. og så får jeg jo ikke løn udbetalt sålænge det varer. (Får noget fra fagforeningen, men det er vist kun dagpengesats og der går jo sikkert lang tid inden det kommer til udbetaling...)

  Så, jeg må kun bruge allerede opsparede midler på havemessen i næste weekend...Godt deter på den rigtige side af 500,- ;)

  Hav en god aften.

  SvarSlet
 7. Til lykke med alt det nyindkøbte! Skønne krukker!

  SvarSlet
 8. Dette er en af den slags indlæg, som altid bliver dyre for mig. Jeg må naturligvis i Bilka i morgen. De krukker ser fantastiske ud, og jeg har også flere knolde og løg end jeg har plads til. Krukker er svaret, og jeg kan mærke at Bilka er stedet. Tak, eller hvad det nu hedder;-)

  SvarSlet
 9. Nå, krukkerne får en chance til i Nettes lille have! På trods af den frosne vinter. Det forstår jeg godt, de er lækre lækre. At det også lyder som om du har lettet pungen for en vis tyngde, og at jeg bare en krittemilimeter lille smule ville ønske jeg kunne gøre det samme som dig, skal jeg kun antyde.

  For: stort tillykke med din smilende gennemslagskraft. Kurser med den titel registrere spildt på dig.

  God fornøjelse med såningen.

  SvarSlet
 10. Hej Nette. Stærkt gået, jeg læste med dig tidligere idag på CD, men egentlig lidt for galt at man sådan skal slås for at få lov til at bruge sine penge.....Jeg er også klar over at jeg må drage en tur i Bilka i Tilst, vi er dog så heldige at CD selv skubber til dem hvis det ikke er på plads.
  Henrik

  SvarSlet
 11. He-he... Nette, jeg ser tydeligt sceneriet for mig! Godt kæmpet... ;)

  SvarSlet
 12. Skønt med en stærk quinde med gennemslagskraft! SÅDAN! Øj øj nogle lækre krukker du har stående ved din køkkenvask. Københavnerkrukker som koster en bondegård i Aldershvile....jeg har lige mistet en giga en af slagsen til frosten! Snøft!
  Det er gpdt nok mange lækre krukker de har i Bilka.

  SvarSlet
 13. Sådan - vedholdenhed lønner sig, og jeg skal da lige love for at du har fået shoppet igennem ;o)

  SvarSlet
 14. Sådan Nette og tak for de fine billeder nu håber jeg bare at der ikke er ribbet når jeg kommer i Bilka for det er godt nok lækre krukker:0)
  Og uh-ha nogle vidunderlige Helleborus det er ligefør det "gør ondt indeni- fordi jeg trænger"

  SvarSlet
 15. Sommetider kan det godt betale sig at plage lidt :) Jeg har også forelsket mig i de finde Claus Dalby krukker, jeg er simpelthen vild med den lyse farve de har. Jeg glæder mig til at se når du får dem plantet til :)

  Søndags hilsner fra Ina.
  http://vestrup-vintage.blogspot.dk/

  SvarSlet
 16. Godt gået Nette griner lidt for mig selv, for du er godt nok en Dejlig quinde med ordene i din magt.. Var selv ude i kulden i vores Bilka i fredags , dog kun for at hente jord til alle mine nyindkøbte liljer og selvfølgelig såjord. Jeg må ikke få flere krukker , snyder godt nok engang imellem og køber en og sætter den hurtig af vejen for sener at finde den frem.
  Hilsen Helle som stadig sider med et smil på læben ved synet af dig i BILKA

  SvarSlet
 17. Sådan skal det gøres - Vil de sælge vare eller vil de ikke??!! Godt du ikke tog et nej for et nej. Og jeg kan lige se din bil for mig - fyldt op med krukker og løg :-) Sikke dejligt, at kunne shoppe amok.

  SvarSlet
 18. Sikke lækre sager du fik købt Nette. Godt du ikke opgav, glæder mig helt til jeg skal i Bilka næste gang :-)
  Det er vel nok godt at Bilka har lært Claus Dalby at kende, så vi kan købe nogle spændende haveting. Sidste år købte jeg kastaniehegn, det har jeg brugt som indhegning til gæssene, det er så fint.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 19. Tak for kigget.
  Tillykke med alt det du fik købt. Fine ting må man sige.
  Ha´ en god tirsdag.

  SvarSlet
 20. Kære Nette.

  Din historie om not taking no for an answer er meget billeddannende og giver mig sjove billeder inde i knolden. Jeg ser hele seancen lyslevende for mig og selvfølgelig turde den Bilkaansatte ikke andet end låse op for godterne, da du begyndte at spille med musklerne og tale med myndig Nettestemme.

  Nu har du masser af lækre ting og sager at lege med og jeg er sikker på, at dine frø og knolde ikke tør andet end spire, gro og vokse sig store, stærke og smukke.

  Hvis du tør slippe dagpragtstjerner ind i din have, kan de virkelig give dine problematiske skvalderkålsbede kamp til stregen. De er ligeså invasive som skvalderen, men hvis du slutter fred med skvalderen vil dagpragtstjernens lyserøde blomster være smukke sammen med skvalderkålens hvide blomsterskærme.

  Knus og mange ønsker om en dejlig weekend <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Blomstermor

   Jeg ved endnu ikke, hvad der kommer ud af alle de frø, som ligger og venter på bedre tider i køleskabet, for min erfaring udi såning er begrænset, og drivhus har jeg som bekendt ikke.

   Mht. dagpragtstjernen så jeg den hos jer i sommers, og den var vild og dejlig på den gode måde. I havde jo et helt blomsterhav med den. Må indrømme at jeg GYSER ved tanken om skvalderkål, som smider frø. Skvalderblomsten er meget smuk. Det er selve planten for den sags skyld også, men det jeg har imod den er, at den kvæler alt andet. Jeg fik det råd af en professionel, at jeg skulle have en græsbræmme på 40 - 50 cm, som jeg kunne slå, da den ellers ville indvadere de andre bede også, og så ville det være godnat Ole for de andre vækster. Tror ikke helt at folk er klar over, HVOR meget skvalder der er på den anden side af hæk og hegn. Ukrudt er som bekendt fløjtende ligeglad med haveskel. Kan forresten berette at Camilla Plum i sin skønne bog "Blomster" fortæller, at kulsukker kan klare skvalderen. Det skal være den lave Symphytum Grandiflorum og ikke den yndige blå, som jeg har set, at I har. Grandifloraen får forresten de yndigste hvide klokkelignende blomster. Jeg har eksperimenteret med den, og det er ganske vist.

   Jeg kunne dog sagtens finde på at så dagpragtstjerne, for den er dejlig.

   Slet
 21. Min erfaring er at geranium Rose Claire er helt uforlignlig til at at vinde indpas istedet for skvalderkål. Jeg er lev.dygtig i stiklinger, når vi kommer dertil. Det er da et forsøg værd!

  SvarSlet
 22. Men ellers, hvis bedet udelukkende består af skvalderkål, kan du bare slå det sammen med græsplænen, et par sæsoner i træk, til sidst er skvalderkålen sultet ihjæl, det samme kan man gøre med brændenælder :)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!