Haven

Haven
En lille have på 200 m2

fredag den 1. juni 2012

Det er ikke alt, som er så lyserødt

Nu er der nok en del, som er af den opfattelse, at næsten alt i min lille have er lyserødt. Således forholder det sig dog ikke. Især ikke nu hvor roserne endnu ikke blomstrer, selvom det er lige før.

Egentlig er jeg ikke så pjattet med rhododendron, men denne får lov at blive, selvom den er blevet monsterstor. Den er over 2 m høj og lige så bred. Har dog haft overvejelser om ikke her skulle være syrener i stedet
Jeg købte en Clematis Integrifolia Rosea for en måneds tid siden og satte den i en potte. Den er sprunget ud i dag
Jeg har sat stedmoder i bunden samt Nicotiana i samme farve
Heller ikke alle akelejer er lyserøde
Selvom nogle heldigvis er. På trods af at min havenabo Gro har indført akelejer i helt forkert farve, som krydser sig med mine og laver mine akelejer mudderfarvede. Hvis hun en morgen ikke kan finde sine akelejer i fejlfarve, ved hun nu, hvor de er blevet af :0) Her er en af mine gode "gamle"
Sådan skal akelejer se ud i min have!
Roserne er på vej! Jubiiiiiii, bare regnen holder sig væk.
Odyssey har bunkevis af knopper og er lige ved at springe ud
Jeg har 3 meter rionet med Austinrosen St. Swithun. Knopperne er godt på vej.
Faktisk har jeg 38 roser i min lille have. De fleste lyserøde men også pink og hvide.
Jeg købte for et par år siden et par digitalis Camelot Rose.
De er nu blevet til 999999 og står også på spring
Så måske bliver haven alligevel igen lyserød (læs: pastelfarvet) denne sommer.
Håber I får lejlighed til at være lige så meget ude i jeres haver i weekenden, som I har lyst til ;-)

23 kommentarer:

 1. Dejlige billeder og god weekend.

  Lyserød er da også dejlig. Jeg har lige fået købt min sædvandlige portion Dronning Ingrid pelargonier til drivhuset og et par jordbærkager mhhhhhh

  SvarSlet
  Svar
  1. God smag. 2 af mine yndlings ting.

   Slet
 2. Det er da utroligt så langt fremme dine roser er. 38 stk det er en sjat og det bliver intet mindre end et veritabelt flor:-)
  Jeg synes at din Rhododendron passer meget godt ind sammen med alle dine lyserøde (og mudderfarvede). Den har en flot form og sunde blade. Syrener er dog også dejlige, men de har det bedst i sol har jeg fundet ud af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Roserne består af 23 Austin og nogle andre vidunderlige som f.eks. Eden Rose, Giardina og Ghita samt 15 historiske. Alle remonterer på nær Arvensis Splendens. Jeg har mange forskellige, hvilket betyder at der stort set er roser hele tiden, da de jo ikke alle blomstrer præcis samtidigt.

   Rhododendronen har ikke fået meget at leve af de tidligere år, men i år er den blevet gødet i marts og har fået 80 L næringsberiget spagnum i midten af maj. Den var begyndt at få gullige blade på den side, som vender mod syd, men det har rettet sig nu.

   Slet
 3. Det så jeg god Nette ;-).....
  Du skal ikke røre mine smukke Akelejer!Jeg ved udmærket godt hvad mudder farve er og det er ikke mudder! Hus nu jeg er pædagog og børn elsker at lege med mudder! Som jeg gjorde dig opmærksom på så passer Akelejerne perfekt til din nye potte installation ;-) hi hi.
  buy the way så syntes jeg din Rhodadendron har en skøn farve, lidt stor men en smuk farve :-D
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Visse vasse. De klare farver er VÆK. Jeg kunne godt tænke mig nogle akelejer med dansekjoler, som dem Jesper fra 9Haven viser på de sidste 3 billeder her: http://www.9haven.dk/masser-af-akelejer/
   Men dem ØDELÆGGER du nok bare :0)

   Slet
 4. Det lyder dejligt med alle de roser Nette :) jeg er vild med roser og glæder mig til at se dine i blomst hen over sommeren - lyserøde roser er super flotte så det kan jeg godt forstå du har :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, bare regnen for pokker ikke ødelægger det hele. Roser kan jo slet ikke lide at stå med kolde våde blade. Og det må man da sige, at de gør for tiden. Igennem længere tid. Jeg har en forkærlighed for runde og meget fyldte roser, og de kan bestemt ikke lide regn.

   Slet
 5. Din rhododendron er nu meget skøn, synes jeg (men jeg æælsker dem jo også). Du kan plante en eller flere clematis viticella i bunden af rhodo'en, som så vil vokse op og lægge dejlige blomster hen over/igennem den senere på sommeren. Dermed kan man "forlænge" blomstringen. Det er vigtigt at det er viticella typer eller andre gruppe 3 clematis, som skal klippes helt ned til 20 cm hvert år i feb-marts. Derved forstyrrer/kvæler de ikke rhodo'en. Bare en idé... :)

  38 roser, oh my god - hvor bliver det smukt hos dig. Glæder mig til en masse lyserøde billeder.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en supergod idé! Jeg skal bare finde ud af, hvor jeg sætter dem, for der er buldermørkt under "kuplen". (Det eneste som kan trives der er SKVALDERKÅL). Jeg har plantet mange grp. 3 klematis sidste år og i år. Jeg kunne snildt få nogle flere op under neglene. Planterne er ret frække i mit postnr. De hopper op i kurven for et godt ord.

   Slet
  2. Du sætter dem bare lidt yderligt under rhodo'en og sørger for at vande godt i nogen tid. Ja, jeg har godt hørt om de frække planter i dit område, du må passe på, he-he.

   Slet
 6. Åh alle de knopper på roserne det er virkelig forventningens glæde, nu trænger vi til en god mængde regn...Altså om natten og så må den mediterranske sommer godt lige komme tilbage igen den er virkelig savnet allerede. Jeg har ikke rigtig held med digitalis, har prøvet at så bla. camelot rose og lavender rose, men ingen spirer. Ved ikke rigtig hvad jeg gør forkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Regn har vi fået masser af her i mange dage nu, så det med den mediterranske sommer er jeg med på.

   Vil gerne opfordre alle læsere som ikke har set din brandflotte buegang til at kigge ind her: http://french-gardening.blogspot.dk/2012/05/sous-la-tonnelle.html

   Jeg er vildt imponeret!

   Slet
 7. Super dejlige billeder fra en skøn have!
  Sådan en rhododendron har jeg også, min står bag drivhuset og er også kæmpe stor, de er nu flotte når de blomstre :-)
  Odyssey er altså en sund, stærk rose. Den er stor og kraftig og har så mange knopper, den første sprang ud her i går...havde helt glemt hvor smuk den er :-)
  Uhhh, hvor er der meget at glæde sig over lige nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Rhododendronen er supersmuk nu, men om en måneds tid, vil jeg nok igen synes, at den er kedelig og optager alt for megen plads i min lille have. Indtil det bliver vinter igen, og den står fin og grøn. Tror jeg napper frk. Anemones forslag med at plante klematis om den. 2-3 stk. skulle kunne gøre det.

   Odyssey kan heller ikke få nok rosende (hehe) ord med på vejen af mig. Den er livskraftig og ufattelig smuk.

   Slet
 8. Nåhhh man skulle bare skubbe lidt til dig, så kom der gang i dine indlæg igen. Det vil være synd at fjerne den store flotte rhodo (ellers må du jo sige til ikk´)... Ha' en smuk weekend.
  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok sige til hvis .......

   Jamen det regner og regner og os uden drivhus kan ikke lave meget i haven, selvom jeg stadigt har mange og store maleprojekter, mangler at tilplante et nyt bed, hvor jeg har fået fjerne elefantgræs, så sommerblomster, sætte planter i de rigtige krukker, gøre rent i Kagehuset og, og, og.

   Slet
 9. Sikke nogle super skønne billeder. Din rododendron er skøn, håber du bevarer den. Idéen med clematis der vokser i den er god synes jeg.

  Jeg glæder mig til at se billeder af alle dine smukke roser :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine roser er ikke særligt gamle. De ældste blev plantet i sommeren 2009. Flere blev klippet ned under jorden sidste år, hvor flere havde fået stængelsyge. Sidste efterår satte jeg en del, og i år er der også kommet et par stykker til. Men lige nu kan jeg se, at de alle vokser eksplosivt, så nu må regnen godt stoppe. Ellers ved jeg ikke lige, hvor smukt det bliver. Det er jo ulempen ved roser. De har det skidt med regn.

   Slet
 10. Jeg glæder mig SÅ meget til billeder af dit rosenflor! Jeg har fået møget 7 roser ned på mine 46 m2. Indtil videre er det kun James Gallway der har sat knopper, men de andre har jeg også købt i år.
  Akelejer er jo netop sjove fordi de er nogle tøjter og parrer sig på kryds og tværs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har selv kig på den gode James. Dejlig rose som egner sig til steder hvor pladsen er trang, da den gerne vil i højden. Men mon den synes om at stå i krukke?

   Slet
 11. Det ser super dejligt ud Nette, helt vild med din terrasse, mega hyggelig.
  ........ jeg er med på vognen med det lyserøde :)

  SvarSlet
 12. Hei!
  Kjempe fin blogg du har, og mange nydelige blomster du viser! Jeg titter gjerne innom en annen gang også!

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!