Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 23. juni 2012

1. etape på havetouren

Da 5 haveentusiaster samledes sidste år for at tage på havetour kendte kun 2 af os hinanden. Lone havde arrangeret det hele. Fantastisk. Jeg skulle bare stille op. Det syntes jeg var risky business, for tænk hvis de andre havde været rædselsfulde. De andre var, udover Lone, Gro, Lisbeth og Lene. Det kunne være blevet en meget lang weekend. Heldigvis var det ikke tilfældet. Det blev en sucess. Denne gang mødtes vi i februar hos mig til en bid mad, for at tale om hvilke haver vi kunne tænke os at se i år. Der var flere gode emner. Touren blev lagt på plads, og det viste sig at blive et helt forrygende program. Denne gang forlængede vi programmet, så vi fik to overnatninger.

Startskuddet gik med et besøg på Heides Planteskole. Det er ikke en almindelig planteskole, men en smuk kombination af en have og en planteskole. Stedet er kendt for sit enorme udbud af syrener, men der er mange andre usædvanlige ting, man kunne få op under neglene.
Syrenprinsen, som er gift med Tante Grøn, var vores vært og viste herlighederne frem. Tror nok han syntes, at jeg spurgte vel meget om dit og dat. Tante Grøn havde haft en finger med i spillet, så der blev serveret lækkerier med ægte jysk gæstfrihed.
Der kan ikke være mange planteskoler med et sådant udekøkken.
Eller træer som får lov at vokse igennem glastaget
Masser af lange kig
Og spejbassiner
Dagen efter var næste stop Tante Grøns og Syrenprinsens helt vidunderlige have. Vi var også på besøg i denne have sidste år, og fandt at den var så dejlig, at vi gerne ville se den igen. Og tænk sig. Den var mindst lige så vidunderlig som sidst.
Øjenlækkerierne begynder næsten inden man er kommet indenfor.
Få skridt inde mødes man af dette syn
Man skal se sig for, så man får øje på de mange detaljer som f.eks. disse
Lysthuset er beklædt med roser. De var ikke sprunget ud endnu, men det kræver ikke megen fantasi at forestille sig, hvor vidunderligt smukt et syn det bliver, når det sker
Inden for i lysthuset var de mange detaljer også med til at skabe en dejlig stemning
Det syder og bobler alle vegne
De hvide duer og anderledes belægninger er med til at skabe en vidunderlig cottagestemning
Skulle man blive træt, er der masser af dejlige bænke at slå sig ned på
En meget stor tak til Syrenprinsen og Tante Grøn for et par skønne dage i smukke omgivelser og inspirerende selskab!

Herfra gik turen videre med tourbussen OG Syrenprinsen og Tante Grøn til Haven i Hune, hvor vi skulle overnatte. Vi tog færgen fra Mors tilbage til hovedlandet.
Fortsættelse følger ........
17 kommentarer:

 1. Skønt at du lader os komme med på jeres helt fantastisk tur Nette.....det er nogle fantastiske steder I havde på programmet - jeg er sikker på der stadig lyder genklang af jeres milde latter over limfjordens vande ;0)

  .......og hold da op et misundelsesværdigt udekøkken ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare vidunderligt ud! Tydeligt at se at I har haft en fantastisk tur. - Super dejlige billeder, Tante Grøns have er MEGET smuk! - Glæder mig til at se fortsættelsen :-)

  SvarSlet
 3. Kære Nette
  Hvor er det et dejligt gensyn med billeder fra Heides planteskole og Tante Grøn og Syrenprinsens have. Og tak for dejligt selskab, det var en skøn, skøn og sjov forlænget weekend, jeg morer mig stadig:o)

  SvarSlet
 4. Tak for kigget :-)

  Det lyder vildt hyggeligt, at i 5 piger tilfældigt mødes via bloggen, og at der bare har været fin kemi mellem jer fra starten :-)

  SvarSlet
 5. Tak for turen igennem Tante Grøns smukke have.
  Det ser ud til, at du og de andre 4 har haft en hyggelig komsammen.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god Sct. Hans aften.

  SvarSlet
 6. Hej. Tak for rundvisningen i Tante Grøns have. Jeg glæder mig til fortsættelsen.

  SvarSlet
 7. :-D Det er dejligt med billeder fra tante Grøns have her i morgenmaden :-D
  Det var ski en skøn tur vi havde!
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Mmmmm dejlige billeder fra jeres tur. Tante Grøns have er bare så flot!!!
  Håber ikke det regner så meget på sjælland som det gør her i Jydeland lige nu. Jeg havde ellers lagt planer for dagen, men med det MØGVEJR bliver det rent havebloggeri :))) Men det er nu heller ikke at sige skie til :D
  Hilsen Bonderøven :O)
  Ps: Ingen billeder af HÅÅÅRNVIOLER???

  SvarSlet
 9. Ingen tvivl om at I har haft en fantastisk sjov og interessant TOUR. Vildt flotte billeder du viser fra både planteskolen (som vist er værd at køre efter...) og Tante Grøns vidunderlige have. Sjovt at se de mange søde og smukke detaljer - en stor oplevelse at besøge hendes have! Tak for det :)

  Ulla

  SvarSlet
 10. Kære Nette,

  tusind tak for sidst. Uhadadada, hvor vi fik een på opleveren og I fik da også lært at tale en hel del jysk:o)

  Jeg er meget meget glad for den søde historie du har skrevet om besøget i vores have, Nette. Og så fik jeg jo den billede-collage som jeg havde tigget om:o) Tusind tak for det.

  Mit elskede fugleskræmsel står stadig inde i køkkenet og "skræmmer" gæster væk. Vejret har stadig ikke været godt nok til at han må komme ud:o)

  Dit billede nummer to er taget lige præcis der, hvor mit yndlingskig ud i haven er. Egentlig meget pudsigt, or do we think alike?

  Den jammerlige storm har lagt mange digitalis og opiumsvalmuer ned. Øv, hvor er jeg bare tøsesur......det er ikke optur.....det er utur!!!!!

  Tusind tak igen engang for den søde historie og dine gode billeder. Og du kalder dig "Sigt-og-skyd-fotograf"!!!!!!!!

  Grønne forblæste knus

  PS: Har været til et par store fester inde i planteskolens store drivhus og jeg kan godt fortælle dig, at det er meget meget stemningsfyldt at sidde derinde en sen aftentime, hvor der kun er oplyst af stearinlys og stjernerne på himlen.

  Flere knus

  SvarSlet
 11. PPS: Også en rigtig stor tak til de af jer, der har skrevet så søde ord om vores have. Sådan noget bliver man bare glad i låget af:o)

  Endnu flere knus

  SvarSlet
 12. PPPS: Ikke flere PS´er:o)

  Flere knus endnu

  SvarSlet
 13. Hej Nette

  Tak for nogle dejlige billeder af haver og planteskole - de er helt vidunderlige.

  I har da haft den skønneste tur kan jeg klart fornemme :)

  SvarSlet
 14. Jeg har kigget og kigget efter dette indlæg, og finder det så igennem en andens blog... hmmm... Nå, men ihvertfald er det dejligt at høre om jeres skønne tur og jeg kan tydeligt høre snakken og de vilde grin summe for mine ører.

  Det er skønne billeder du viser fra Tantens have og Heides planteskole, perfekt kombination. Jeg glæder mig til resten af touren... :o)

  SvarSlet
 15. Dejligt at følge med til skøn have og planteskole og skønneste billeder er det! I har haft det vældig hyggeligt, fornemmer man i den grad ;-)
  Spændende med 2. tour...
  sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
 16. Hej, Nette! Hvordan går det med dine roser, er meget spændt på at høre fra dig igen. Knus herfra

  SvarSlet
 17. Tusen takk for en flott hagevandring. Skulle ønske at jeg var med på den turen :-)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!