Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 3. marts 2012

Små forberedelser til foråret

Vintergækker
Først vil jeg sige tak for, at I alle var så søde og opførte jer eksemplarisk over for vikaren. Hun er jo en sød og dygtig lærerinde med sans for detaljerne og dybden, og det kan man virkeligt lære noget af!

Jeg har ingen drivhus, så det med at så og i det hele taget forspire, laver køkkenregionerne om til et .... lidet skønt sted. Sidste år lovede jeg mig selv, at jeg i år KUN ville så lathyrus, selvom klokkerankerne var vidunderlige sidste år.

Alligevel har der sneget sig rå mængder af frø, løg og knolde ind. Hvordan er det lige gået til mon?

Jeg besluttede derfor at investere i, hvad jeg kalder en "tugthusdrivbænk", da den er købt på Aldershvile Planteskole, men lavet i Statsfængslet på Fyns land. Kun den lille størrelse for den store så drabelig stor ud til min lilleputhave.


Den er lavet af sibirisk lærketræ, og jeg glæder mig til, at træet får den pæne grålige farve. Derfor har jeg samlet den og sat den ud, så den kan få lidt patina.

Jeg måtte en ekstratur tilbage for at købe yderligere en underramme, så den er blevet høj, men jeg håber, at det så ikke kun er de bittesmå planter, som kan stå der. Jeg satser på, at det kan formindske tiden med kaos i vindueskarmene.
De hjemmelavede drivbænke med sprossede vinduer er meget charmerende, men denne er lavet, så vandet kan løbe fra vinduerne, og der er ingen sprosser til at stoppe vandet. Måske der kan stå et gravlys og holde frosten væk?

Jeg må indrømme, at min lille grønne plet ikke er så grøn og pæn, som den kunne være. Det er langt fra alle stauder, der er klippet ned endnu, men jeg har været i haven for at rydde op og starte forberedelserne til den forestående travle sæson. Glæder mig til at jeg kan male det nye hegn sort, for det vil også pynte meget.

Vi har jo haft et par helt vidunderlige dage. I går tog jeg tidligt fri, men en hyggelig havenabo kom på visit i haven, hvor vi plantede os med te og kaffe på terrassen. Der var over 20 grader! Yderligere to kom dumpende pø om pø, og jeg fik ikke lavet meget. Den første havenabo havde en gave med, for at fejre at foråret var kommet:


Mmmmm duftende violer
Fortsat god weekend til alle læsere

16 kommentarer:

 1. Det var sikkert et par kønne planter der sad der i haven... :o)

  Hvor er det dog en skøn drivbænk, men det er lige før jeg får lidt ondt af de "tugthusfanger", som skal fremstille udstyr til dem der går derude og nyder den frie natur... c".)

  SvarSlet
 2. Ja, der er dejligt ude i haven, og man glemmer næsten, at der er ikke er særligt meget grønt endnu.

  Tillykke med din drivbænk. Den ser smart ud, og selvom jeg også tænker på, at den er fremstillet af en, der netop ikke kommer ud under den åbne himmel, så vil jeg tro, at den er solidt lavet og holder længe. Jeg er undervejs i mit arbejdsliv stødt på kontormøbler, der er fremstillet i statsfængslerne, og de er vist ikke til at slide op.

  VH Nina

  SvarSlet
 3. Det lyder hyggeligt med lidt kom sammen i haven. Du skal nok nå at få ordnet din fine lille have, selvom du også tager dig tid til en snak med dem der kigger ind :-)

  Håber din nye kasse fungerer efter hensigten :-)

  SvarSlet
 4. Hej. Det var en smart kasse. Jeg håber, du får stor succes med den. Dejligt med en duftende viol. Rigtig god søndag.

  SvarSlet
 5. Det bliver sjældent som man lover sig selv år efter år med de kære frø ;0) Jeg ved hvad jeg taler om hahha. Skønt at foråret er kommet til lille Danmark, men det var vist kun et lille visit, for her er bidende koldt nu :0(
  Ha´en god søndag.

  SvarSlet
 6. Tillykke med din nye drivbænk :-)
  Jeg har godt set dem på Aldershvile. De ser gode og gedigne ud, så jeg tror nok du skal blive rigtigt glad for den. Det lyder som en god idé, både at forhøje den, men også at bruge et gravlys mod frosten.
  Ah, duften af viol. Den har jeg endnu til gode i år :-)

  SvarSlet
 7. Den er da rigtig god den drivbænk, tillykke med den.

  SvarSlet
 8. Dejligt med et par dage med forårsfornemmelser! Men nu er det spæde forår godt nok tilbage med kulde og gråvejr. Men lyset er tilbage!! Rigtig lækkert drivbænk!
  ;O)

  SvarSlet
 9. Jeg så også drivbænkene på aldershvile. De ser rigtig smarte ug. Selvom jeg har drivhus, var jeg alligevel fristet :o)) Jeg kan godt forklare det med frøene. Det er en virus, så du er faktisk helt uden skyld i det. Virus indtager vores hjerner omkring januar og ganske enkelt tvinger os til at købe frø i rå mængder. Vi kan ikke gøre for det. Når virus damper af omkring marts, er vi lige pludseligi besiddelse af årets samlede frøsortiment og så kan man jo lige så godt gå i gang med at så, for vi nænner jo ikke at smide dem ud :o))

  SvarSlet
 10. Jeg glæder mig til at se hvad du finder på med den drivbænk :-) og tak for The. Ærgerligt at jeg ikke nåede the og kage i går :-)
  Mange hilsner Gro
  PS: fik du smidt dine CD valmue frø?

  SvarSlet
 11. Hej Nette.
  Det er dejligt at du også er kommet i gang i haven - og nu kan det kun gå fremad. Vi ignorerer ganske at de har lovet koldere vejr - ikke?
  Yndig forårsbebuder.

  SvarSlet
 12. kender kun alt for godt det med at forspiringen kan gå helt amok....og den er sød den lille viol - men mon en er nok...

  hilsen Frederikke

  SvarSlet
 13. Kære Nette

  Åhhh, hvor er den fin din drivbænk! Den bliver du helt sikkert glad for!!! Det bliver så godt at have et sted til fordrivning...og ja, et lys i kassen, når det er koldt!
  Hvor er den skøn den lille viol og sikke en flot potte!

  SvarSlet
 14. Tak til jer alle for kommentarer.

  Til Lavendelfryd kan jeg kun sige, at jeg vist må til lægen, men hun plejer bare at sige: "Du har en virus, den kan jeg ikke gøre noget ved. Penicillin virker ikke her. Du må bare vente på, at den går over".

  SvarSlet
 15. Hej Nette

  Nej, spar du dig bare turen til lægen :o)) Der er hverken vaccine eller penicillin, som kan hjælpe med den virus :o) Den må du bare stå igennem. Og jeg må med det samme advare dig - den er med temmelig stor sikkerhed i omløb igen næste år på samme tid :O))

  SvarSlet
 16. @ Gro, nej desværre ikke. Jeg har ryddet op i haven efter vinterens opsætning af hegn, smidt i storskrald, klippet nogle af stauderne ned, hældt olie på kaminen i Kagehuset og ....... brugt HELE søndag eftermiddag på at få sendt varer fra Bilka. Det tog flere timer plus ud- og hjemrejse.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!