Haven

Haven
En lille have på 200 m2

søndag den 12. februar 2012

Stemninger

En blogger ved navn Pia Jensen citerede Mary Keen i en kommentar til et af Claus Dalbys indlæg:

"Det svære ved havedyrkning er ikke at få planterne til at vokse og trives. Det svære er at designe haven, så det bliver til det rum af skønhed, man som haveejer fantaserer om".

For mig er det præcis, hvad haveri drejer sig om. Utroligt flot formuleret.

Når jeg så alligevel googler de enkelte planter, er det som regel fordi, jeg har set dem i en sammenhæng der taler til mit hjerte, og som forholdsvis ny havegal har brug for viden om planten.

Når jeg forsumper i Blogland og suser rundt på forskellige blogs, er det ofte også i søgen efter billeder, som passer ind i det  billede af den STEMNING, jeg går rundt med inde i hovedet. Jeg er til det småvilde fortættede cottagelook, selvom jeg også oplever WOW-øjeblikke, når jeg ser helt anderledes haveudtryk. Lidt som når man ser et flot maleri, som man begejstres for, men som man ikke ville have hængende hjemme hos sig selv.

Hvem kunne ikke tænke sig at se, hvad der gemmer sig bag denne portal?


Der er ikke så meget at lave i haven, og selvom jeg burde kaste mig ud i nogle store oprydningsprojekter i skabe og kælder, finder jeg i stedet drømmene frem. Se bare denne blog og lad jer ikke afskrække af den meget sukkersøde header samt nærmest honningdryppende romantik:

http://warrengrovegarden.blogspot.com/2010/08/tour-of-our-garden.html
http://warrengrovegarden.blogspot.com/2010/07/tour-of-our-garden.html

Carolyn har været i gang med sin blog længe og er en flittig fotograf. Selvom man ikke er til teselskaber og flæser, er der også mange pletskud. Og der er jo ikke hullerne i osten men selve osten, jeg leder efter.

19 kommentarer:

 1. Nej.... hvor er det smukke billeder.
  Er håbløst forelsket i det første billed. Den blog vil jeg lige ind at suse og snuse rundt på.
  God søndag.

  SvarSlet
 2. Jeg elsker også billederne fra denne have :-)

  SvarSlet
 3. Kære Nette.

  Jeg giver dig ret, - et langt stykke af vejen ;o)

  Der er mange havetyper jeg kan imponeres over, fx den japanske, men det betyder ikke at jeg kaster mig over sten og lygter. Derimod kan jeg svælge i fotos fra engelske (og danske) haver med kæmpe frodighed, men stadigvæk forventer jeg ikke at min lille have kommer til at se sådan ud. Men det behøver den vel heller ikke? Stemninger for mig kan lige så godt være glæden over den lille blomst jeg har byttet mig til, de bede jeg bakser med og det pindsvin som gider komme hos mig. Altså bare at være i det, der er mit lille haveparadis og så er det ikke helt så vigtigt om det ligner noget på smukke billeder.

  Stemninger for mig er også at besøge nogle af disse fantastiske haver, hapse nogle delikate detaljer og så ellers hjem til mine egne gummistøvler.

  Nå, sikke da en masse tankespind du fik sat igang på denne hviledag. Kan du fortsat hygge dig i blog-og-fantastiske-stemningers-land.
  Haveknus og fnis fra friis

  SvarSlet
 4. Tak for linket :o) På trods af blonder og fyssenys, er det bare vildt lækkert :o) Totalt drømmeagtigt. Der skal jeg snuse rundt i dag :o)

  SvarSlet
 5. Kære Nette
  Først og fremmest tusind tak for igår det var super hyggeligt og super lækker mad du diskede op med. Hvor er det skønt at have noget at glæde sig til og juni bliver jo helt fantastisk i år:O)
  Jeg er enig i at Mary Keens formulering er utrolig flot. Jeg blive altid benovet over at folk kan citere hvad andre har sagt og vil prøve at huske dette:O) Tak for linket, jeg glæder mig til at snuse lidt herinde for du har ret der er fanget nogle fantastiske stemninger.
  Jeg elsker cottagestemningen, men jeg elsker i lige så høj grad landskabet og som den drømmer jeg er finder jeg også inspirationen i udsigten over en kæmpe åben græsplæne samt i skoven, på stranden, på engen, på kirkegården, i storbyen - dette gør desværre også at jeg kan være meget splittet over hvad jeg vil med min egen have.

  SvarSlet
 6. Mon ikke design og viden om planter går hånd i hånd. Stemningen kan hurtigt blive brudt med den forkerte placering, hvor planten ikke får, hvad den har brug for:-). Jeg er helt klart også til cottagstil mikset med den naturlige have, når det gælder min egen matrikel, men nyder gerne andre stilarter udenfor.

  Tak for advarslen om det sukkersøde :-). Heldigvis behøver man jo ikke at "købe" hele pakken.

  Ha´en god søndag aften
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Elsker også frodigheden, overdådigheden, vildskaben og naturligheden i haven.

  SvarSlet
 8. Jeg må lige ta mig en kigger. Det første billede er helt fantastisk :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 9. Fantastisk ! Det er jo en helt anden verden, jeg bliver vist revet lidt med og ville ønske at jeg boede der ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 10. Kære Nette,

  når du lægger så stor vægt på vigtigheden af at indfange lige præcis den havestemning, du går og drømmer hede drømme om, så skal det med garanti nok lykkes for dig, at få skabt lige præcis det haveudtryk, du higer efter. Da jeg ved, at du er et meget tålmodigt menneske.....hooooost....hoooost... skal du blot lade tiden arbejde for dig. Så skal din have nok vise dig vejen:o)

  Jeg har det præcis ligesom dig, Nette. Godtnok er bare ikke godtnok og en have er ikke bare en have ...så jeg bli`r ved og ved og ved indtil jeg opnår den stemning, jeg tilstræber. Arbejder på sagen på 12 år nu!!!!

  Jeg bliver også mega nysgerrig efter at se, hvad der gemmer sig inde bag haveportalen fra Aiken Garden. Men det jeg finder alleraller-lækrest ved denne have, er de mange helt fantastiske fuglehuse, redekasser etc. Jeg kan altså bare slet slet ikke stå for dem. Jeg kunne godt "nøjes" med en ti stykker af dem....forskellige slags, forstås:o) De er savlelækre. Gad vide, om der findes et sted, der forhandler dem? Og gad vide, om de overhovedet er til at betale sig fra?

  Tøvejrsknus

  SvarSlet
 11. OK jeg er helt med... drømmer stadig rundt mellem dis og blomster i en gammel hemmelig have. Dejlige billeder... suk!

  Kh Line Fauerholm
  FauerFlora

  SvarSlet
 12. Tante Grøn's bemærkning er lige i skabet. Det er lige præcis det med ikke at helme før at alt er lige i skabet. Da haven jo er en levende organisme er der altid noget som ikke er helt som det skal være - heldigvis - for så er der aldrig en ende på det :o)

  Jeg kan slet ikke vente på det forår, så jeg kan fortsætte arbejdet mod det jeg drømmer om.

  SvarSlet
 13. Holy potato, sikken en have, der kunne jeg godt bo.
  Annette

  SvarSlet
 14. Hej. Hvor er det rigtigt det hele. Det var rigtig inspirerende at læse og jeg kom helt i drømmeverden jeg også. Billederne siger alt.

  SvarSlet
 15. Wauw!!!! Sikke nogle fantastiske flotte stemningsfulde billeder. Det får mig til at drømme endnu mere om forår og JEG KAN SLET IKKE VENTE!!!!

  Kan du have en dejlig dag Nette!

  Kh Marlene

  SvarSlet
 16. Kære Nette.
  Jeg har vist samme vane som dig, jeg suger simpelhen indtryk til mig, jeg råder over en ikke helt lille samling af franske have og boligblade med den fine stemning der tiltaler og fortryller mig. Nogen gange giver det næsten lidt et stik i maven når jeg nå indse at rigtig meget ikke vil kunne lade sig gøre, til dels pga klima og måske i større grad mere verdslige forhold. Jo vores have er virkelig lille,knap 150 m2, meget mindre end drømmene, Men vores usikre forhold i arbejde og verden begrænser os desværre indtil videre, men håbet er lysegrønt (min yndlingsfarve) som foråret. Jeg håber vi snart kan få en mere rodfæstet tilværelse med egen have der kan udvikle sig som drømmene og vinde luft.
  Henrik

  SvarSlet
 17. Sikke da en dejlig blog, jeg har da savlet en del, mums. Tak for det!

  SvarSlet
 18. Hej Nette,
  jag tänker att trädgårdar är personliga och det viktigaste är att man trivs i sin egen trädgård och tycker om den.
  Kram

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!