Haven

Haven
En lille have på 200 m2

fredag den 3. februar 2012

Så er hopperiet gået i gang ...... igen

Gitts Perfection
Megan Dean. Ligener vist en del Stolze von Berlin, som sover vintersøvn i kælderen. Men pyt.

Star's Lady. Den passer da fint til Megan Dean. Tror jeg.

I går skulle jeg liiiige forbi Aldershvile Planteskole og kigge - kun kigge - på et par ting, som indgik i lidt forårsplaner. Jeg tog ingen kurv - for jeg skulle jo ikke have noget - blot se - og skridtede derfor raskt ind for at styre lige mod mit mål , da jeg blev brat stoppet af synet af lange, lange rækker fyldt med farvestrålende billeder af dahlia, hvor der gemte sig knolde bag.

Sidste år var første år jeg havde held med dahlia. I kælderen ligger derfor nogle knolde gemt til foråret. Jeg skulle slet ikke have flere. For hvor i alverden skulle jeg dog gøre af dem? Blot har jeg som godnat læsning bladret og genlæst lidt i et par af Hr. Dalbys bøger, hvor en enkelt type dahlia havde fanget min interesse. Så jeg nærmede mig forsigtigt de lange farvestrålende rækker. Men jeg skulle ikke have noget, for flere af de indbydende og smagfuldt sammensatte Dalby selektioner, som snart kommer i Bilka, har jeg allerede sat kryds ved.

Alligevel hoppede et par poser frækt op i armene på mig sammen med nogle dejlige primulaer ...... som jeg heller ikke skulle have. Suk. Det var årets startskud til hopperiet. Hvad skal det ikke ende med.

31 kommentarer:

 1. Det forsætter bare derudaf fra nu af Nette - jeg er sikker, for jeg har det jo ligesådan er total uforbederlig uanset hvor meget jeg taler dunder til mig selv.
  Du er simpelthen Dahlia-expert-dyrker jeg glemmer ikke hvor kæmpestore de var i dine potter, så her må du ikke stoppe blot købe nogle flere potter:O)

  SvarSlet
 2. Søde Nette,¨

  det er nogle helt uimodståelige lækkerier, du viser her. Det er ligeså mundvandet løber ned i tastaturet.

  Synes godtnok det er frækt at de dersens dahlia og primulaer bare lige sådan hoppede op i din kurv. Du drager dem simpelthen til dig. Det er jo ikke din skyld kære Nette. Du har bare blomstertække.

  Hav en rigtig dejlig weekend og pas nu på, hvad der hopper rundt omkring ørene på dig i disse blomster-desperate vinterlige tider.

  Stort knus og kærlige tanker.

  PS: Syrenprinsen fortalte dig, at jeg har fundet en stafet til min skumle forsendelse, ikke?:o) Så du slipper for lyssky bagsædeleverancer i denne omgang:o)

  Flere knus

  SvarSlet
 3. Jeg kender godt til det med ulydige planter og knolde der hopper op i favnen...Jeg har just oplevet det, skulle blot lige have en 15 styk. lavendel....Nå men det pynter jo altsammen i din have vil jeg tro. Uh forår hvor er du, lige rundt om hjørnet ikke osse ?
  Henrik

  SvarSlet
 4. Hvorfor gå i Fitnesscenter når man kan dyrke Have-hopning...!? Skønne-skønne dahlia du har fundet.

  Jeg listede forleden dag ind i havecenteret i bilka, KUN for at kigge OG jeg gik ud igen UDEN varer. Fik du den!! Det skal dertil siges at manden min, slentrede bagefter med indkøbsvognen, og da jeg så rækkerne med dahliaknolde var jeg klar over at valget stod mellem ro til fordybning eller knurren i indkøbsvognen... Så jeg valgte at vende ryggen til herlighederne, bevare den ægteskabelige idyl, - for så at smutte derop snarest i selskab med mig selv ;o)

  Det er simpelthen også så spændende hvordan det går med knoldene i vinterhi, - rendyrket gyser hvis du spør' mig!

  Hyggehejsa fra fru friis

  SvarSlet
 5. PS. Jeg rånyder lige nu at frosten er voldsom. Det har nemlig bekymret mig en smule, hvad al den grønne vinter IKKE gør ved de slimede bæster, som ikke er populære når man er dahliaelsker. Har man én gang oplevet snegles hærgen i en dahlia, der står tilbage med bare ribber, så glemmer man det aldrig! Så hurra for hård frost og et fantastisk dahliaår.

  Det var bare det jeg ville si'e! Haj fra maj ;o)

  SvarSlet
 6. Frække er de... de Dahliaer - men hvor er de skønne, så du har sikkert tilgivet dem unoderne.

  Hop du bare videre - bare du fortæller os om det, så vi ikke skal føle os alene med klikfingre og manglende skyklapper.

  God weekend :)

  SvarSlet
 7. Jeg kan godt forstå, at ´du var svag´ et kort øjeblik.

  I år tror jeg, at jeg vil så lidt igen. De kom næsten lige så hurtig i blomst som knoldene.

  SvarSlet
 8. En frygtelig vane planter har i plantecentrene, men frygtelig dejlige at nyde i haverne.
  Smukke dahlia der sprang på dig og jeg tør god vædde på, at du finder en plads i din skønne have :-)

  SvarSlet
 9. det er det man kalder ryggrad som en medisterpølse ha..ha.. , og desværre har jeg samme "problem"

  SvarSlet
 10. Åh nej, er de der allerede? :-D Ja, men så er det jo godt at jeg har vores bil i næste uge, for der skal vist planlægges en tur til Aldershvile. Jeg troede at der gik et par uger endnu, før de havde Dahlia.
  Hvor er de skønne, dem du har fundet.
  Jeg fik ikke købt en eneste sidste år, så i år må jeg købe dobbelt så mange :-D Juhu.

  SvarSlet
 11. Kære Nette - skønne blomster. Måske er den øverste liiiige effektfuld nok. Når jeg nævner det, er det fordi, jeg er så minimalistisk i min tankegang.

  SvarSlet
 12. Dahliaer er bare ikke til at stå for, så jeg forstår dig godt.

  SvarSlet
 13. Uha nogle lækkerier, der hoppede op i din vogn. Den øverste Dahlia, er godt nok lækker WOW. :-D
  Men kender det kun alt for godt.... planterne springer op i vognen, som om jeg kunne gøre noget ved det´ måske!!! Jeg gør jo ingenting ;-D
  Planteafdelinger har en evne til at gøre min rygrad svag som...... en regnorm.... (Det siger min familie i hvertfald)
  Jeg har også planer om mange flere Dahliaér i år. Sidste år var nemlig første år jeg huskede, at få dem op inden vinteren. Jeg er så STOLT af mig selv :-D Det må bestemt belønnes med mange flere Dahliaér.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 14. @ Lisbeth, Selvom jeg på grund af skvalderkål i rå mængder hos mine havenaboer, er nødt til at have krukker mod skel, er der nok grænser for det med krukkerne, men jeg er vist ganske rigtigt nødt til at købe flere af de store.

  @ Tanten, Dejligt at nogen forstår mig. Jeg kan jo slet ikke gøre for .... noget. Ja, Syrenprinsen har ladet mig vide, at I har klaret transportopgaven.

  @ Henrik, Jeg så godt din lavendel bestilling. Tænk at der findes så mange forskellige.

  @ Fru Fniis, Aldershvile har en ældre medhjælper som ligner en nisse. Han glædede sig også over frosten på grund af den gavnlige virkning, den havde på de ulækre snegle.

  @ Claus, Hahahahaha, ja og jeg er dronning af Sverige :0)

  SvarSlet
 15. Hæ, endelig en bølge som jeg bare slet ikke er med på og heller ikke falder i svime over :o)) Befriende for en gangs skyld ikke at blive fristet :o)) Så bringe endelig flere billeder af Dahlia - jeg er helt rolig. Til gengæld er der andre slemme ting, som springer på mig når jeg er på planteskolen :o) Så helt uden hopning er det for mit vedkommende ikke :o)) Der er farlige ting på planteskolerne.

  SvarSlet
 16. I LOVE IT ! som en vis creme konge ville sige :-) Den øverste tror jeg lige godt jeg kunne bruge :-D
  Knus Gro

  SvarSlet
 17. Kære Nette,
  Jeg tror det ender med at du igen i år får en helt igennem fantastisk have med alle dine dejlige lyserøde planter. Kors, hvor jeg glæder mig til at se den :)
  Jeg tror hopperiet fortsætter, hvis jeg kender dig ret :)

  SvarSlet
 18. Blomster skal man give sig selv lov til at købe :-)

  Glæder mig vildt til at få købt nogen til min nye have. Jeg skal helt sikkert også have nogle dahliaer, der er jo nærmest ingenting i haven, så jeg vil tillade mig at købe noget der allerede i år kan sætte lidt kulør på :-)

  SvarSlet
 19. Kære Nete.

  Har lyttet til dit råd, kan godt se det er nemmere.
  PUHA kender det kun alt for godt, kun seeeeeee, ikke haaaaa, men så lige pludselig er der andre kunder der rager til sig og vupti så er jeg selv en af dem, opfatter egentlig hvad der sker,trala.

  God aften til dig

  SvarSlet
 20. ....utroligt som de springer Nette.....sidder helt og får abstinencer ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 21. Hej Nette,
  tack för kommentar hos mig!
  Finns så många vackra rosor som man vill ha... känner igen ditt besök i plantskolan:)
  Ha det gott!

  SvarSlet
 22. Du må være magnetisk på en eller anden måde :-)

  SvarSlet
 23. Hvor er de skønne. Jeg forstår sandelig godt, at de tiltvang sig med hjem. Får du ikke plads til dem, kan du vel plante dem på den lille vej ned til kagehuset, så alle kan nyde dem.

  SvarSlet
 24. @ Lene, Tak .... men jeg har da også hvide og lyslilla blomster hehe :0)

  @ Gro, Du kan jo håbe på at knoldene formerer sig helt vildt, så jeg kan dele til næste efterår. Så kan jeg måske kaste nogle knolde over det nye hegn.

  @ Lavendelfryd, Ja, planteskoler kan være møgfarlige, men Bilka bør vist også opgraderes til et farefuldt sted, når de får alle Claus' lækre ting om en lille måneds tid. Jeg HAR fundet en chauffør med jydekrog og hænger :0)

  @ Margrethe, Du bør muligvis give de gode råd videre til din datter. Jeg glæder mig til at se mere fra din nye blog. Selvom der jo ikke er så meget at vise og skrive om på denne årstid.

  @ Tim og Mamse, Sidder lige here og spekulerer på om jeg helst vil have rygrad som medister eller regnorm. Ællebælle....

  @ Dorthe, Der er kun 1 middel mod abstinenser: skynd dig at købe noget.

  @ Vivi, Din heldige kartoffel. Tænk sig at have en kæmpehave som man kan regere rundt i og købe ting til. I det mindste render tyveknægte ikke med planterne!

  @ Sussi, Hæhæ good one!

  @ Frøskuffen, Jeg udøver en smule gorilla gardening i ny og næ, men det går mere ud over en ukritisk havenabo (hvis have ligger et stykke fra min), som er arvtager til alle mine fejltagelser :0)

  SvarSlet
 25. Kommer bli finfint i din trädgård även detta år!
  Vårlöken jag deltar i tävlingen med heter så o jag tror inte att man kan äta de...men även om det går så skulle jag inte göra det ;-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 26. Kommer bli finfint i din trädgård även detta år!
  Vårlöken jag deltar i tävlingen med heter så o jag tror inte att man kan äta de...men även om det går så skulle jag inte göra det ;-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 27. Hej søde Nette.

  Jeg ved godt at det er nemmere det andet, men det er fordi jeg har en far, som æææælsker at gøre mig pinlig berørt, så det er nemmest for mig at han ikke bare kan skrive løs af åndssvage ting ;o) De der kender ham, ved lige hvad jeg mener. Ikke noget ondt i det, han har bare en syg humor ;o) Han ved faktisk ikke at jeg har en blog, haha men HVIS han finder ud af det :o!!!!!!!

  ANYWAYS....skønne dahlia'er, skal have mange mange, rigtig mange af dem i år. Skønt at sige i år ;o)
  Sofiepigen laver aftensmad, så jeg har tid til at nærlæse din blog ;o)

  SvarSlet
 28. Ja og som motstandskraften er svekket etter en lang vinters mørke. Kroppen mangler helt lys og varme og er svak for fristelser... Men det er bare til å la det hele bli som det blir, det er ingen vits i å stå imot. Gledene blir desto fler til sommeren:)

  SvarSlet
 29. Kære Nette,

  lige et lille sidespring her fra morgenstunden, der absolut intet har med dit indlæg at gøre:

  Du skrev på Havenarkomanens blog, at du godt gad være med til en havetossefrokost her på øen. Du skal da være mere end velkommen.....måske du jobwise er i Jylland alligevel? Et par timers kørsel fra Århus og vupti....så er frokosten klar:o) Det synes jeg du skulle overveje. Speciel gueststar i Nordmors Havetosseforening er ...ta...da Kreakrampen. Men vi vil gerne have en prominent Speciel gueststar mere, så du kan bare komme:o)

  Og ja, min kære far vil sikkert gerne snedkerere et par fugleredekasser til mit blomsterbarn, men de er ret kedelige, hvis ikke de bliver malet på en eller anden sød facon. Kan din ældre udgave af Preben mon også klare et stykke malerarbejde?

  Knus og tænk lige over den frokost på mandag.

  SvarSlet
 30. Aaaawwwwwrrrr Tante Grøn. Tusind tak for invitationen, men det kan jeg ikke *stamper i gulvet af ærgelse og hysteri*. Det var lidt for lidt tid til at ændre andre - og keeeeedelige - aftaler som har noget at gøre med arbejde. Orv. Næste gang jeg skal på de kanter, kunne jeg godt finde på at kontakte dig :-))

  SvarSlet
 31. Dejlige planter!!!... og uhhhh, hvor jeg kender til frække planter, der konstant sniger sig ind på mig :-)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!