Haven

Haven
En lille have på 200 m2

fredag den 25. marts 2011

Er man forelsket i cottage garden stilen, er "Tasha Tudors HAVE" en bog, man bare må eje

Dette er ikke en anmeldse af bogen. For jeg har ikke læst den endnu. Bogen er netop udkommet på dansk på forlaget Klematis. Jeg rev det sidste eksemplar ned af hylden hos min lokale boghandel i går sidst på eftermiddagen. Jeg skulle have middagsgæster, så det blev kun til billed-kiggeri og spredt læsning sent i går aftes og her til morgen. Men for katten da. Richard W. Browns fotos er som malerier af den aller bedste slags. Bogen er visuelt vidunderlig, og jeg kan næsten ikke vente med at krybe tidligt i seng i aften med en kæmpe kande te og denne bog.

Hvis I kan lide den vilde, eventyrlige cottage garden stil, må I ikke snyde jer selv for denne bog. Sikke et univers Tasha har lavet. Hvis I endnu ikke har set klippet fra den japanske udsendelse om Tasha, kan I se det her.

Jeg er ikke sikker på, at det er lovligt at vise disse billeder uden tilladelse fra Klematis, men jeg satser på tilgivelse i stedet for tilladelse :-)

18 kommentarer:

 1. Kære Nette
  Helt glad for din begejstring.
  Du kan ved selvsyn nu se, at jeg bestemt ikke bandt dig noget på ærmet, da jeg anbefalede den på det kraftigste.
  Den er helt SPECIEL og meget DEJLIG.
  Mange hilsner

  SvarSlet
 2. En flott bok, det er det ingen tvil om! Jeg har bladd igjennom den på nettet og jeg er helt betatt! Det blir en del sene nattetimer over hagebøker her også;) Ha en fin fredag! Cathrine:)

  SvarSlet
 3. Lyder spændende og især efter at have set klippet..Skønt med anbefalinger..
  God fornøjelse i aften med the og bog :)

  SvarSlet
 4. Altid spændende at høre andres begejstring. Jeg må nok overveje alvorligt at investere i denne bog også.

  Ulla

  SvarSlet
 5. Den ser rigtig god ud. Jeg kommer vist også til at overveje, om den skal være i min bogsamling.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 6. Tillykke med bogen! Den ser aldeles vidunderlig ud!!!

  SvarSlet
 7. Den är helt underbar boken!Jag har läst den så många gånger den har varit en stor inspiration för mig!
  TREVLIG HELG!

  SvarSlet
 8. Den ser meget spændende ud, jeg har bladret i den på Claus Dalbys side - helt eventyrligt

  SvarSlet
 9. Ja, det er en dejlig bog. Jeg fik den på svensk for ca. 12 år siden, og den har siden da været en af mine yndlings-havebøger. En bog, som jeg læste om og om igen.

  God weekend :-)

  SvarSlet
 10. Godmorgen Nette:o)

  Er spændt på at høre, om du overhovedet har fået sovet inat? Eller har du slugt hele Tasha Tudor-bogen i een mundfuld? ER DEN IKKE BARE FANTASTISK?:o) Det er simpelthen HAVEBOGEN for en cottage-nørd, ikke? Jeg kan også kun på det allerkraftigste og allervarmseste opfordre alle, som holder af cottagestilen til at købe den. Det er ikke en bog, man låner hos naboen eller på bibliotketet, for man kan simpelthen ikke give den fra sig igen. Og så risikerer man jo både nabostridigheder og bøder og hvad ved jeg. For mit vedkommende vil jeg ihvertfald komme til at bruge denne bog igen og igen og igen, sår`n helt terapeutisk og meditativt, for det er rendyrket æstetik og en flugtvej til en smuk, drømmeagtig verden, hvor tiden står stille og hvor skønheden og frodigheden regerer suverænt. Er spændt på at høre, hvad DU har at sige om bogen, Nette.

  Mange begejstrede hilsner og rigtig god haveweekend

  SvarSlet
 11. Kære Tante Grøn og andre :-)

  Næ, jeg er heldigvis ikke færdig med bogen endnu. Jeg nyder den i fulde drag, men har haft travlt på det sidste. Tasha var jo i virkeligheden en mellemting mellem en victoriansk dame og en hippie. Bare bogen blev ved og ved :-) Skøn læsning.

  Har forresten opdaget, at hun selv forfattede en lignende bog med fotografen Richard Brown to år før denne bog blev skrevet, som hedder "The private world of Tasha Tudor". Den tror jeg sørme også, at jeg må have fingre i :-))

  SvarSlet
 12. Jeg har fått låne denne boken av en nabo:) herlig hage hun har laget seg, en ordentlig drøm:) Kos deg masse med den:)

  SvarSlet
 13. Den bog ser sørme spændende ud. Jeg så klippet for et par uger siden da du og Claus Dalby henviste til det.
  Jeg er også vild med Cottage Garden stilen, det passer fint i min lille have.
  God weekend
  Forårshilsner
  Pia www.findinspiration.dk

  SvarSlet
 14. Kære Nette:o)

  ØV...lungebetændelse og ingen Lupinus Blossom. Hvor er livet brutalt. Nu skal du både lide af lungebetændelse OG ulykkelig kærlighed på een gang. Rigig rigtig god bedring med begge dele. VI SKAL NOK FÅ FAT I DEN UFORSKAMMET LÆKRE LUPIN....hold ud, hold, ud min pige:o)

  Tantelige godbedrings hilsner

  SvarSlet
 15. Kære Nette - du behøver ingen tilgivelse for at bruge billederne. Du er SÅ velkommen.

  SvarSlet
 16. Kære Nette
  Den bog MÅ man da eje...det er jo det ene guldaldermalerier efter det andet...
  Tak for dine altid dejlige/søde/sjove kommentarer på min lille blog ;-)
  Håber det går bedre med helbredet?
  Bedste hilsner Fru Krull

  SvarSlet
 17. Kære Nette. Jeg ved jo der er liv i dig, det kan jeg se på kommentarer hos C.D., men jeg savner da muntre indlæg fra din hånd!

  Har også tænkt på hvordan historien med dine påskeklokker endte, står de og strutter ligesom deres artsfæller ude i det ganske land??

  Nå, men mon ikke du dukker op igen når tid og lyst byder sig.

  Mange varme påskehilsner fra fru friis c",)

  SvarSlet
 18. Hej Nette,
  Jeg havde den bog for mange år siden - på engelsk. Igår ledte jeg så efter den - og væk var den. Det går jo ikke, så jeg må have et nyt eksemplar. Skønt at vi er så heldige, at den er oversat til dansk. Jeg har set det japanske klip på YouTube fra hendes have. Hvor er den fantastisk. Jeg er sikker på, at det er helbredende at have sådan en have. Tænk at gå rundt i sit livsværk i den alder og nyde det. Det gad jeg altså godt. Vores størrelse af haver kan jo ikke helt måle sig :-) Men stemningen kan man jo godt prøve at skabe. Præcis som du har gjort det. Man kunne godt ønske sig, at Claus Dalby havde lavet sin egen bog fra haven. Han tager nogle helt fantastiske billeder - og det ville blive en eventyrlig bog. Det burde han overveje. Udover at lave en bog kun om kolonihaver :-)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!