Haven

Haven
En lille have på 200 m2

tirsdag den 3. september 2013

Lidt af sensommerens roser

Der er mange årsager til, at jeg er begejstret for roser. De er besværlige, hvis de skal holdes sunde og smukke, men kvitterer med skønhed og duft. Jeg har valgt at have mange forskellige roser, for på den måde har jeg næsten altid noget dejligt at se på og glæde mig til, for de blomstrer ikke alle på helt samme tidspunkt. Dvs. at de heller ikke remonterer på samme tidspunkt. For remonterer gør alle mine roser .... i en eller anden grad. På nær en enkelt. Normalt hylder jeg princippet om hellere meget af lidt en lidt af meget, men det gælder ikke roser.
Austinrosen St. Swithun står på rad og række (3 stk.) ved et rionet på 3 meter, som danner læ mod min lille terrasse foran Kagehuset. Det er ikke en klatrerose, men den kan snildt blive 1,8 m til 2 m.
Den har virkelig rykket denne sommer.
Min hensigt med at skærme af og danne læ med denne rose, er ved at være der.

Her er rionet og haven set fra terrassen.
Jeg købte 2 stk. Heidi Klum roser i Bilka i foråret 2013. Ikke 3. Ikke 5. For de skulle stå i rundingen til et bed. Den ene blev plantet ud efter alle kunstens regler med fjer, rosenjord osv. i bedet, mens den anden blev sat i en krukke på terrassen, hvor den skulle pynte til sensommeren (ca. nu?) for derefter at gøre den anden selskab. Desværre voksede rosen som blev sat i bedet ikke en millimeter, så krukkerosen her, må gå gennem vinteren i ensom majestæt. Den får kys og klap, for den har blomstret næsten uafbrudt med smukke blomster hele sommeren. Eneste minus er, at jeg ikke har kunne holde bladene helt fri for de irriterende svampe.
Også Austinrosen Eglantyne blomstrer igen. Også denne rose har "ting" på bladene på denne årstid, hvor det er lang tid siden, at jeg sprøjtede.
Der findes mange skønne roser, men den historiske Comte de Chambord er nu en gang i særklassse. Synes jeg. Den er smuk, sund og dufter som en drøm.
Dertil kommer at den blomstrer som var det en lyst.
Rose de Rescht har for alvor givet den gas denne sommer. Jeg har næsten ikke kunne fatte, hvad der gik af den. Den var den første til at sætte i gang med remonteringen, og den er still going strong.
Eden rose er også i gang igen, selvom det kun er med et par blomster af gangen. Dette er et opstammet eksemplar, som har stået i krukke i ....... ja 3 år nu.
Her er det Austinrosen Harlow Carr. Underligt nok er blomsterne en smule anderledes end ved første blomstring, hvor de er mere "flade" og lysere i farven.
Gad vidst om det er vejret eller generne, der er årsag til det.

7 kommentarer:

 1. Det ser fantastisk dejligt ud med al den rosenblomstring du har. Jeg ville ønske at mine også blomstrede lystigt nu, men jeg har haft besøg af et dyr der har spist knopper og nye skud.
  Det er en skøn udsigt du har fra terassen.

  SvarSlet
 2. Hej Nette.Utroligt berusende rosenhave du har.Fantastisk at du kan få plads til så mange skønne roser......er lidt misundelig.
  Håber næste år vil blive mit rosenår.Er igang med endnu et nyt bed bag ved mit drivhus.....manden er ved at være lidt træt af at grave græstørv.
  Håber vi ses i Lyngby d.22/9 knus Jette

  SvarSlet
 3. Å så mange dejlige roser! Tak for at du deler. Romantisk og skønt!

  SvarSlet
 4. Hej. Hold da op hvor har du mange flotte roser stadigvæk. Sjovt at læse de små historier om dem. Det ser forrygende godt ud set ud fra din terrasse på billedet.

  SvarSlet
 5. Hej Nette, hvor er dine roser fantastiske. Igen må jeg benoves og så kan du bande på at til næste år så nøjes vi ikke med sæbevask, på roserne hjemme hos mig. Selvom det virker udmærket, så er det ikke nok til at holde alle de andre rosen sygdomme fra døren. Så jeg bøjer mig i støvet ( selv om der er lidt vådt i øjeblikket) du havde så ret der tidligere på sommeren.
  De bedste rosenhilsner fra Linda

  SvarSlet
 6. Sikke en helt vidunderlig have du har. Flot blomstring og en skøn udsigt til haven fra terrassen.

  SvarSlet
 7. Hej Nette,
  Sikken en fin blog du har. Jeg blev opmærksom på den via rosenselskabets facebookside! Jeg er også en passioneret rosen- elsker og - samler, og jeg skriver/deler min glæde over roser og kager på min blog der hedder Den glade kagekone . Kig gerne forbi og tjek mine haveindlæg som byder på mange billeder fra min have.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!