Haven

Haven
En lille have på 200 m2

mandag den 26. august 2013

Stadigt gang i den

Selvom sommeren går på hæld, og vi snart skal i gang med det store løgshow igen, er haven stadigt frodig. Min lille have er ikke "designet", selvom jeg på et tidspunkt fik lavet en professionel plan. Den blev smidt ud, så snart jeg fandt Claus Dalbys blog. Det ændrede nemlig alle ønsker og behov.

Det er min hensigt at lave en fortættet lukket haveverden. En blomsterjungle. Et tilfugtssted. En hyggelig havehule. Den slags tager tid, så her bliver min lillebitte tålmodighed sat på alvorlig prøve. Roser og klematis er endnu ikke så høje og tætte, som de gerne skulle være. En gang. Men det hjælper på det. Flere af roserne har nu fået godt fat, og er på himmelflugt.

Jeg har lyttet efter i havetimen, og er superglad for, at haven fra tidligt forår til efterår hele tiden har et eller andet dejligt, man kan glæde sig til og over. Jeg er helt på det rene med, at jeg stadigt mangler flere - og vigtige - indlæg fra min fynske havetour med Lene fra Bag Havelågen. Vi besøgte nemlig nogle perler. Det skal nok komme, men jeg har ligget vandret hele sommeren. Jeg har ikke selv blogget, men endnu værre er det næsten, at jeg ikke har fulgt så godt med på "mine" blogs, som jeg gerne ville have gjort. Jeg glæder mig til at få lidt bedre tid til at læse op på, hvad der er sket rundt omkring. I får lige lidt nye billeder, der sædvanen tro er skudt med mobilen i fuld sol.
Roserne er heldigvis igen på vej. Der er mange knopper og nogle allerede i gang med 2. show.
Billederne er taget i knaldende sol,
så farverne er desværre ikke helt så dejlige, som de er i virkeligheden.
Jeg er rigtig glad for "mit grønne krukkehjørne".
Det må jeg gentage næste år.
Lathyrus og kæmpeverbena. En skøn kombo.
Jeg havde lovet mig selv, at NÆSTE år skulle jeg IKKE så ret meget, men når jeg ser på de dejlige sommerblomster, er der ikke mange, som jeg kan undvære.
Rosenslyngeren var dræbende langsom. Troede aldrig den skulle blive til noget, men den væver sig ud og ind i de omkringstående planter, og giver det hele et lille løft. Den må jeg også have igen.
Mamelukærme har blandet sig med en vild klemtis, som har fået lov at overleve hækklipperen.
De skønne dahlia sår jeg ikke, men gemmer knoldene. Et værre mas, men det hele værd.
De er først nu for alvor ved at komme i gang.
Eden Rose er opstammet og har stået i krukke i 3 år nu. Den hygger sig sammen med sommerfuglebusken, som kun er 2 år.
Den helt vidunderlige sommer, som vi har haft, har indbudt til mange hyggelige timer til langt ud på aftenen. Billedet her er fra i går aftes.
 
Jeg har oceaner af billeder, men det er alt for nu. Turen er også gået til London og Peterham Nurseries, men det må I også vente på. Lader til at jeg har masser af stof til indlæg.
Nu skal jeg så blot finde tiden til dem.

10 kommentarer:

 1. Tak for de dejlige billeder.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 2. Knaldende sol er ikke godt at tage billeder i, men jeg synes nu du har fået et godt resultat trods alt, det ser flot ud.

  SvarSlet
 3. Hej nette.Dejligt at du er på igen.Og som altid skønne billeder fra din have.Der ser det ikke ud til at dine planter har manglet vand.Er spændt på at se dine billeder fra London......har også lagt billeder derfra for to indlæg siden.
  Hos mig sker der også noget hele tide.....så jeg kan heller ikke følge med.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
 4. Hej Nette,
  Vi havefolk er ikke kun ved tasterne. Der er så meget at gøre og nyde derude.
  Hver ting til sin tid. Hvor ser det godt ud hos dig. Efter at du ikke ville have så mange sommerblomster er der da sneget sig skønheder ind.
  Dejlige billedet trods den stærke sol.

  SvarSlet
 5. Sikke dejlige billeder du viser og ja sensommeren er da helt vidunderlig i år.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 6. Dejligt at du er konsekvent og tager mobilfotos i fuld sol...!!! ;o) (gnæk-gnæk!!)
  Kære Nette, du har været savnet i blogland og så farter du bare rundt og hygger dig her og der... hvad ligner det så lige!??
  Trods solskin er det skønne billeder du viser, specielt faldt jeg for rosenslyngen og den skønne lathyrus viklet ind i verbena på knalblå himmel! Åh ja, det har været en skøøøn lang og varm sommer. Jeg ser frem til at få daglige indlæg fra din hånd, med alt det du har bedrevet denne sommer.
  Masser af haveknus fra fru friis :o)

  SvarSlet
 7. Kære Nette.

  Hvor SER der godt ud i din sensommerhave. Og dit aftenhyggehjørne får mundvandet til at løbe i alle verdenshjørner:o)

  Kommer du til Mors, er der en B&B, som hedder "Rosengave". Det sted må passe perfekt til dig. Og det gør det:o)

  Stort knus og kærlige hilsner og tanker

  SvarSlet
 8. Dine ambitioner i haven er da i fuld gang med at blive til virkelighed, jeg synes at det ser fantastisk ud med alle de skønne pastelfarver og den smukke rosenslynge (mine blev aldrig til noget). Har det ikke bare været en skøn sommer... Glæder mig til at høre mere om dine oplevelser og fortællinger om din have, Nette. Knus Ulla

  SvarSlet
 9. Ja der er da godt nok gang i den hos dig - DEJLIGT ser det ud.
  Har hørt lidt om jeres tur rundt i det fynske, og glæder mig vildt til at se hvad du viser der fra.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 10. Kære Nette,
  Det var velnok rart at få dig tilbage, du har været savnet.
  Man må sige, at der er godt gang i den ved dig - din have stråler! Her i min ydmyge have ser det hele noget mere vissent og gult ud. Men jeg vander heller ikke i bedene - det må du gøre. Du må i det hele taget vande godt, for den jungle du omtaler, synes jeg da at du har.
  Sommetider ser man blot ikke skoven for bare træer! Men jeg kender det ... De frodige blomsterdrømme vil ingen ende tage og armbevægelserne og ambitionsniveauet ligger højt. Vi får begge travlt når efteråret kommer, så skal der rigtig graves og plantes.
  Dine krukker gør sig virkelig godt, jeg kan godt forstå, at du er glad ved dem.
  Dejligt at du er tilbage, Nette. Nu må du lige tage dig sammen og få opdateret noget oftere! :-)
  Mange kærlige hilsner, Mathias

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!