Haven

Haven
En lille have på 200 m2

onsdag den 10. juli 2013

Havetour 2013 - del 1

I år var det 3. gang, at jeg skulle på havetour. De 2 forrige år har jeg sammen med nogle andre bloggere besøgt nogle utroligt dejlige haver i Jylland. I år skulle gruppen have bestået af 4 piger fra , men der var kraftigt mandefald i gruppen af forskellige årsager, så Lene fra Bag Havelågen og en have de dygtige bloggere bag Havefolket og jeg var de eneste, som kastede os ind i bilen for at udforske årets 6 stk. udvalgte haver på Fyn fordelt over 2 dage. Det viste sig alligevel at blive en inspirerende, hyggelig og på nogle punkter overraskende tur.

I får her en lille mini-raportage fra 1. dags 1. have. Jeg knipsede - som altid -  billederne med et lille sigt-og-skyd-kamera. Fotograf bliver jeg aldrig. Og desværre havde jeg så utroligt travlt med at kigge og suge indtrykkene til mig, at jeg næsten helt glemte at knipse. Om aftenen efter 1. dag blev jeg arrig på mig selv over ikke at have taget flere billeder, og tog lidt revanche 2. dagen, men dem må i få en anden gang.

Jeg har i et par år meget gerne ville se haven bag Krullskrukker, for hendes blog viser, at hun har en rigtig god stil. Og sørme om ikke det lod sig gøre i år. Sikke et bragende dejligt krukkeshow.
Allerede helt uden for var der opstillet krukker (a la Claus Dalby, som Mette sagde), men dem fik jeg ikke skudt :-( Lige inden for lågen fortsatte krukkerne....
 og fortsatte. Krukker alle vegne. Her er indgangen til haven, hvor man straks støder på et dejligt drivhus fyldt med tomater og chili.
Her er indgangen til det meget charmerende garageri.
Bare det var mig, der havde en så charmerende arbejdsplads. Alting er sammensat så utroligt smukt. Meget spændende at se den måde, hvorpå Mette sammensætter alting.
Det gælder for øvrigt også hendes og familiens hjem.
Der er meget øjeguf rundt omkring både ude og inde.
Endnu en lille bygning som vist må være havens redskabsskur. Indtagende at se på.
Trappen op til husets terrasse. Flot sammensatte krukker.
Der er et vidunderligt flow i den måde krukkerne er arrangerede.
Mette forkælede os, og jeg må indrømme, at jeg kunne have været blevet længere
 i denne skønne have. Haven har også "rigtige" bede, men dem fik jeg desværre ikke taget billeder af.
 
I det hele taget gør mine billeder ikke denne have ære nok, men jeg ved, at Lene har taget en masse billeder som er gode, så lad os håbe, at hun smider dem på sin blog på et tidspunkt.
 
For lang tid siden viste Mette på sin blog billeder af nogle fantastiske Versailles kasser, som hendes havegenbo, Lars, havde lavet. Jeg tænkte, at med sådanne evner måtte der være sans for skønhed bag, og det skal jeg sandelig love for, at der er. Mette fixede det, således at vi kunne få lov at se denne have, som ganske rigtigt viste sig at være meget speciel.
 
Fortsættelse følger med denne have i del 2

5 kommentarer:

 1. Du tager pusten fra mig, Nette - hvor vidunderlig en tur, I havde! OG lad nu være med at være så selvkritisk, (selvom jeg forstår dig og genkender dilemmaet; sanse og nyde eller tage bestyk og skyde) har har (på Feldahus-måden)

  Mettes skønne skønne have er så absolut et besøg værd - det vil jeg så gå og drømme om! (HVilket jeg faktisk har gjort, siden jeg første gang faldt over Mettes blog). :-)

  Glæder mig udsigelilgt til del 2 (og 3 og 4 osv.)

  SvarSlet
 2. Jeg har glædet mig til at læse om Touren når nu jeg med tårer i øjnene faldt fra i sidste øjeblik. Det ser bare dejligt og smukt ud hos fru Krull. Fik I nogle fif? Jeg har selv stort besvær med at holde liv i krukker der hænger på væg eller som du viser på kanten af terasserækværket, men det undrer mig ikke at de alle er smukke ig frodige som de hænger der hos fru Krull.
  Jeg glææææder mig til forsættelsen:0)

  SvarSlet
 3. Fantastisk have, dejligt at få lov at kigge med denne vej. Straks gik min hjerne igang med at udtænke flere steder at bruge krukker, og det til trods for jeg har besluttet at jeg har rigeligt.... Som Lisbeth pointerer, - de skal jo også passes! Men i denne skønne have, ser det bestemt ikke ud til at volde problemer, smukt og frodigt overalt.
  Jeg vil glæde mig til næste etape af sigt-og-skyd Touren 2013. :)
  Haveknus fra mig

  SvarSlet
 4. Kære Nette,
  Tusinde tak for besøget og det meget fine indlæg!
  Det var dejligt at vise frem for SÅ GLADE og begejstrede tøser, det var faktisk så hyggeligt, at jeg tænker det kunne være sjovt at holde noget 'Krullskrukker/Nabolars- åben- have', måske når Tamarisken i Lars's have blomstre for det er altså HELT særligt.... (Lars ved det bare ikke endnu :-)
  PS/ har købt en sprøjte+tilbehør ...for nu skal der dælme styr på det rosenbed... Kærlige sommerhilsner fra Fru Krull

  SvarSlet
 5. Hej Nette,
  Ja, det var en virkelig skøn tur med besøg i mange skønne haver - og sikke en masse inspiration vi fik :)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!