Haven

Haven
En lille have på 200 m2

tirsdag den 21. august 2012

Sensommerens have

Jeg har ikke haft så megen tid til at suse rundt i Blogland, men der hvor jeg har været, har billeder vist et vidunderligt sensommer flor. I min lille have ville det nok være at tage munden for fuld, hvis jeg skrev "flor". For jeg forbinder det med rosernes fyrværkeri i juni. Remonteringen lader vente på sig og bliver tilsyneladende ikke så effektfuld som sidste år, selvom der er knopper i mange roser.

Men hvem har ikke nydt de sidste dages hede dage og nætter? Hos os er det ikke kun undertegnede.

Sammenlign f.eks. minipetunierne i krukken med en opstammet Eden Rose 
med billedet øverst på bloggen.
Claus Dalby jorden er ikke så ringe endda.
Et af sommerens projekter var at male det nye hegn sort og opsætte wire til
roserne Arvensis Splendens og Madame Alfred Carière samt en kaprifolie.
De kommer forhåbentligt hurtigt til at dække wirene.
Også her skal fuglene kunne søge læ og måske lave små pipfugle.
Det er ikke kun fuglene men også sommerfugle og mariehøns, som har fået mulighed for logi.
Phlox Maculata og Hewitt's Double taget her til aftenDer er en duft så vidunderlig, når man nærmer sig Lathyrus Matucana
Rosen Stanwell Perpetual og Lathyrus Janet Scott ser vidunderlige ud sammen
Jeg elsker lathyrus.
Det eneste jeg er ked af er, at jeg ikke kan plante dem ud igen samme sted næste år.
Jeg har masser af dahlia. Bl.a. denne Gitts Perfection som er voldsom stor. Alvorligt talt større end en kagetallerken og alt for meget. Men den får mig til at le, hver gang jeg ser på den, fordi den er så enorm.
Her er det Gitts Perfection, Stars Lady og Stoltze von Berlin
Dahlia Evelyn er blevet næsten lige så høj som jeg.
Det siger måske ikke så meget,
men det er en af de dahlia, som jeg opbevarede med success fra sidste år.

Jeg er småpjattet med hortensiaer, og de står og giver den gas i øjeblikket,
men det må I se en anden gang.

13 kommentarer:

 1. Ślicznie Ci groszek pnie po ogrodzeniu. Domki dla ptaszków są urocze i mam nadzieję, że wielu gości w nim będzie. Pozdrawiam.
  Disse dejlige ærter derefter hegnet. Lejligheder og huse til fugle er sød og jeg håber, at mange gæster vil der være. Med venlig.

  SvarSlet
 2. Så lækker en sensommer hos dig!!Flotte billeder af mange af mine yndlinge!

  SvarSlet
 3. Nøjjjj hvor er der smukt i din have. Jeg er da lidt misundelig på de små huse du har sat op på den fine sorte væg :).
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 4. Der ser ud til at være en frodighed ud og alle grænser i din have og skønne billeder af sammensætninger du viser.

  Dejlig kongetour i har været på og ja jeg så jer jo på slutfasen i Kelds have så kunne godt se at i var ved at være mættet for denne gang. Og ja der er godt nok mange skønne haver i danmark og lidt sjovt og se billeder fra haver man selv har besøgt.Og også dem man drømmer om og besøge.

  Mange have hilsner fra Helle

  SvarSlet
 5. Hej, Nette!
  først og fremmest må jeg sige, at jeg elsker din blog og længes efter nye indlæg. Fordi din havestil og Kagehuset er mit hjerte nærmest. Din have er meget smuk og overdådig.
  Jeg er ked af at jeg kun har tre forkølede georginer i min have, jeg kan slet ikke have dem i jorden, fordi de skide dræbersnegle barberer dem væk. Snøft. Jeg skal kun have dem i krukker næste år.
  God havelyst til dig, skønne haveblogger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kristina, Alle mine dahlia står i krukker. Så er det nemmere at få styr på knoldene, når frosten melder sin ankomst.

   Slet
 6. Hvor har du dog en smuk have og så mange skønne blomster.
  Dine fuglehuse synes jeg rigtig godt om. Sjov hus til mariehøns og sommerfugle.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 7. Kære Nette.

  Nette, din have er mageløs smuk lige nu. Og endelig et billede af Hans Grønne Dejlighed, som jeg higer efter at se mere til. Han er ligeså skøøøøøøn som han er grøn:o) Jeg er forelsket i din have. Har du givet din lathyrus gylle, - er den på EPO? Eller er den simpelthen bare på Claus Dalby muld? Den er forrygende smuk og frodig. Der er nu intet der slå lathyrus. De er bare så appetitlige og dit rionet ser fantastisk ud, nu hvor det er totalt pakket ind i de lyserøde skønheder. Ja, ærgerligt at du ikke kan dyrke dem der næste år igen, med mindre du får din knokkelmand til at udskifte jorden.

  Hvis jeg var en fugl ville jeg vælge at slå mig ned i din fuglehuseghetto, for det er nogle veritable liebhaverboliger, de kan erhverve sig der. Allerhelst ville jeg dog være ham den forkælede grønne.

  Stort knus - godnunatogsovnurigtiggodt

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har Dalbyjord i alle krukker, som blev tilplantet først på sæsonen. Siden hen var det jo umuligt at få fat på jorden. Matucanaen står direkte i jorden. Jeg fik den superstærke mand, som også gravede syrenmonsteret op, til at fjerne en samling elefantgræs primo maj i år, som var blevet totalt inficeret med skvalder fra hækken. Han fjernede jorden i mindst ½ m dybde. Jeg fyldte hullet op med plantesæk jord, som jeg blandede med komposteret kogødning.

   Jeg satte en hortensia paniculata Vanille fraiche, hortensia Endless Summer Twistn'shout, 2 løjtnanshjerter, 2 lamium roseum, nogle verbena bonariensis, 1 lille rose Blue Perfume OG et stativ med Lathyrus Matucana.

   Jeg har ikke været i stand til at tage ordentlige billeder af samspillet mellem kæmpeverbenaen og matucanaern. Noget med lyset. De ser HELT fantastiske ud sammen. En kombo jeg på det varmeste kan anbefale.

   Slet
 8. Skulle man være fugl, ville jeg da gerne slå mig ned i din have! Jeg kan lige forestille mig hvor fint det bliver, når husene er pakket godt ind i planter, åh, sikken hyggelighed!

  SvarSlet
 9. For en koselig cottage hage!
  Her var det masse inspirasjon,,elsker sånne hager!!
  Koselig du stakk innom meg!
  Ha en deilig helg,,,og så får vi håpe på litt sol!
  God varm klem fra Sol

  SvarSlet
 10. Det er da helt fantastiske billeder, du her har taget. Sikke en frodighed. Er lidt misundelig på din Lathyrus. Mine er ikke blevet til så meget i år - har i øvrigt heller ikke plantet dem ret mange steder i modsætning til sidste år. Men det ser da helt fantastisk ud hos dig :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Du har godt nok grønne fingre,du må have rigtig god jord.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!