Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 10. september 2011

Sidste vers

Jeg har netop tømt mit lille sigt-og-skyd kamera og telefon for billeder taget de sidste par uger. Lige som det går stærkt om foråret, når de spæde skud kommer op af jorden - går det stærkt den anden vej nu. Der er dog enkelte vækster, som man stadigt kan glæde sig over. Roserne, dahliaerne, edderkoppeplanten osv. holder stand. Her er nogle af billederne:
øtv Wisley 2008, øth Odyssey, ntv St. Swithun, nth Souvenir de Malmaison.

øtv Spirit of Freedom, øth Brother Cadfael, ntv Harlow Carr, nth The Fairy.

Øtv dahlia Aztec Veracruz, øth buddeleja Pink Delight, ntv edderkoppeblomst Senorita etellerandet, nth dahlia Stolze von Berlin.

Øtv hortensia Endless Summer Twist-n-Shout, øth dahlia Evelyn, ntv klematis Princess Diana, nth hortensia paniculata Vanille Fraise "Renhy".

Jeg glæder mig allerede til næste år, for jeg har købt flere nye roser, klematis, storkenæb og meget mere. Men nu gælder det vist efterårslugning og løglægning. Vandhullet skal også ordnes, så guldfiskene kan overleve. Du godeste hvor har jeg dog travlt.

18 kommentarer:

 1. Fantastisk smukke blomsterbilleder :-)

  SvarSlet
 2. Rigtigtnok går det mod efterår, men du har da rigtigt mange fine blomster endnu :) Mange roser og Dahlia'er - hold da op og med navne på Dahlia'erne - så meget styr fik jeg ikke på mine i år.

  Hvordan står din Princess Diana? Jeg har ønsket mig denne længe og har planer om at den skal op ad et nedløbsrør med hønsetråd om, mod øst. Lad mig lige høre....

  Ulla

  SvarSlet
 3. @ Ulla, Princess Diana blev købt for blot en måneds tid siden. Jeg har sat den i skellet ind til naboen, hvor den får lov at klatre op i et rustent armeringsnet. Det vender øst/vest. Havenaboen (Gro) har roser lige på den anden side, ligesom jeg har roser blot 40-50 cm fra den. Det er jo en beskæringsgruppe 3, så den skal skæres ned om vinteren. Jeg har tænkt mig at espaliere den hen ad armeringsnettet. Den er meget yndig.

  SvarSlet
 4. Smukke blomster du viser, jeg blev forlibt i Odyssey og i edderkoppeblomsten.

  SvarSlet
 5. Nette, tak for hurtigt svar ! Ja, hvad skal man ellers lørdag aften når der ikke sker en dyt i fjernsynet...

  Jeg vil hermed mene at min plan med "prinsessen" ikke er helt af vejen, så jeg vover det. Yndig er den bestemt... Jeg så den første gang hos Flemming Hansen, ClematisDanmark, hvor han havde en kæmpe stor én af slagsen til salg og blev helt forelsket i den.

  SvarSlet
 6. Godt ser det ud, jeg bare elsker det hele, ;-)
  Jeg har også travlt og ønsker mig flere timer i døgnet så jeg kan nå alt det jeg nu skal...
  Knus Gro

  SvarSlet
 7. Hallloooo din dejlige rapand.
  Så kom der der lige gang i dine indlæg hva'?
  Du kan altså noget med de roser, smukke smukke billeder....og tak for computer-fif på min Give Away. Nyd resten af din søndag.
  Knus Lone

  SvarSlet
 8. Kære Nette, skønne billeder fra din dejlige have - jeg forstår godt at du glæder dig til at se alle de nye roser til næste år - jeg håber at vi får afsat en dato så Turbotøzerne kan mødes og se floret hos dig:)

  SvarSlet
 9. O den där Odyssey den måste jag googla på ursnygg är den ju :-)
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 10. Super flotte efterårsbilleder. Anne Gine

  SvarSlet
 11. Skønne billeder af skønne blomster - skønt! :-)

  SvarSlet
 12. Det ser SÅ dejligt ud :)

  Iben

  SvarSlet
 13. Sikke en masse dejlige sensommer-blomster på dine billeder. Uhm, der er at par at dejlighederne som er på min ønskesliste.
  Har du set at du er på Claus Dalbys blog? Jeg har lige fået ny computer, og jeg troede at jeg havde trykket forkert på et eller andet, da det var din have jeg så i hans indlæg :-D

  SvarSlet
 14. sikken nogen flotte billeder af dine skønne skønne blomster ,tænk hvis haven så sådan ud hele året en fryd for øjet -i like- knus Maj-Britt

  SvarSlet
 15. Kære Nettepige:o)

  Sikke et smukt smukt syn:o) Dine blomsterbilleder er så appetitlige, at de er lige til at spise:o) Det har jeg faktisk allerede gjort............med øjnene:o)

  Vidunderlige blomster- og farvesammensætninger:o)
  Og hvor ser dine roser sunde og friske ud. Jeg glæder mig helt vildt til at modtage de to Odysseyroser, jeg har bestilt hos den samme rosenpusher som dig. Den er skøøøøøøøøøøøn:o) Ligesom alle de andre:o)

  Jeg har før sporet en anelse manglende selvtillid hos dig udi i egen havekunnen, men nu hvor Mr Garden himself er faldet i svime over din have, så må du da kunne indse, at SÅ mange mennesker umuligt kan tage fejl, ikke???:o)

  Mange pavestolte hilsner og tanker fra din adoptivtante

  SvarSlet
 16. Ååååh tusind tak allesammen. Jeg er lidt målløs over den fine omtale, for min have er som sagt kun knap og nap ca. 200 m2 (199 m2 eller så), og jeg begyndte først for alvor at "lave have" i 2009. Næsten alt - på nær 2 træer og 3 buske er spritnye. Jeg har ganske rigtigt en forkærlighed for roser og den lidt vilde cottage stil, og ALT er blevet lavet om siden da.

  Som min kære adoptivtante skriver, har jeg været i tvivl om rigtigt mange ting og har skam lavet flere brølere på den korte tid, jeg har rumsteret med haven for alvor. Andre ville måske ikke kalde det "brølere", men når man har et ønske, en plan, en vision for sit indre blik kan det være svært at få det rigtige udtryk til at fungere. Og så må man jo lave noget om. Jeg har VIRKELIG haft stor glæde og gavn af både haveblogs og givende/vidende haveejere, som jeg har mødt her i blogland og på haveture :-) Sikken inspiration, det har været!

  Desuden har jeg en tålmodighed som en fløjtekeddel, hvilket jo ikke er hensigtsmæssigt, når man skal "lave have" :-)

  Igen, tak for jeres søde bemærkninger.

  SvarSlet
 17. Hvor ser starten på efteråret da bare aldeles indbydende ud i din skønne lyserøde have Nette:o)

  Enjoy :0)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at lægge en kommentar!