Haven

Haven
En lille have på 200 m2

lørdag den 10. marts 2012

En flad krukke

Dette indlæg er egentligt til ære for fru Krull. I december måned plantede jeg en flad krukke til med hornvioler og pyntekål og satte under udhænget til Kagehuset sammen med en hel masse andet skrammel, jeg ikke lige vidste, hvor jeg skulle gøre af. Pyntekålen er taget til de evige kålmarker, men der er på nuværende tidspunkt knopper i hornviolerne. Den døde kål har lavet lidt huller, hvor jeg hellere må skynde mig at sætte nogle flere hornvioler ....... eller måske lilla hyacinter.

tirsdag den 6. marts 2012

Godt at man kan grine af sig selv

I dag blev Bilka godterne leveret. De pragtfulde stativer ligger på græsplænen sammen med jord, gødning osv. Og så er det lige, at jeg må tage mig til hovedet og grine af mig selv. For jeg havde planlagt, at stativerne skulle stå i nogle store potter på ca. 50-53 cm i diameter, men da jeg så stativerne, gik det op for mig i al sin gru, at jeg har dummet mig IGEN. De er jo ALT, ALT, ALT for brede for neden. Havde jeg nu brugt hovedet, ville jeg have vidst det, for jeg har set målene på dem et eller andet sted. Jeg plejer at sige til min søn, at hovedet ikke kun er til pynt, og det har jeg jo så evig ret i :0) Et par billeder taget i hast med mobilen:
Som tidligere nævnt har jeg desværre havenaboer med store mængder skvalderkål i skellet, hvor jeg havde planlagt at lave mine krukkebede - så ....... hvad stiller jeg mon nu op? Hahaha :0)

søndag den 4. marts 2012

Hvad der er sparet - det er tjent

Bilkas haveafdeling er et farligt sted at færdes disse dage. Det bugner med livsnødvendige ting til overkommelige priser til haveentusiaster med sans for kvalitet.

Jeg startede søndagen med at ringe til Bilka i Hundige for at høre om de havde flere af de store Dalby stativer til slyngplanter samt vidunderjord til krukker. Jo, de havde 3-5 stativer men ikke mere jord.

Så blev jeg knotten. For jeg var alligevel nødt til at drøne derned (rend pokker i vold) og betale for stativet samt betale for og arrangere forsendelse med vognmand, for et sådant monstrum kunne jeg da ikke have i min gule kanariefugl.

DING! Jeg kunne jo ringe til Bilka i Ishøj. Jo, de havde både stativer og jord, selvom det gik hurtigt med jorden, sagde de. Af sted med mig. Jeg kunne SNILDT lave dette indlæg monsterlangt, men jeg skal fatte mig korthed. Man kan altså godt få bragt sine varer. Blot skal man selv samle dem sammen, betale ved kassen og bestille og betale forsendelse.

Så jeg begyndte ........
Da jeg kom hertil, var jeg slet ikke færdig med at samle sammen.

Jeg måtte have hjælp. Ja, jeg mener ikke psykologisk hjælp - men jeg var ikke engang gået til jernet endnu. På dette tidspunkt begyndte det at dæmre for mig, hvorfor folk med almindelig størrelse have fik bragt jord på paller og lign.

Der herskede lidt logistisk bøvl imellem de stakkels hårdtarbejdende Bilkafolk mht. betaling, forsendelse osv. Det hele tog mig flere timer. Forsendelsen kostede kr. 350,-. Men det lykkedes til sidst. Da alle Dalby ting mm. var afleveret i betalt stand, slog jeg lige et slag ned forbi haveafdelingen igen for liiiiige at tjekke, om der var noget, jeg havde overset. Og tænk sig. Det var der. Mellem en mængde dejlige helleborus - som jeg slet, slet, slet ikke skulle have nogen af - stod denne:

En dejlig helleborus med præstekrave til kr. 80,- som skreg "tag mig med!"

Da jeg havde forsynet mig med roottrainers, sprøjtemidler til roserne osv. osv. begav jeg mig ud i den øvrige del af Bilka. Hvor meget jeg liiiige tjente på denne tur, har jeg ikke gjort helt op :0)

lørdag den 3. marts 2012

Små forberedelser til foråret

Vintergækker
Først vil jeg sige tak for, at I alle var så søde og opførte jer eksemplarisk over for vikaren. Hun er jo en sød og dygtig lærerinde med sans for detaljerne og dybden, og det kan man virkeligt lære noget af!

Jeg har ingen drivhus, så det med at så og i det hele taget forspire, laver køkkenregionerne om til et .... lidet skønt sted. Sidste år lovede jeg mig selv, at jeg i år KUN ville så lathyrus, selvom klokkerankerne var vidunderlige sidste år.

Alligevel har der sneget sig rå mængder af frø, løg og knolde ind. Hvordan er det lige gået til mon?

Jeg besluttede derfor at investere i, hvad jeg kalder en "tugthusdrivbænk", da den er købt på Aldershvile Planteskole, men lavet i Statsfængslet på Fyns land. Kun den lille størrelse for den store så drabelig stor ud til min lilleputhave.


Den er lavet af sibirisk lærketræ, og jeg glæder mig til, at træet får den pæne grålige farve. Derfor har jeg samlet den og sat den ud, så den kan få lidt patina.

Jeg måtte en ekstratur tilbage for at købe yderligere en underramme, så den er blevet høj, men jeg håber, at det så ikke kun er de bittesmå planter, som kan stå der. Jeg satser på, at det kan formindske tiden med kaos i vindueskarmene.
De hjemmelavede drivbænke med sprossede vinduer er meget charmerende, men denne er lavet, så vandet kan løbe fra vinduerne, og der er ingen sprosser til at stoppe vandet. Måske der kan stå et gravlys og holde frosten væk?

Jeg må indrømme, at min lille grønne plet ikke er så grøn og pæn, som den kunne være. Det er langt fra alle stauder, der er klippet ned endnu, men jeg har været i haven for at rydde op og starte forberedelserne til den forestående travle sæson. Glæder mig til at jeg kan male det nye hegn sort, for det vil også pynte meget.

Vi har jo haft et par helt vidunderlige dage. I går tog jeg tidligt fri, men en hyggelig havenabo kom på visit i haven, hvor vi plantede os med te og kaffe på terrassen. Der var over 20 grader! Yderligere to kom dumpende pø om pø, og jeg fik ikke lavet meget. Den første havenabo havde en gave med, for at fejre at foråret var kommet:


Mmmmm duftende violer
Fortsat god weekend til alle læsere